Digidexo.com

Coconut Water Fordeler

Coconut Water Fordeler


Kokos vann er den klar væske inne i en kokosnøtt. Mens folk fra tropiske regioner har drukket det i århundrer, er det blitt mer populært i andre regioner også. Næringsinnholdet i kokos vann gjør det en effektiv valg for rehydrering og et supplement for god helse.

Elektrolytt erstatning

Et av de mest overbevisende fordeler med kokosnøttvann er den høye elektrolyttinnhold. Elektrolytter er mineraler som er nødvendige for å regulere vann-og muskelfunksjon og nerveoverføring. Ifølge Morton Satin, Chief of Agricultural Industries og Post-harvest Management Service (AGSI), er kokos vann utmerket for rehydrering: "[Det er] en naturlig isotonisk drikke Det er væsken av livet, så å si.». Under trening har en tendens til at kroppen mister elektrolytter gjennom svette. Kokos vann er høyt innhold av elektrolytter, særlig kalium. Dette elektrolytt profil gjør kokos vann en svært effektiv etter trening drikke.

Lavt sukkerinnhold

Etter trening, mange velger å drikke en sportsdrikk for å erstatte væske og elektrolytter tapt i løpet av svette. De fleste kommersielle sportsdrikker inneholder 14g til 30g sukker per porsjon, mens kokosvann inneholder rundt 6g. I tillegg er sukker i kokos vann naturlig forekommende fruktose, mens sportsdrikker har en tendens til å være søtet ved hjelp av høy-fruktose maissirup, en bearbeidet mat kjent for å produsere uønskede kjemiske og hormonelle reaksjoner i kroppen.

Medisinske anvendelser

Kokos vann opptas godt inn i kroppen og gir fuktighet til celler og organer effektivt. Det er også naturlig sterile og har vært brukt i mange år i nødsplasmatransfusjon hvor salt er utilgjengelig. Kokos vann har også blitt brukt til å behandle nyrestein og urinveisinfeksjoner. I tropiske land er kokosvann mye brukt til å drepe innvollsorm og behandle ulike fordøyelsesproblemer. På grunn av dens evne til raskt og effektivt å rehydrere kroppen, er kokos vann ofte brukt som bakrus kur.