Digidexo.com

Leker tilbakekalt på grunn Lead

Leker med uakseptable mengder bly maling er tilbakekalt for å forhindre personskade eller død som kan være forårsaket av inntak av bly. Disse lekene er spesielt farlig når markedsføres til barn under 6 år, som er mer sannsynlig å sette forurensede elementer i deres munn.

Historie

Ifølge Consumer Product Safety Improvement Act of 2008, må næringer redusere mengden av bly i maling brukt i barnas produkter til 100 deler per million i August 2011. Per 1 januar 2009, USA grensen var 600 deler per million. Ethvert produkt overskride grensen anses farlig ved den amerikanske Consumer Product Safety Commission.

I 2007 var Mattel ansvarlig for en av de største leketøy minnes i historien. Mer enn 19 millioner leker som markedsføres av selskapet ble tilbakekalt verden over, mange på grunn av bly maling brudd. Mattel leker med overflødig bly inkludert populære barne underholdning merker som Sesame Street, Thomas and Friends, og Disney / Pixar-filmen Cars.

Recall Process

Alle minnes annonseres på Consumer Product Safety Commission nettside. Ta noen leketøy i strid med bly maling standarder vekk fra barnet så snart det er notert. I hvert kunngjøringen, viser kommisjonen detaljer om tilbakekalling, hvorav den ene er en "rette" tilbys forbrukerne. Den typiske rette for bly maling brudd innebærer å kontakte leketøy aksjeselskap på feil å få full refusjon eller erstatning kupong.

Nylige Tilbakekalling

Toy minnes i 2009 er Shakespeare Casting vilt og fisk Kits, DesignWare Sport Balls, DDI Construction Play Sets, og Evenflo Switch-A-Roo Telefon Leker.

Advarsel

Leker som inneholder bly maling kan være på markedet i mange år før et brudd er oppdaget. Fordi bly er usynlig og luktfri, er det ingen måte for å detektere mengden av bly til stede i et produkt uten hjelp av et laboratorium. Barn kan utsettes for blyforgiftning ved å sette et leketøy med store mengder av bly maling i munnen eller ved å sette bly-forurenset hendene inn i munnen.

Bly er ikke utestengt fra bruk i plast, men det kan danne et giftig støv hvis endret i kjemisk sammensetning av faktorer som sollys og vaskemidler.

Inges bly maling kan forårsake blyforgiftning, en tilstand som kan være preget av lærevansker, dårlig konsentrasjon, minne oppbevaring problemer og subpar finmotorikk. Å diagnostisere ledende forgiftning, må en blod føre testen utføres av medisinsk personell.

Effekter

Leketøy produsenter og deres underleverandører tilby refusjon eller erstatning elementer som svar på en tilbakekalling, men de kan stå overfor ytterligere konsekvenser, alt fra død og skade bosetninger til sterke fall i aksjemarkedet. Etter annonserte sin tilbakekalling i 2007, dyppet Mattel lager 20 prosent. Men fortsatt selger selskapet barnesikre versjoner av de samme merkevarer.