Digidexo.com

Slik fjerner ørevoks i Spedbarn

Vi vet alle hva ørevoks er. Det er den gul-oransje hardt klebrig stoff som akkumuleres i øregangen. Den medisinske termen for ørevoks er ørevoks. Ørevoks er faktisk naturens måte å beskytte ørene. Det hindrer smuss og andre fremmede stoffer kommer inn i øret. De fleste av oss bruker en bomullspinne til å fjerne ørevoks fra ørene våre, men når det gjelder å fjerne ørevoks fra en spedbarnets ømfintlige ører må vi utvise forsiktighet.

Slik fjerner ørevoks i Spedbarn

•  Legg merke til om du kan se at ørevoks. En baby ører vanligvis ikke skiller en overskytende beløp av ørevoks. I de fleste spedbarn ørevoks fjerning er ikke nødvendig. I alle fall hvis overflødig ørevoks er til stede, kan du bruke en vaskeklut til å fjerne det.

Rengjør ditt barns ører med en varm vaskeklut. Begynn fra den øverste delen av øret og jobbe deg ned og pass på å få i alle folder og bretter. Sørg for å rengjøre bak øret. La øret voks fjerning for den siste delen av rensing.

Twist et hjørne av vaskeklut og forsiktig bearbeid ørevoks fra øret. Dette er den enkleste og mest skånsomme måten å fjerne ørevoks fra ditt barns ører uten å forårsake smerte eller skade på øret. Varmt vann vil myke opp noen oppbygging av ørevoks for enkel fjerning. Sørg for å vri ut vaskeklut grundig for å hindre at vann kommer inn i øret. Husk å tørke øret med et mykt håndkle.

La ørevoks alene med mindre det forårsaker et problem. Ørevoks hos spedbarn vanligvis ikke presentere et problem så skritt for å fjerne det kan være unødvendig. Spedbarn vanligvis ikke produsere nok ørevoks å betegne bekymring over fjerning sin. Men i tilfelle at overflødig ørevoks ville presentere et problem ville det være lurt å ha en lege fjerne den heller enn å prøve å fjerne det på egen hånd.

varsel dersom overflødig ørevoks kan være årsaken til spedbarn smerte eller ubehag. Hvis dette synes å være tilfelle ta kontakt med barnelege. Hvis ørevoks fjerning synes unødvendig legen kan gjøre det på kontoret sitt. Forsøk på å fjerne ørevoks hjemme med bomullspinner eller andre midler kan føre til perforering av babyens trommehinnen eller på annen måte kan skade øret. Ved hjelp av en bomullspinne kan også presse ørevoks lenger inn i øregangen som kan hindre hørsel eller forårsake ytterligere ubehag. Regelmessig rensing av ditt barns ører med en varm vaskeklut bør være tilstrekkelig.

Hint

  • Putt aldri noe inn ditt barns ører mindre instruert av lege.
  • Bruk aldri olje eller andre stoffer i ditt barns ører mindre instruert av lege.