Digidexo.com

Håravfall behandling etter Aspartam forgiftning

Aspartam, kunstig søtningsmiddel solgt som Lik eller NutraSweet, har vært nevnt som en mulig årsak til hårtap. FDA holder en logg over forbruker rapporterte bivirkninger. Sjampo som er en av de reaksjoner hyppigst rapportert grunn aspartam bruk. Det er flere måter å motvirke hårtap på grunn av mulig aspartam forgiftning.

Ikke bruk aspartam

Kanskje den mest opplagte løsningen til hårtap som et resultat av aspartam inntak er å slutte forbruker-produkter som inneholder dette kunstig søtningsmiddel. Noen av de matvarer som inneholder aspartam er diett brus, sukkerfrie gelatins og puddinger, kunstige søtstoffer som Lik eller NutraSweet, sukkerfri tyggegummi og lav kalori yoghurt. Snarere enn å konsumere mat med lav kalori søtstoffer, erstatte en mindre del av en mat som er naturlig søtet.

Silica

Silisiumdioksid, et sporstoff som stimulerer cellemetabolismen og dannelse, fremmer håret styrke. Selv om det kanskje ikke hindre håret fra å falle ut fra hårsekken, vil den stoppe håret brekker. Det kan kjøpes som et supplement eller som finnes i matvarer som for eksempel asparges, kål, blomkål, selleri, agurk, purre, salat, havre, løk, pastinakk, rabarbra, ris, jordbær, solsikkefrø og bladbete. Sjampo med silika lagt kan også være fordelaktig.

Sink

Sink er også viktig for sunn hår, da det bidrar i celleproduksjon, vevvekst og reparasjon og vedlikehold av olje-sekresjon kjertler av hodebunnen, så vel som proteinsyntese og kollagendannelse. Dyre-baserte sinkkilder, som for eksempel sjømat (særlig østers), er rike på sink. Det er også funnet i mindre beløp i melk og egg. Plante-baserte kilder til sink som belgfrukter, naturlige korn og nøtter ikke så lett brukes av kroppen. Havre, som også er høy på silika, er et unntak, og kan lett anvendes.

Protein og jern

Matvarer som er rike på protein og jern kan fremme vekst av sterke hår. Håret er sammensatt av proteiner, og jern blir oksygen til håret som gjør håret vokser. Mat rik på begge disse elementene omfatter roastbiff, soyabønner, mandler, helmelk, hel hvete, havre og fisk.