Digidexo.com

Ernæringsmessige og terapeutiske verdier av Guinea Corn

Guinea mais, eller sorghum, er medlem av gressfamilien og kan trives i varme områder med lite nedbør, gir næringsstoffer for millioner av mennesker. Fire typer sorghum dyrkes korn og søte blir de som brukes som mat for mennesker. Ved å høste, bærene tørke for å frø som brukes i mange matvarer og gi gunstige fytokjemikalier - kjemiske forbindelser som forekommer naturlig i planter - samt andre helsefremmende fordeler.

Typer

Sorghum, marsvin eller mais, omfatter en rekke forskjellige korntyper. Det er brune, svarte, røde og hvite korn sorghums samt søt sorghum brukes som sukker erstatning i stedet for lønnesirup, melasse, og mais sirup. Den søte sorghum, ravfarvet sirup, gir også større næringsstoffer som kalsium, kalium og jern. Denne søte erstatning er en helt naturlig søtningsmiddel og gir en rik kilde til antioksidanter.

Funksjoner

Sorghum er sammenlignbar med hvete bortsett fra at det ikke inneholder gluten. Dermed er det en utmerket kilde for personer med cøliaki, autisme, andre gluten intoleranse eller matallergi. Dette korn er et svært komplekst karbohydrat, 72g per 1/2 kopp, samt gi 11g protein. Sorghum er også en utmerket kilde til fiber - primært uløselige - og inneholder mineralene kalium og jern samt B1, B2 og B3 vitaminer.

Fordeler

Sorghums gi en rekke helsemessige fordeler. Den brune sorghum er høy i tanniner som også inneholder høye nivåer av aktive forbindelser med anticancer-egenskaper. Som sådan, ifølge Michael Murray ND, er disse sorghums lastet med fenoler som er i stand til å blokkere initiering, markedsføring, og progresjon av visse kreftformer. Murray sier også at antioksidanter som holdes innenfor de korn har også blitt vist å hemme hjerte-og karsykdommer, så vel som utviser potent fri-radikaler, dvs aktivitet, spesielt i lungevev. Også vist er reduksjon av tumorvekst, blodceller klumper, redusert kolesterolnivå, og økt aktivitet av vitamin C.

Velg og Store

Sorghum kan bli funnet i den glutenfrie korn delen av de fleste hel mat dagligvarebutikker. For å sikre at korn forbli frisk, tett vikle og kjøle eller fryse dem for å beskytte bakterie. Pakk Durra korn tett og lagre mat laget med sorghum mel på et kjølig sted og bruke dem i løpet av få måneder. Sorghum bær skal være forseglet i en glassbeholder, vekk fra luft, fuktighet og sollys. Hold glassbeholdere i et kjølig tørt område; dette holder oljer fra harskner. Holdt på denne måte, vil styrken av kornene 'næringsstoffer forbli.

Funksjoner

Sorghum er en kandidat i å bli en levedyktig hvetemel erstatning for de som er gluten intolerant, men det er en brist. En Purdue University studie av matvitenskap professor Bruce Hamaker har funnet ut at i løpet av en enkelt Durra frø hvert protein kroppen er omgitt av en tøff indre protein veggen. Det tar magen enzymer lengre tid å bryte ned veggen for å komme til de ernæringsmessige proteiner enn andre kornsorter. Det er vist at bare 46 prosent av proteinet i durra som forbrukes oppsluttes, sammenlignet med 81 prosent av protein i hvete og 73 prosent av mais. Imidlertid merker Hamaker at i en spesiell sorghum variasjon, blir proteinet kroppsveggen strukturert på en annen måte, slik at proteinet som skal fordøyes raskere ved enzymer.