Digidexo.com

Hva er årsakene til hyppig Bloody Nose?

Hva er årsakene til hyppig Bloody Nose?


Neseblod, også kalt neseblødning, er en vanlig foreteelse for utsatte pasienter. Noen mennesker er mer utsatt for neseblod enn andre. Enkelte miljøfaktorer kan bidra til sporadisk neseblødning. Hvis neseblod en tendens til å være hyppigere eller mer alvorlig, kan det være alvorlige bakenforliggende årsaker.

Vanlige årsaker

Det er flere vanlige årsaker til sporadiske neseblod. Tørr, oppvarmet luft er den vanligste årsaken, etterfulgt av mindre skader i neseslimhinnen, inkludert nese-plukking, nysing og blåser. Andre godartede årsaker er allergi, mindre ansiktsskader og forkjølelse. I vintermånedene, kan en luftfukter legge fuktighet til tørr, oppvarmet luft for å redusere hyppigheten av neseblod.

Noen mennesker har svært tynne, overfladiske blodkar som har en tendens til å bryte enkelt. I ekstreme tilfeller kan en vene eller arterie i nesen bryter ut ofte. Kauterisasjon av venen kan være nødvendig for å hindre hyppig, alvorlig blodtap. Kauterisering er en mindre poliklinisk prosedyre gjøres under lokalbedøvelse. ( http://www.noseandsinus.net/PDF%20Documents/Nosebleeds_Cauterization_PT-INFO.pdf )

Alvorlige årsaker

Hvis neseblod er svært hyppige (mer enn en gang i uken), svært alvorlig (blødning kan ikke stoppes), eller er ledsaget av andre symptomer som blødninger eller blåmerker andre steder på kroppen, kan det være en mer alvorlig årsak.

Noen lidelser, for eksempel høyt blodtrykk og blødningsforstyrrelser, kan føre til hyppige neseblod. Sykdommer som leukemi eller en arvelig tilstand som kalles hemoragisk telangiectasia kan gi hyppige neseblod også.

Hvis neseblod er hyppige eller alvorlige, bør du oppsøke lege for å utelukke underliggende årsaker. Hvis en medisinsk tilstand eksisterer, bør årsaken rettes til redusere hyppigheten og alvorlighetsgraden av neseblod.

Farmakologiske årsaker

Kjemiske irritanter og medisiner kan også forårsake neseblod. Noen nasal allergi spray kan irritere vevet, noe som kan føre til at nesen til å blø. Legemidler som kan forårsake neseblod inkluderer aspirin og andre blodfortynnende som Coumadin. Narkotika inhalert gjennom nesen, som kokain, kan også føre til hyppige neseblod.

Hindre Nosebleeds

Fukting tørr luft er den første linjen i forsvaret mot hyppige neseblod. Etter det, vurdere å behandle allergi med oral medisin i stedet for nesespray, og bruke en saltvannsnesespray for å holde passasjer fuktig.

Bruk verne head gear når engasjerende i potensielt farlige idretter som fotball, fotball og baseball.

Hvis neseblod er hyppige, gå til en lege for å utelukke en underliggende lidelse eller sykdom.

Hvis neseblod skyldes medisiner, spør legen din om et alternativ. Ellers holde vev hendig og kjenner den riktige måten å stoppe en neseblødning.

Stoppe en Neseblod

Med hodet hevet over ditt hjerte, klem neseborene sammen forsiktig ved bruk av vev for å demme opp for blodstrømmen. Hold neseborene sammen i minst 5 til 7 minutter. Len deg forover, ikke bakover for å holde blodet fra sildrende ned i halsen din. Påfør en kald komprimere til neseryggen å innsnevre blodårene. Ikke blås; trenger du ikke ønsker å fjerne eventuelt blodpropp som danner.