Digidexo.com

Hva forårsaker rødhet i en sopp infeksjon?

Infeksjoner i huden vanligvis presenterer seg som kløende, rød hud (dermatitt). Infeksjonen i seg selv er mange ganger ikke årsaken til dermatitt. Snarere er det kroppens eget forsvar som forårsaker betennelse.

Sopp hudinfeksjoner

Virus, bakterier og sopp alle kan føre til hudinfeksjoner. Sopp foretrekker mørke, fuktige miljøer til å vokse, slik at huden på føttene, lysken og underlivet er førsteklasses steder for soppinfeksjoner i huden.

Hud immunrespons

Når infiserer en organisme huden, cellene i huden sende ut et kjemisk signal for å be om hjelp fra immunsystemet. Hvite blodceller kalt nøytrofile migrere til infeksjonsstedet og begynner å angripe den fornærmende organismen.

Dermatitis

For å ødelegge de invaderende organismer, nøytrofile noen ganger ødelegge hudceller med kjemikaliene de slipper. Disse kjemikaliene oppløse celleveggene av sopp og hudceller likt. Dette oppløsende handlingen blir sett med det blotte øyet som rødhet i huden og følte som varme på huden.

Behandling

Behandling for dermatitt av soppinfeksjon har til å ta opp både infeksjon og immunreaksjon som forårsaker rødhet. Soppdrepende kremer kan ta vare på sopp, mens kremer med medisin som hydrocortisol kan tone ned immunresponsen.

Ved å søke Medical Care

Soppinfeksjoner vanligvis gå bort på egenhånd med riktig hygiene eller over-the-counter narkotika. Imidlertid bør noen mennesker med svekket immunforsvar eller underliggende medisinske tilstander rådføre seg med sine helsepersonell dersom infeksjonen ikke går bort, hvis de får feber eller hvis infeksjonen sprer seg utover det generelle området som først ble rammet.