Digidexo.com

Fokus og konsentrasjon under Menopause

Menopause er en naturlig fase i en kvinnes liv som oppstår vanligvis mellom 42 og 51. Når en kvinne har opplevd ett helt år uten menstruasjon, hun anses å være i overgangsalderen.

Fakta

Mens overgangsalderen er ikke en sykdom eller medisinsk tilstand, de hormonelle endringene som skjer føre til mange fysiske og følelsesmessige symptomer, inkludert manglende fokus og konsentrasjon, ifølge Mayo Clinic. Hver kvinne opplever symptomer på overgangsalder annerledes, med enkelte kvinner lider mer enn andre.

Symptomer

Sammen med en mangel på konsentrasjon og fokus, symptomer på overgangsalder inkluderer hetetokter, vektøkning, irritabilitet, nattesvette, søvnproblemer, tørrhet i skjeden og ømme bryster. Behandlingen er ment å bidra til å håndtere disse symptomene.

Årsaker

En kvinne når overgangsalderen gradvis over tid. Når østrogennivået i kroppen begynner å avta, begynner hun opplever de fysiske og følelsesmessige symptomer på overgangsalder.

Behandlinger

Hormonbehandling kan bidra til å eliminere eller redusere symptomer på overgangsalder, som for eksempel dårlig konsentrasjon og fokus. Mosjon og en sunn livsstil kan også bidra til å lette overgangen til overgangsalderen, ifølge Mayo Clinic.

Advarsel

Hormonbehandling er ikke hensiktsmessig for alle pasienter. I noen kvinner, faktisk, kan det føre til en økt risiko for andre sykdommer og tilstander. Østrogen og progestin terapi har vært knyttet til økt risiko for hjertesykdom, blodpropp, hjerneslag og brystkreft, ifølge Ohio State University Medical Center.