Digidexo.com

Low carb dietter og Ketose

Mens alle dietter som plasserer kroppen i en tilstand av ketose er low-carb dietter, ikke alle low-carb dietter plassere kroppen i en tilstand av ketose. Ketose er en tilstand søkt av mange lav-carb dietter på grunn av sin iboende preferanse for å bruke fett som en brennstoffkilde. Hvis du er forvirret av forskjellen mellom en standard low-carb diett og en lav-carb ketogen diett, er du neppe alene. Oppdage fakta om dette ofte forvirrende tilstand.

Hva er Ketose?

Ketose er en tilstand der kroppen opphører ute til glykogen som sitt primære drivstoff kilde. I stedet for glykogen, begynner kroppen mobiliserer fettsyrer som sin "mat" av valget. Denne tilstanden er bare mulig på en ekstremt lav-karbo diett, og foretrekkes for sin antatte overlegne fett-tap effekter.

Inngåelse Ketose

Alles kropp er annerledes, men de fleste dieters vil overgangen inn i en tilstand av ketose etter to uker med ekstremt lav carb spise. Dette krever at du fortsatt er under 20 til 30 gram karbohydrater per dag gjennom hele denne perioden, som en "jukse" dag vil hindre deg fra fullt tappe dine glykogenlagrene og tvinge kroppen til å få bytte. Low-carb planer som tillater deg å forbruke mer enn dette beløpet er ikke ketogen.

Overgangsperiode

Som kroppen din slår over i "fettforbrenning"-modus, kan du forvente å oppleve flere bivirkninger. Disse kan være svimmelhet, hjerne tåke, og en manglende evne til å konsentrere seg. Disse effektene kommer av at kroppen har brukt opp sine gjenværende glykogen forsyninger, men har ennå en fullstendig overføring over i en ketogen tilstand.

Ketogen Fordeler

Bortsett fra de fettforbrennende effekt, er den primære fordelen av en ketogen diett psykologisk. Som du må "tjene" din vei inn i ketose, har du høyere nivå av følelsesmessig investering i kosten, og er dermed mindre sannsynlig å vilkårlig forlate det, spesielt ved å vite at du må gjøre om hele induksjon periode igjen på klatring tilbake på vogn .

Ketogen Ulempene

Den største styrken til en ketogen diett er også dens største svakhet. Sannsynligheten for engros oppgivelse av planen etter en uplanlagt "jukse" er langt høyere på ketogene dietter, som Kosten (kanskje rettmessig) frykter gjenta induksjonsfasen. Dermed er en ketogen diett en mental stram line handling der en dieter har til å balansere den enorme kostnaden for juks versus den psykologiske kampen om å fortsette på planen.