Digidexo.com

Hvordan Skyll Foley Kateter

Et Foley kateter er et smalt, fleksibelt rør som er satt inn gjennom urinrøret for å tappe urin fra blæren. Kateter vanning utføres av pasienten, helsepersonell eller en utdannet omsorgsperson for ulike grunner, for eksempel for å fjerne klumper fra kateteret slange eller å skylle blodet fra blæren etter en medisinsk prosedyre. Et kateter vanning brett som innbefatter en oppløsningsbeholder og en kateterspiss sprøyten er nødvendig for å utføre denne fremgangsmåten. Kateterspissen sprøyten kan ha en pære eller et stempel på den ene enden. Vanning en Foley kateter øker risikoen for å introdusere bakterier til blæren eller urinrøret, så det skal bare utføres etter å ha mottatt en legens ordre. Ordren skal inneholde hyppigheten av vanning, type vanning løsning og mengde vanning løsning.

Bruksanvisning

•  Vask hendene med såpe og vann fra springen, og tørk godt. Ta på deg hansker.

Åpne kateteret vanning kit. Fyll vedlagte kateterspissen sprøyten med bestilt mengde sterilt vanlig saltvann eller vanning løsning foretrukket av lege, og sett den tilbake i settet.

•  Plasser et håndkle eller drapere under tilkoblingen av Foley kateterrøret og avløpsposen røret.

Rens stedet der kateteret rør og avløp bag slange kobles med en spritserviett. La det lufttørke.

Ta tak i Foley kateter slangen med en hånd der den møter drenering bag slangen. Ta tak i avløpsposen slangen i den andre hånden. Trekk forsiktig de to rørene fra hverandre.

Plasser et kateter plugg i den åpnede enden av dreneringsposen slangen, og sett til side.

Sett inn en tom kateterspissen sprøyten inn i slutten av Foley kateter rør og trekke tilbake på stempelet, eller klem og slipp pære, for å se om noen urinen er i blæren. Tømme urin, og fjern sprøyten.

8. Sett kateterspissen av sprøyten fylt med vanning løsning inn i den åpne ende av Foley kateterrøret. Sakte og forsiktig presse fluid inn i kateteret.

Trekk tilbake på stempelet, eller la gå av pære, slik at væsken går igjen inn i kateterspissen sprøyte.

Rens tilkoblingsstedet sprøyten og kateter rør med en andre spritserviett. La det lufttørke.

Fjern kateteret pluggen fra dreneringsposen, og rense den åpne enden av slangen med en tredje spritserviett. La det lufttørke.

Klem kateteret rør omtrent en tomme fra slutten av Foley kateter, og trekk forsiktig for å fjerne kateterspissen sprøyte.

Koble til Foley kateter rør og avløpsposen slangen.

Vask hendene med vann fra springen og såpe.

Tips og advarsler

  • Mengden av fluid fjernes fra blæren etter vanning bør være lik eller større enn den væsken som ble ført inn i blæren.
  • Den vanning løsningen må være romtemperatur. Bruk aldri en kald løsning for å vanne en Foley kateter.
  • Informere pasienten at han kan føle en ubehagelig følelse, men han skal ikke føle smerte.
  • Aldri tvinge fluid inn i kateteret. Hvis du føler motstand, trekk forsiktig tilbake kateterspissen sprøytestempelet, eller slipp pære, deretter prøve å administrere mer væske. Hvis du fremdeles føler motstand, må du slutte å administrere væske og ringe legen.
  • Aldri rykke eller dra i Foley kateter slangen.
  • Unngå å berøre endene av Foley kateterrøret, dreneringsposen rør eller kateterspissen sprøyte.