Digidexo.com

Langtidseffekter av Colon Cancer

Etter under behandling og slo tykktarmskreft, kan du bli overrasket over uventede langtidseffekter. Erkjennelsen av disse symptomene vil forberede deg for post-utvinning bivirkninger og vedlikeholde din helse.

Post-stråling

Stråling for tykktarmskreft kan føre til en økning i avføring. Hvis dette er et problem, unngå å drikke væsker med store måltider og øke det daglige fiber inntaket.

Post-kirurgi

Kirurgisk fjerning av en tumor kan føre til komplikasjoner slik som hudinfeksjoner, brokk, og blødning. Se legen din for å finne ut om disse er ufarlige bivirkninger eller komplikasjoner som trenger behandling.

Post-Kjemoterapi

Etter håravfall fra kjemoterapi, kan håret vokse tilbake med en litt annen farge eller følelse.

Etter Recovery

Etter utvinning, mange kreftoverlevere lider av seksuell dysfunksjon på grunn av tvil om sex vil forstyrre med tidligere operasjoner, samt følelser av utilstrekkelighet som følge av håravfall og tretthet som følge stråling og kjemoterapi. Fordi dette er vanlig, bør legen være i stand til å hjelpe deg med dine følelser og kan også gi medisinsk hjelp.

Tilbakefall

Fordi tykktarmskreft har en høy risiko for retur, bør du oppsøke lege hver tre til seks måneder for de første tre årene etter utvinning, og deretter fortsette med årlige kontroller.