Digidexo.com

Tørr hud Utslett hos spedbarn

Tørr hud Utslett hos spedbarn


Utslett er vanlig hos spedbarn, og nesten aldri har behov for øyeblikkelig lege omsorg. Tørre utslett kan ofte følge med en feber eller fussiness, og er ofte forårsaket av ufarlige viral sykdommer. Utslett som disse vanligvis løse på egen hånd i løpet av få dager. Tilbakevendende utslett, men bør bli sett av barnelege. Hvis utslett er ledsaget av pustevansker, hals innsnevring eller vedvarende oppkast, ta barnet til legevakten for umiddelbar evaluering.

Eksem

Eksem er tenkt å være et resultat av allergi og arvelighet. Det ser ut som en tørr, flassende utslett som kan vare i flere dager. Under mindre alvorlige tilfeller, vises eksem som hvit tørr hud, og i løpet av fakkel-ups huden kan bli rød, irritert og flassing. Eksem oppstår ofte på de indre knær og albuer hos spedbarn, men patcher kan oppstå nesten hvor som helst på kroppen. Noen tilfeller av eksem er midlertidige, og noen kan være tilbakevendende. Eksem er ofte behandlet med 1 prosent Hydrokortison krem ​​som er tilgjengelig over disk. For tilbakevendende tilfeller ta kontakt med barnelege for behandling.

Elveblest

Elveblest er røde renner som spontant kan vises på et spedbarn. De forekommer ofte på overkroppen, og varer vanligvis i noen få minutter til noen timer. Den eksakte årsaken til elveblest er ukjent, men hive utbrudd er ofte knyttet til allergi. Benadryl er en vanlig behandling for elveblest, men det er best å ta kontakt med barnelege før du gir noen form for medisiner til et spedbarn.

Soppinfeksjoner

Soppinfeksjoner kan dukke opp hvor som helst på kroppen, og vanligvis krever reseptbelagte soppdrepende medisiner for behandling. Tinea eller ringorm, er en tørr utslett forårsaket av en soppinfeksjon. Utslettet ser ut som runde, flate hudirritasjoner som har rosa eller røde skjellende ringer med en klar sirkel i midten. Tinea er smittsomt, så pass på å øve økt håndvask og holde små barn atskilt.

Viral betingelser

Utslett forårsaket av virusinfeksjoner er vanligvis vanlig og ufarlig. Fifth sykdom fører til feber, lyse røde kinn, og en Lacy utslett på bena og overkroppen. Fifth sykdom spres gjennom fuktpartikler som blir pustet ut av en infisert person. Behandling for viral sykdommer er vanligvis basert på lindring av symptomer. Vannkopper forårsaker renner små kløende over hele kroppen, og varer i flere dager til en uke. Denne tilstanden, som de fleste virale sykdommer, er svært smittsom så øve hyppig håndvask og separat små barn.

Seriøse Tørre Utslett

Seriøse tørre utslett er sjeldne, og utslett er vanligvis et symptom på en mer alvorlig tilstand. Petechial eller purpura utslett er ofte røde eller lilla, og kan være svært farlig. Hvis utslettet ikke et øyeblikk forsvinner når du trykker på, er dette et tegn på at du bør oppsøke lege. For å gjøre denne testen, plasserer et glass på babyens hud og trykk. Hvis utslettet ikke lysere, kan dette være en alvorlig utslett. Sykdommer forbundet med denne type utslett inkluderer meningokokkinfeksjon, alvorlig infeksjon eller leukemi.