Digidexo.com

Milk Thistle Seed bivirkninger

Folk har brukt denne Middelhavet urt for mer enn 2000 år for beskyttelse og helbredelse av leveren. Den primære aktive ingrediensen i melk tistel er silybin. Frøene kan spises i hele-frø form eller i en pakke, mens andre foretrekker en hel plante kapsel for en mer balansert og standardisert dose.

Studier

Ifølge en 2007 artikkel publisert av National Institutes of Health, europeiske studier synes å støtte bruker melk tistel frø å beskytte leveren mot skader. Aktuelle studier har blitt gjennomført for bruk av silybin i kreftbehandling, men som foreløpig er resultatene entydige. Alle studier rapporterer noen form for bivirkninger, men de fleste er mild.

Allergiske Reaksjoner

Personer som er allergiske mot kompositter, som artisjokker, ragweed og tusenfryd, kan ha en allergisk reaksjon på silybin i melk tistel frø. Vanligvis er dette begrenset til utslett, men det har også vært rapporter om anaphalixis som kan være dødelig hvis ubehandlet.

Diaré

Ifølge University of Maryland, en 2000 klinisk studie ved bruk av melk tistel frø, har det vært rapportert om problemer med fordøyelsen inkludert oppblåsthet, gass og selv om disse bivirkningene er vanligvis ikke skadelig, kan de være ubehagelig og diaré bør alltid tas på alvor fordi det kan føre til dehydrering.

Langsiktige bivirkninger

Anekdotiske påstander gjennom hele århundret har ikke vist noen langsiktige bivirkninger ved bruk av melk tistel frø. Foreløpig har studier vist at melk tistel frø er trygt for folk flest når det tas i opp til 41 måneder. Men hvis du planlegger å ta det for en lengre periode, ta kontakt med legen din om sikkerhet og mulige interaksjoner med andre medisiner.

At Risk Grupper

Fordi det har vært noen studier på bruk av mild tistel frø for barn og gravide og ammende kvinner, bør bruk av mild tistel frø unngås. Alle som mistenker at han kan ha hepatitt eller leverproblemer, bør se en kvalifisert lege før du bruker melk tistel frø. Dette er alvorlige forhold, og kan være dødelig uten forsvarlig omsorg.