Digidexo.com

Hvordan ta blodtrykk med en håndledds Monitor

Hvordan ta blodtrykk med en håndledds Monitor


Hvis du lider av hjertesykdom eller hypertensjon, regelmessig overvåking av blodtrykket er svært viktig. Blodtrykket varierer i løpet av dagen, og kan variere avhengig av hva du spiser, fysisk anstrengelse, temperatur og personlige vaner som røyking. Self-overvåking av blodtrykket vil hjelpe helsepersonell i behandling av blodtrykket og hjelpe fastslå effektiviteten av behandlingen. Selv om du har normalt blodtrykk, er egenkontroll en god idé som det vil tillate deg å oppdage eventuelle endringer tidlig og reagere deretter, i samråd med legen din. Ved hjelp av en blodtrykks håndledd monitor er en praktisk og enkel måte å overvåke blodtrykket.

Hvordan ta blodtrykk med en håndledds Monitor

Sett i batterier, etter fjerning av dekselet som vil være enten til siden eller baksiden av den blodtrykksleddet monitor. De fleste skjermer virker ved hjelp av to, størrelse AAA-batterier (1,5 V).

Sett opp ditt blodtrykk håndleddet skjerm. Du må angi klokkeslett, dato og år, første gang du bruker ditt blodtrykk håndleddet skjerm, og hver gang du bytter batterier. Innstillingen sekvensen er vanligvis som følger: år, måned, dato og klokkeslett. Les bruksanvisningen nøye på hvordan du setter håndleddet skjerm.

Sett mansjetten sikkert, slik at skjermen og håndflaten er vendt mot deg. Mansjetten skal være ca mellom en fjerdedel og en halv tomme fra din hånd. Fest borrelåsen slik at den er en komfortabel, men ikke en tett passform. Plasser armen på et bord slik at mansjetten er rundt samme høyde som hjertet. Bruk en pute eller pute for støtte hvis nødvendig. Håndflaten skal nå være vendt oppover. Ved montering av mansjett, fjerne alle smykker inkludert klokker.

Start blodtrykksmåling. Sitte stille og rolig i et par minutter, deretter trykker du på "On / Off" knappen. Mansjetten vil bli blåst opp ved hjelp av pumpen. Når den riktige inflasjonstrykk er nådd, vil trykket begynne å falle. Håndledds monitor vil oppdage din puls og "hjertet" symbol vil begynne å blinke. Tallene i displayet vil fortsette å endres før blodtrykket lesing er fullført.

Vise og rekordresultat. Vanligvis hører du en pipelyd signaliserer blod målingen har funnet sted. Det systoliske blodtrykket avlesning bli fremvist på toppen av skjermen, det diastoliske blodtrykk lesing nederst, etterfulgt av puls lesing. De fleste blodtrykk håndleddet skjermer kan lagre opptil 99 Blodtrykk og puls målinger. Disse kan nås ved å trykke på "Memory" knappen. Tid og dato for lesing vil også bli vist. Registrere resultatene i den medfølgende rekord bok, slik at du kan diskutere dem med helsepersonell.

Hint

  • Måle blodtrykket på den samme leddet (vanligvis venstre). Ta blodtrykket regelmessig på samme tid, ettersom blodtrykket varierer i løpet av dagen. Les håndleddet skjermer instruksen, nøye, hvis du opplever problemer med skjermen er det vanligvis en feilsøkingsdelen for å hjelpe deg. Sørg for at du forstår hvordan du skal tolke blodtrykket lesing, ved å snakke med helsepersonell. Kontakte American Heart Association for informasjon, brosjyrer og støtte. Se Resources for en kobling.
  • Hvis du er konsekvent å skaffe uregelmessige avlesninger, diskutere dem med helsepersonell. Du må aldri endre dosen av noen medisiner uten tillatelse fra legen din. En diastolisk blodtrykk lesing på over 120mm / Hg krever øyeblikkelig legehjelp. Ha blodtrykk håndleddet skjerm på hjertenivå. Å ha det lavere kan føre til en falsk høy lese og å ha den høyere enn hjertenivå kan føre til en falsk lav lesing.