Digidexo.com

Hvordan behandle en godartet Ear Cyste

Hvordan behandle en godartet Ear Cyste


Godartede øret cyster er ofte plassert inne i øregangen eller på trommehinnen eller trommehinnen. Mens godartede cyster er ikke kreft, kan de vokse og svekke den enkeltes hørsel. Ytterligere vekst kan også legge press på ansikts nerver som fører til ansikts nerve lammelse. Behandlingen er ofte anbefalt for å redusere sannsynligheten for alvorlige utfall.

Hvordan behandle en godartet Ear Cyste

•  Besøk en otolaryngologist, mer kjent som en øre, nese og hals lege. Disse legene er spesielt opplært i behandling av tilstander i øret.

Få en CT scan av øret slik at legen din kan identifisere stedet og omfanget av cyste. En hørselstest er også vanligvis gjennomført for å fastslå omfanget av hørselstap som kan tilskrives cyste.

Snakk med legen din om alternativer for behandling. Noen leger vil anbefale å forlate en asymptomatisk øre cyste alene og overvåke det for vekst. Hvis cyste vises stor eller er svekke hørselen, er kirurgi sannsynlig.

gjennomgå en operasjon for å fjerne en øre cyste. Kirurgi for å fjerne en liten øre cyste kan gjøres gjennom øregangen. Fjerning av et større øre cyste kan kreve en mastoidectomy. Under denne prosedyren kan kirurgen reparere skade på trommehinnen eller bein vitale for hørselen.

forutse bivirkninger av kirurgi. Vanlige bivirkninger er smerter, infeksjon eller blødning. Alvorlige, men sjeldne bivirkninger omfatter skader på strukturer i øret og ansikts nerve lammelse. Det er noen ganger en forstyrrelse i balanse eller en følelse av svimmelhet. Dessuten kan mellomøret kirurgi fører til en smaksforstyrrelser.

Følg post-kirurgisk behandling som pakking, øredråper og antibiotika.

skaffe en annen hørselstest to til tre måneder etter operasjonen for å fastslå den nåværende tilstand av hørsel.

Hint

  • Velg legen din nøye. Fellowship-trent eller bord-sertifiserte leger har større erfaring og er trolig mer dyktig.