Digidexo.com

Definisjon av Calcium Citrate

Kalsium citrat er kalsiumsalt av sitronsyre. Den har en sur smak og brukes i mat for smakstilsetning, og mer generelt som et konserveringsmiddel. Det er noen ganger brukes som et brett på grunn av sin evne til å binde seg med visse metallioner. Kalsium-citrat er en av de vanligste former for kalsium brukes for å hindre og behandle kalsium mangler. De vanligste formene på markedet er Citracal, Citracal Liquitab eller Solgar Calcium Citrate med vitamin D.

Biotilgjengelighet

Kalsium citrat er produsert som et biprodukt av den industrielle produksjon av sitronsyre. Det kan ikke være så billig eller så utbredt på markedet som kalsiumkarbonat, en annen kalsiumtilskudd, men har visse fordeler som kalsiumkarbonat ikke har.

Kalsium Citrate og kalsiumkarbonat

De fleste leger vil foreskrive kalsium citrate etter gastric bypass operasjon. Det løser opp uten mye magesyre, slik at det kunne tas på tom mage. Piller er vanligvis små, men siden det er mindre kalsium innen enn kalsiumkarbonat, må flere piller tas per dag for å utgjøre den daglige påkrevde dosen av kalsium. Kalsiumkarbonat er alkalisk basert, så det kan bare tas etter et måltid eller med en syrlig juice som appelsin juice.Calcium citrate er bra for folk å ta syrereduserende midler, for eksempel antacida, H2-antagonister eller visse reseptbelagte medisiner. Dessuten er det ofte anbefalt for pensjonister på grunn av reduksjon av syreproduksjonen som en aldre.

Bivirkninger

Selv om sjeldne, har mulige bivirkninger av kalsium citrate inkludert elveblest, hevelse i hals, lepper, tunge eller ansikt og pustevansker. Litt mer vanlig, mindre alvorlige bivirkninger inkluderer økt vannlating, forstoppelse, tørr munn / økt tørst redusert appetitt eller kvalme.

Hvorfor er det nødvendig?

The National Institute of Health rapporterer at kalsiumtilskudd er den tredje høyeste selger supplement i USA. Mange amerikanere ikke spiser nok meieriprodukter for å tilfredsstille sine daglige behov for kalsium. Naturlige matvarer som melk, ost, yoghurt eller grønnsaker som grønnkål eller brokkoli har store mengder kalsium. Det er også behov piller som inneholder kalsium citrate eller kalsiumkarbonat for kvinnen som er gravid, atletisk eller post-menopause som har høyere behov for kalsium.

Personer med risiko

Det er visse faktorer som vil hjelpe eller hindre opptak av kalsium om å ta kalsium citrat, kalsium karbonat eller ta kalsium gjennom mat / drikke porsjoner. Som mennesker alder, reduserer deres evne til å absorbere kalsium. Små barn har en hastighet på netto kalsium absorpsjon opptil seksti prosent. Voksne varierer femten til tjue prosent. Mengden av vitamin D i kroppen din vil hjelpe til kalsium absorpsjon. Dette er grunnen til at mange kalsiumtilskudd, så vel som melk, inneholder denne verdifulle vitamin. Visse syrer som fytinsyre (finnes i nøtter, bønner, frø og helkornbrød) og oksalsyre (finnes i søte poteter, spinat og grønne grønnsaker) redusere absorberbarheten av kalsium. Folk som dietter inneholder mindre enn 1000mg til 1300mg av kalsium at FDA anbefaler oppfordres til å ta et kalsiumtilskudd.