Digidexo.com

Hvordan behandle Vasokonstriksjon

Hvordan behandle Vasokonstriksjon


Vasokonstriksjon refererer til innsnevring av blodkarveggene. Det er ofte forårsaket ved å ta visse medisiner, men kan også være forårsaket av medisinske tilstander som Raynauds sykdom, og kan variere fra mild til alvorlig. Vasokonstriksjon gjør det vanskeligere for blodet å komme gjennom fartøyene, begrense sirkulasjon. Dette resulterer i symptomer som kramper, nummenhet eller prikking, og fargeendringer i huden. Behandling av vasokonstriksjon varierer sterkt, avhengig av årsaken.

Hvordan behandle Vasokonstriksjon

•  Delta i minst en time for kardiovaskulær trening daglig. Regelmessig trening fremmer sirkulasjon og vasodilatasjon, som kan redusere noen av symptomene forbundet med lidelsen vasokonstriktiv.

•  unngå koffein, nikotin, kulde og stress. Disse tingene føre til en økning i vasokonstriksjon, noe som kan gjøre symptomene verre.

•  Behandle den underliggende tilstanden. For eksempel, hvis du har perifer karsykdom, må du kanskje ta statiner. Spør legen din om diagnostikk og behandling.

Masser det berørte området i 5 til 10 minutter når symptomene oppstår. Massasje varmer området og øker blodstrømmen, midlertidig reversere vasokonstriksjon.

opprettholde optimal helse ved å spise et sunt kosthold, få nok søvn og å opprettholde en sunn vekt. Jo bedre kroppen din fungerer, jo færre symptomer du vil ha.