Digidexo.com

Stadier av Klimaendringer med en Death

Sorg er en mektig følelse og en naturlig reaksjon på tap av noe eller noen du elsker. Eksperter er enige om at det er flere stadier av sorg, men det nøyaktige antallet stadier, avhengig av ekspert, varierer fra fem til syv. Hver person opplever disse trinnene forskjellig avhengig av personlighet, livserfaringer, tro, mestring stil og enda alder. Det finnes ikke én riktig måte eller tidsplan for sørgende.

Sjokk eller Vantro

Ved mottak av nyheten om dødsfallet til en kjær, mange mennesker føler seg nummen i starten, synes det er vanskelig å tro det som har skjedd. Det kan være en emosjonell tid med følelser av dyp tristhet, tomhet, fortvilelse og ensomhet.

Denial

Denial er en annen scene lik som vantro. Du kan fortelle deg selv: "Dette kan ikke skje!"

Anger

Sinne kan variere fra mild irritasjon til ekstreme raseri og sinne. Folk ofte lede dette sinne på den tapte kjære, på seg selv eller utover - på fremmede, leger eller Gud.

Lønnsforhandlinger

Når coping med dødsfallet til en kjær, kan du forsøke å forhandle med en høyere makt, ber om ting skal gjøres riktig, hvis du gjør noe i retur.

Skyld

Hvis du har levd gjennom en ulykke som forårsaket noen andre til å dø, kan du føle etterlatte skyld. Du kan undres: "Hvorfor gjorde jeg ikke dø i stedet?" Du kan også føle skyld at du ikke kunne forhindre død, eller at du følte lettelse hvis din kjære døde etter en langvarig sykdom. Det er vanlig å føle seg skyldig om noe du kanskje - eller kanskje ikke - har sagt eller gjort før din kjære døde.

Depresjon

Depresjon er preget av mangel på omsorg, eller tap av interesse, i det som skjer i livet ditt. Du kan føle dyp tristhet eller håpløshet, samt ekstrem trøtthet og andre fysiske symptomer. Det er forskjellige nivåer av depresjon. Hvis du er ekstremt deprimert eller tenker på selvmord, søke profesjonell hjelp umiddelbart.

Aksept

I aksept scenen, kommer en person til en forståelse for at hendelsen skjedde, er det ingenting som kan gjøres for å endre det, og at livet må gå videre. Når du har nådd dette stadiet, vil du fortsatt føler deg trist og savner din kjære, men du vil innse at den personen som døde ville du ønsker å leve et lykkelig og oppfylle liv.