Digidexo.com

Årsaker og symptomer på et svakt hjerte

Årsaker og symptomer på et svakt hjerte


Statistikk fra Centers for Disease Control and Prevention rapporterer anslagsvis 5 millioner amerikanere lider av hjertesvikt, med over 500 000 nye tilfeller dukker opp hvert år. Koronarsykdom, høyt blodtrykk og diabetes er de viktigste årsakene til svakhet i hjertefunksjon. Som foreløpig er det ingen kjent kur; men det er skritt som kan tas for å forbedre denne tilstanden.

Identifikasjon

"Hjertesvikt" er den medisinske betegnelse som brukes for å indikere nærvær av et svakt hjerte. Dette begrepet refererer til hjertets manglende evne til å sirkulere blod gjennom kroppen. Blodstrøm er tregere enn normalt, noe som legger mer press på hjertet enn vanlig. Tregere blodsirkulasjon betyr kroppens celler ikke får oksygen og næringsstoffer som trengs for normal funksjon. Dette ekstra press på hjertet fører sine kamre for å tykne eller hjertet vil utvide seg slik at den kan inneholde mer blod. Hvis denne tilstanden vedvarer, vil musklene som utgjør veggene i hjertet svekkes.

Årsaker

En rekke betingelser kan forårsake, eller bidra til et svakt hjerte. Lidelser som overarbeid hjertemusklene, som høyt blodtrykk, stoffskiftesykdommer, nyresykdom eller diabetes kan føre til at den gradvis forringes over tid.
Koronarsykdom (CAD) - en tilstand forårsaket av en innsnevring av arteriene - er en annen tilstand som gjør at hjertet må jobbe hardere enn normalt. Trange arterier hindre nødvendig oksygen og næringsstoffer fra å nå hjertet. I tillegg har hjertet til å utøve ekstra kraft for å bevege seg gjennom blod disse smalere passasje måter.

Symptomer

Symptomene forbundet med et svakt hjerte er ganske lett å få øye på. Celler som ikke får tilstrekkelig blodtilførsel begynner å bryte ned fra en mangel på oksygen og næringsstoffer. Når dette skjer, væsker som finnes på innsiden av blodårene begynner å sive inn i omkringliggende vev. Dette kan føre til hevelse i ankler og ben, og væskeansamlinger i hele kroppen. Overflødig væske kan også samle seg i lungene og tarmsystem, forårsaker kortpustethet og tap av appetitt. Hjertets manglende evne til å sirkulere blod til musklene forlater kroppen trøtt og svak, noe som gjør dagligdagse oppgaver vanskeligere å gjøre.

Testing for et svakt hjerte

Det finnes en rekke tester som benyttes for å bestemme hvor godt en hjerte fungerer. Legen din kan bestille en hjerte-stresstest for å se om hjertet får nok blod under stress eller aktivitet. Ekkokardiografi tester administreres for å kontrollere blodstrømmen og for å måle ventilfunksjon. En multi-gated blod-pool bilde, eller MUGA scan, blir brukt til å måle hjerte styrke i forhold til hvor godt det pumper blod gjennom sine kamre. En hjerte-stresstest sjekker for å se hvordan lungene og hjertet utføre under trening.

Forebygging

Som foreløpig er det ingen kjent kur for hjertesvikt, men det er skritt som kan tas for å hindre at et svakt hjerte fra å bli svakere. Kosthold og mosjon er de mest effektive måtene å warding av ytterligere problemer. Et lavt kolesteroldiett kan redusere oppbyggingen av kolesterol i blodet og forhindre blokkering i arteriene. En regelmessig mosjon rutine arbeider for å styrke hjertemuskelen og reduserer totale stress og spenninger i kroppen. Noen ekstra vekt vil også sette ekstra belastning på hjertet, så spise riktig og trene for å opprettholde en normal kroppsvekt er viktig.