Digidexo.com

Hva er fordelene med fenylalanin?

Fenylalanin er en essensiell aminosyre, som er nødvendig for riktig vekst og funksjon av sentralnervesystemet. Det har blitt brukt til å behandle depresjon og kronisk smerte, så vel som andre forstyrrelser i sentralnervesystemet. Mennesker og dyr kan ikke produsere sin egen fenylalanin, så de må få det fra kostholdet.

Tre typer

Det er tre typer av fenylalanin. Den første, L-fenylalanin, er den eneste naturlige form og er effektiv for å regulere humøret, årvåkenhet og appetitt. L-fenylalanin kan finnes bare i planter og mikroorganismer. D-fenylalanin er en eksakt syntetisert versjon av L-fenylalanin, og er effektive for å kontrollere smerte. Til slutt, er DL-fenylalanin en kombinasjon av de to andre typer og funnet å være effektive for både mental våkenhet og smerte kontroll. Fenylalanintillegg er tilgjengelig i kapsel, pulver, tabletter og aktuell gel formler.

Fordeler

Fenylalanin er nødvendig av kroppen din til å hjelpe det gjøre tre nødvendige nevrotransmittere: dopamin, noradrenalin og adrenalin. Nevrotransmittere er kjemiske budbringere som sender informasjon over synapser i hjernen nerveceller. Fenylalanin hjelper ved å stimulere disse nervebanene som kan redusere depresjon og kroniske smerter. Forhold som kan ha nytte av fenylalanin er leddgikt, talevansker, gangvansker og alvorlige menstruasjonssmerter. Det har blitt brukt til å behandle milde Parkinsons sykdom og schizofreni. Rehabiliteringsklinikker noen ganger bruker fenylalanin å minske symptomene på alkoholabstinens. Vitiligo er en hudsykdom der huden mister pigment i patcher. Aktuelt fenylalanin kombinert med UVA-stråling kan minske disse hvite flekker. Den kan brukes i kombinasjon med andre aminosyrer for å behandle barn med ADHD; men noen forsiktig at overflødig fenylalanin kan gjøre barnet nervøs, nervøs og enda mer hyperaktive.

Bivirkninger og forsiktighetsregler

Store doser av fenylalanin kan føre til nerveskader. Ikke ta fenylalanintillegg hvis du allerede er på reseptbelagte antidepressiva som det kan forstyrre stoffet. Pasienter med høyt blodtrykk eller migrene bør ikke ta fenylalanin heller. Som med alle supplement eller medisiner, sjekk med din lege for riktig dosering. PKU syndrom, også kjent som fenylketonuri, er en metabolsk forstyrrelse hvor kroppen ikke kan bryte ned visse proteiner og aminosyrer på grunn av mangelen på et bestemt enzym. Kroppen kan ikke fjerne overflødig fenylalanin, og det kan bygge i blodet. En test er vanligvis gjort på spedbarn under sitt opphold på sykehuset etter fødselen for å finne ut om barnet har PKU syndrom. Pasienter med PKU syndrom kan oppleve kvalme, halsbrann, hodepine og til slutt nerveskader med for mye fenylalanin.

Mangel symptomer

Symptomer som du kanskje har en mangel av fenylalanin inkluderer manglende appetitt, hukommelsestap, manglende evne til å fokusere eller konsentrere seg, apati og forvirring. Den mangel kan også føre til hemmet vekst og muskelsvakhet.

Fôr Kilder

Den naturlige form, L-fenylalanin finnes i mange matvarer, for eksempel magre proteiner, inkludert fisk, svinekjøtt, magert kjøtt, fjørfe og egg. Meieriprodukter som inneholder fenylalanin er melk, yoghurt og ost. Tofu, soyabønner og soyaprodukter er også magre kilder til fenylalanin.