Digidexo.com

Hva du kan forvente etter inguinal brokk kirurgi

Hva du kan forvente etter inguinal brokk kirurgi


Lyske kirurgi er en prosedyre utviklet for å reparere utstikkere av bløtvev gjennom den nedre bukvegg. Forventede resultater av denne operasjonen variere i henhold til en rekke forskjellige faktorer.

Åpne Operasjoner

I noen tilfeller kan kirurger reparere en inguinal brokk med en åpen prosedyre som krever et innsnitt på utsiden av buken, ifølge Mayo Clinic. Personer som gjennomgår denne prosedyren kan forvente en full gjenoppretting i så lenge som fire til seks uker.

Laparoskopiske Operasjoner

Lyske operasjoner kan også utføres laparoskopisk, en minimal invasiv prosedyre som bruker en liten tube-montert kamera (laparoscope) for å vise det kirurgiske området gjennom et lite snitt, bemerker Mayo Clinic. Folk som gjennomgår denne type prosedyre kan returnere til aktivitet noen dager etter operasjonen.

Generelle Outcomes

De fleste lyske operasjoner går bra, konstaterer det amerikanske National Library of Medicine. Om lag tre prosent av pasientene opplever tilbakefall av brokk.

Utfall Faktorer

Faktorer som påvirker utfallet av lyske kirurgi inkluderer pasientens helse og alder, størrelsen på brokk og prosedyren brukes for reparasjon, bemerker National Digestive Diseases Information Clearinghouse.

Potensielle komplikasjoner

Den NDDIC rapporterer potensielle komplikasjoner av lyske kirurgi som inkluderer infeksjon, blødning, intern organ skade og smertefull arrdannelse ved kirurgi området.