Digidexo.com

Typer hvite blodlegemer

Hvite blodceller er definert som nesten fargeløse celler i immunsystemet som sirkulerer i blod og lymfe og deltar i reaksjonene til invaderende mikroorganismer eller fremmede partikler som kommer inn i kroppen. Hvite blodceller blir fremstilt fra en celle i benet båren kjent som hematopoetisk stamcelle. Hvite blodceller er funnet i hele kroppen, inkludert i blodet og lymfesystemet.

Typer

Det finnes fem typer hvite blodlegemer, som alle jobber sammen for å sikre et sunt immunsystem. De fem typene er nøytrofile, eosinofile, basofile, lymfocytter, og monocytter. Det er tre typer lymfocytter som finnes i blodet, B-lymfocytter, T-lymfocytt og naturlige drepeceller. B-lymfocytter produsere antistoffer, som binder til de patogener for å sikre deres ødeleggelse. T -lymphocyte celler gjenkjenner fremmede antigener på overflaten av andre celler. De deretter stimulere B-lymfocytt-celler til å produsere antistoffer. Naturlige dreperceller er i stand til å drepe celler i kroppen som viser et signal for å drepe dem, slik som kreftceller.

Funksjon

Nøytrofile forsvare kroppen mot bakterie-eller soppinfeksjoner, og er vanligvis de første responders til mikrobielle infeksjoner. Eosinofile håndtere parasittinfeksjoner. En økning av eosinofiler parantes vil indikere til en lege at det er en parasittinfeksjon tilstede. Basofile, den minst vanlige, er ansvarlig for allergiske og antigen reaksjoner i kroppen ved å slippe Histamin forårsaker betennelse. Lymfocytter er den vanligste hvite blodceller hos barn og den nest mest vanlig hos voksne. Lymfocytter tallene øker som svar på virus-infeksjoner i kroppen. Monocytter dannes i benmargen og milt, og sirkulere å innta store utenlandske partikler og celleavfall. Monocytter tjener en viktig funksjon som de gir patogener til t-lymfocytter. Dette er så patogener kan gjenkjennes ved inngåelse kroppen og drept.

Identifikasjon

Nøytrofile 'cytoplasma ser gjennomsiktig på grunn av fine granuels som er en meget lys nyanse av rosa. Cytoplasma av eosinofile er full av granuels som skaper en rosa-orange farge. Kjernen er vanskelig å se på grunn av antallet av grove, store blå granuler, som skjuler den. En normal lymfocytt har en stor, mørk-farging kjerne med liten eller ingen synlig cytoplasma. Monocytter er den største, og har en nyreformet kjerne, som er agranulated, med en rikelig cytoplasma.

Time Frame

De hvite blodcellene har en ganske kort livssyklus, stue fra noen dager til noen uker. Nøytrofile celler er ikke i stand til å fornye og dø kort tid etter at du kaster noen invaderende bakterier. Eosinofile opptre som den dominerende inflammatorisk celle i allergiske reaksjoner i kroppen; de ikke er i stand til å fornye, som kommer ut av kroppen etter en dag eller to. Basofils svare på spesifikke allergener og kort tid etter dø av. Den lengste levetiden av de hvite blodcellene er funnet i lymfocytter og monocytter. De er i stand til å fornye seg før jobben er gjort, vanligvis varer noen få uker i kroppen.

Advarsler

En eneste dråpe blod kan inneholde alt fra 7.000 til 25.000 hvite blodlegemer til enhver tid. Når en invaderende infeksjon vedvarer, vil antall hvite blodlegemer øker signifcantly. En gjennomgående høyt antall hvite blodceller er et symptom på leukemi. En pasient med leukemi kan ha så mange som 50 000 hvite blodlegemer i en dråpe blod. De basofile svar på spesifikke allergener er den raske utgivelsen av histamin; når allergenet er vedvarende mer histamin vil frigjøres. Denne prosessen er kjent som umiddelbar hypersentivitiy og kan resultere i høy feber, utslett og anafylaktisk sjokk. Det er best å ha regelmessige kontroller og blod arbeid med en lege for å hindre eventuelle komplikasjoner fra infeksjoner i hvite blodceller.