Digidexo.com

Hvordan å telle kalorier for slanking og vekttap

Hvordan å telle kalorier for slanking og vekttap


Kalori reduksjon er det viktigste aspektet av vekttap. Telle kalorier er svært nyttig for å justere matinntak og porsjonene. Det er imidlertid viktig at dette gjøres i henhold til din høyde, nåværende vekt, mål vekt og mengde aktivitet. Målet vekt bør være slik at din Body Mass Index, eller BMI, faller i normalområdet.

Telle kalorier har blitt gjort enkelt ved fritt tilgjengelige elektroniske verktøy, ernæring merking og kosthold / ernæring mat skalaer.

Hvordan å telle kalorier for slanking og vekttap

•  Beregn minimum daglige kaloribehov.

Det minimum av energi som kreves når hvile kalles Basal Metabolic Rate, eller BMR. BMR er beregnet basert på vekt, høyde, alder og aktivitetsfaktor: stillesittende, lett aktivitet, moderat aktivitet, veldig aktiv. Ditt daglige kaloribehov kan beregnes ved å multiplisere BMR med aktivitetsfaktor. Online kalkulatorer er tilgjengelige for å beregne BMR og daglige kalori behov.

Beregn kalorier du trenger å konsumere for å oppnå dine mål vekt.

Målet vekt bør være slik at din BMI faller i normalområdet av 18.5-24.9. BMI er et mål på kroppsfett for voksne basert på høyde og vekt. Online kalkulatorer er tilgjengelige for beregning av BMI. Når du beregne din mål vekt, plugge inn denne verdien i "vekt" feltet av det daglige kaloriinntaket kalkulator av trinn 1. De resulterende kalorier vil være det du trenger å konsumere daglig for å nå dine mål vekt.

Dersom, si, forskjellen mellom det daglige kaloribehov fra trinn 1 og målet kaloriinntak beregnet ovenfor er 100 kalorier, så du vil trenge for å forbruke 100 kalorier mindre hver dag, noe som tilsvarer en middels stor banan. Ett kilo kroppsfett har 3500 kalorier. Således er en reduksjon på 100 kalorier per dag vil føre til et tap av £ 1 av vekt i 35 dager. For å gå ned i vekt raskere, må du kutte ned flere kalorier. En daglig underskudd på 500 kalorier kan hjelpe deg å miste opp til £ 1 per uke.

•  Beregn kaloriinnholdet i matvarer som du forbruker ved hjelp av ernæring etiketter, manuelle beregninger og / eller elektroniske verktøy. Følgende er kaloriinnholdet per gram for makronæringsstoffer:

Karbohydrater: 4 kalorier

Protein: 4 kalorier

Fett: 9 kalorier

De fleste matvarer vil være en blanding av disse (og andre) næringsstoffer, så det er viktig å notere ned sammensetningen av matvarer basert på oppskriften, og opprettholde en journal for å registrere alt du spiser.

Bruk Mat skalaer og kalori telling programvare for å holde orden på kaloriene. Det er flere skalaer som veier og beregner næringsinnholdet i maten, basert på vekten. Den "perfekt deler Digital Scale", "EatSmart Digital Nutrition Scale" og "Newline Digital Glass Nutrition kalkulator Diet Food Scale" er eksempler på slike skalaer, svært rimelig og en utmerket investering hvis du overvåker din kalorier.

Det er også flere fritt tilgjengelige web-verktøy som FitDay og Calorie-Count som har tusenvis av matvarer i sin database, og gir kalori sporing gjennom nærings dagbøker.