Digidexo.com

massere forstuet finger

Hvordan virker en forstuet finger Heal?

Hvordan virker en forstuet finger Heal?

Årsaker og symptomer

Spille en sport er nummer én årsak til forstuet fingrene, men noen plutselige vri på en finger kan føre til at felles å bli forstuet. Hvis du føler deg plutselig, er intens smerte og fingeren eller tommelen i en unaturlig stilling som bakover, til siden eller mot håndflaten så er du i faresonen for en forvridning.

Behandling

Søker medisinsk behandling så snart som mulig er nøkkelen til å helbrede en forstuet finger. Mens instinkt kan fortelle deg å trekke på felles selv, kan dette gjøre ytterligere skade på leddet samt leddbånd og sener. Pakk hånd i et håndkle, bruke is og leder for legens kontor eller nærmeste legevakt. En helsepersonell vil ta røntgenbilder og se etter skader på ledd og sener, og deretter bruke en lokalbedøvelse før hun flytter fingeren. Legen vil da splint fingeren i henhold til skade; noen ganger en rett skinne er nødvendig, og til en buet skinne. Smertestillende medikamenter, is og heving vil være foreskrevet for poliklinisk oppfølging.

Healing Periode

Forvente å ha forskjøvet finger immobilisert i en skinne i minst en måned. Hvis det er skade leddbånd og sener kirurgi kan være nødvendig, og en lengre hvileperiode foreskrevet. Hovedmålet er å gi felles nok tid til å helbrede og la leddbånd som stabiliserer leddet på plass for å gjenvinne sin styrke og elastisitet. Når første healing perioden er fullført legen vil tildele spesifikke øvelser for å bygge finger styrke gradvis, slik at fingeren ikke vil være utsatt for fremtidige forvridning.

Advarsel

Selvbehandling eller ikke-behandling av en forstuet finger kan forårsake permanent skade som leddstivhet, en ustabil felles og langsiktig begrenset bevegelse av affisert finger. Skjøten kan påvirkes av leddgikt etter flere år.

Øvelser for en forstuet finger

Øvelser for en forstuet finger


Du vet det når det skjer: den utvidede dykket etter en ball eller forlagt blåse av en hardware verktøy etterfulgt av ekstrem smerte og sørgelig krokete finger varslet en forstuet finger joint. Dislocating fingeren kan være så smertefullt som det er upraktisk. Det er viktig å søke rask medisinsk behandling for en feiljustert felles. Rehabilitering er avgjørende for utvinning som det fremmer utvalg av bevegelse, styrke og koordinasjon. The Sports Science Orthopaedic Clinic of Cape Town, behandler Sør-Afrika mange medlemmer av nasjonale idrettslag og anbefaler visse øvelser for forstuet fingrene for raskere restitusjon.

Flat Palm Exercise

Stå over et bord eller mot en vegg med håndflaten vendt nedover og fingrene spredt. Trykker hånden mot flatt underlag og hold i fem sekunder. Gjenta ti ganger for et enkelt sett og satse på tre sett i døgnet. Ikke trykk håndflaten så hardt at du er i ekstrem smerte - du skal føle ubehag, men ikke smerte.

The Fist Exercise

Krølle fingrene inn i håndflaten din til å lage en knyttneve. Hvis forstuet finger ikke kan følge, fysisk plassere den inn i neven form ved hjelp av din uskadd hånd. Fortsett å holde neven stillingen i fem sekunder og gjenta ti ganger for et enkelt sett. Målet for tre sett per dag.

The Ball Squeeze Exercise

Fingrene rundt sidene av en tennisball som du ville holde en baseball. Klem ballen med hånden og fingrene så hardt du kan i fem sekunder, deretter forsiktig slapp hånden din. Gjenta ti ganger for et enkelt sett og jobbe mot tre sett per dag. Dette vil være smertefullt i begynnelsen, slik at du bør vente til legen gir deg godkjenning før du prøver det. Når du begynner å gro, vil smerten ved å klemme ballen avta, og fingeren vil bli mer mobile.

Tips og påminnelser

Som med alle rehabiliteringsprogram, er det bedre å være treg og konsekvent enn å risikere ny skade av overanstrengelse. Ikke forsøk å stappe alle øvelser i en enkelt tretti minutters periode hver dag. I stedet prøve å gjøre dem når du har et ledig øyeblikk for å sikre skikkelig hvile mellom øvelsene. Husk å se din lege hvis smertene øker eller hvis du begynner opplever andre problemer knyttet til hånden eller omfanget av bevegelse.

Hvordan redusere en forstuet finger eller tå

Dislokasjoner av fingre og tær er vanlig, men svært smertefullt. Det er ofte relativt enkelt for en redningsmann å sette disse tallene tilbake på plass ("redusere"), og bringer rask lindring til den skadde.

Bruksanvisning

Forberedelse

Ro den skadde personen ned, slik at personen som behagelig og avslappet som mulig.

Bestem raskt hvorvidt redusere forvridning (å sette beina tilbake i linjen) er nødvendig (se "Hvordan avgjøre om ikke å redusere en forvridning").

Dersom reduksjon av forvridning er nødvendig, rolig gange den skadde personen gjennom hvert trinn, sikring personens enighet og samarbeid.

Reduksjon og Splinting

Plasser deg slik at du står overfor den skadde personen.

Hold finger eller tå fast med begge hender, holde den i en litt bøyd (bøyd) stilling. Gjør dette ved å plassere en hånd under bunnen av forskjøvet leddet og den andre ved enden av spissen av finger eller tå.

Trekk forsiktig på tuppen av finger eller tå langs linjen der bein normalt ligge, som om du prøver å forlenge den i en rett linje, samtidig som presser felles tilbake på plass med den andre hånden.

Splint finger eller tå ved taping den til nabo sifret, dempe skinne med en kompress mellom de to fingre eller tær. Ikke legg tape direkte på leddet.

Tips og advarsler

 • Ikke tving sifret tilbake på plass. Stoppe umiddelbart hvis smertene øker eller sifret motstår manipulasjon.
 • Det kan være vanskelig å redusere en forskyvning på bunnen av pekefingeren eller tommelfingeren. Hvis du prøver å redusere finger og mislykkes, splint fingeren og søke medisinsk hjelp umiddelbart. Kirurgi kan være nødvendig.
 • Redusere dislokasjoner er risikabelt fordi fartøy kan bli skadet når bein og ledd er manipulert. Til tross for denne risikoen, bør du redusere dislokasjoner i avsidesliggende innstillinger for å hindre ytterligere skade til felles og lemmer. Melde deg på et førstehjelpskurs eller ta kontakt med en utdannet medisinsk faglig før du forsøker denne prosedyren.
 • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.

Om forstuet Fingers

Om forstuet Fingers


En forstuet finger er en vanlig skade, spesielt for idrettsutøvere. En finger kan bli forstuet når knoklene blir flyttet fra den vanlige posisjon. Selv om en finger kan bli forskjøvet på en hvilken som helst skjøt, vil det normalt forekommer i knoke i midten av fingeren. Behandlinger for denne potensielt ganske smertefull tilstand varierer, med kirurgi det siste alternativet.

Typer

Forstuet fingrene er et resultat av en ulykke. Noen kan falle ned og forsøke å bryte hans fall med en utstrakt hånd. Basketballspillere vil oppleve en forstuet finger hvis ballen treffer dem i fingertuppen når de prøver å fange eller rebound det. Baseball spillere, spesielt hvalbåter, kan forrykke fingrene når baseball treffer dem på en utsatt fingertuppen. Fotballspillere som forsøker å gjøre taklinger står i fare for en forstuet finger, som fingeren kan bøyes i en vanskelig måte, eller bli fanget i en pute eller jersey.

Effekter

Smerte er den mest betydningsfulle første symptom på en forstuet finger. Fingeren kan være hakket og også hoven. Det kan bøyes på en merkelig vinkel eller stikke rett opp. En dårlig forstuet finger kan forårsake nummenhet eller prikkende følelse, og fingeren kan bli blek. Hvis en forstuet finger bryter gjennom huden, vil dette kreve umiddelbar oppmerksomhet.

Forebygging / løsning

Hvis du lider av en forstuet finger, er det ikke tilrådelig å prøve å behandle det selv. Fjern noen smykker som du kan fra fingeren, siden det vil hovne opp. En lege vil bruke en lokalbedøvelse for å redusere smerten, kan du bestille en X-ray av den skadde fingeren, og deretter utføre en prosedyre som realigns bein. Smertestillende medikamenter vil mer enn sannsynlig bli gitt, og avhengig av alvorlighetsgraden av den forvridning, vil fingeren bli splinted eller tapet til fingeren ved siden av den for støtte.

Time Frame

Isposer kan brukes til forstuet finger i opptil 30 minutter for hver 4 timer i løpet av de første 2 til 3 dager etter skaden. Hold fingeren hevet når du ligger nede for å redusere hevelse. En forstuet finger kan ta så lenge som seks uker til fullstendig leget, og kan føle morsomt så lenge som ett år.

Expert Insight

Det er ikke realistisk å forvente å hindre forstuet fingrene, siden de er tilfeldig i naturen. Men det er noen måter idrettsutøvere kan redusere sine sjanser til å få en. For eksempel bør baseball mugger aldri forsøke å blotte hånd en hit ball som kommer tilbake på dem, som en forstuet finger er en distinkt mulighet. Basketballspillere bør unngå å hoppe opp og ta tak i nettet, som en finger kan forstuet dersom fingeren blir fanget i nylon.

Hvordan man skal håndtere fastkjørt en finger

Fastkjørte finger er en skade på en finger felles grunn av overtrykk på leddet. Dette leddet er ofte referert til som den proksimale interfalangealledd felles. Fastkjørte finger er ganske vanlig i ball-håndtering idretter som basketball og volleyball. Hvis venstre ubehandlet, kan fastkjørte finger føre til permanent skade.

Bruksanvisning

•  Husk hvordan skaden oppsto til å identifisere riktig type skade. Symptomene på en fastkjørt finger inkluderer sterke smerter i ledd, synlig misdannelse, ømhet og hevelse på skadestedet. X-stråler kan være nødvendig å se etter sprekker eller dislokasjoner.

Prøv å tilbakestille en forstuet finger ved å trekke den. Imidlertid er det anbefalt at du immobilisere den skadde fingeren og få hjelp fra en profesjonell for å manipulere forvridning å unngå fremtidige komplikasjoner.

Hvil fingeren minst 1 til 2 uker. Om nødvendig, tape den skadde fingeren til en nabo tall for ekstra støtte.

Ta smertestillende medikamenter for å lindre smerte. Påfør sports kremer som inneholder smertestillende for å redusere hevelse og for å lindre smerte.

Vær tålmodig. De fleste skader av denne typen vil gro i løpet av kort tid. Hvis leddet er brukket eller leddbånd er også skadet, kirurgi kan være nødvendig, og helbredelsesprosessen kan ta opptil seks måneder eller more.Possible langsiktige komplikasjoner omfatter kronisk boutonniere misdannelse, ustabilitet, svakhet og stivhet.

Hvordan å gjøre Sports Massage for ankelskader

Hvordan å gjøre Sports Massage for ankelskader


Korset friksjon massasje teknikken brukes til å drive med sport massasje for ankelskader. Det bidrar til å fremskynde helbredelsesprosessen og forhindre arrvev fra utviklingsland. En forstuet ankel er en av de vanligste typene av ankelskade, spesielt i sport. Det resulterer når ankelen strekke eller rive. Oftest er en ankel forstuing forårsaket av ankelen snu etter slik at den eneste av foten er vendt innover og skadet leddbånd som er på utsiden av ankelen. Mer sjeldent, vil ankelen rulle den andre veien og skade leddbånd på innsiden av ankelen. Cross friksjon massasje brukes til de skadde leddbånd etter den akutte fasen vil bidra til å hindre arrvev fra forming. Dette vil nå bli gjort om fem dager etter at ankelen er forstuet.

Bruksanvisning

•  Vent minst 48 til 72 timer før du starter noen massasje, som bør bare gjøres i subakutt og akutt stadium.

Kontroller at det ikke er noen kontraindikasjoner for eksempel et brukket bein, åpent sår, hudinfeksjoner, sene ryker, neglesprett og lignende. Om noen, må du ikke utføre massasje.

Sitt personen med ankelen forstuing i en komfortabel stilling. Strekke ut foten med forstuet ankelen, slik at leddbånd er i en strukket posisjon.

Påfør en dyp, direkte press på ligament hjelp av en enkelt finger. Begynn massasje på et punkt som er litt bort fra den forstuet området, og deretter jobbe deg gradvis mot det. Massere dypt og tilbake over ligament, ikke langs dens lengde. Du skal føle ligament under huden.

Sakte begynner å massere enda dypere, men innenfor rammene av utholdelig smerte. Fortsett massasje i fem til ti minutter. Tape ankelen eller bruke en ankelstøtte for å støtte den.

6. Massere ankelen med samme teknikk annenhver dag, ikke hver dag. Etter denne dype-massasje teknikk, vil forstuet ankelen trenger litt tid til å komme seg. Hvis smerte eller hevelse er verre neste dag, og deretter sette av massasje igjen.

Tips og advarsler

 • Ikke bruk noe olje eller annet glidemiddel, fordi massasje vil være mest effektivt hvis du har en god følelse av forstuet leddbånd. Bruke olje vil gjøre fingrene glatt, og de ikke vil fungere også.
 • Ved å massere vinkelrett på ligament i stedet for langs dens lengde, er du hjelpe bryte opp arrvev opp og å omstille kollagenfibre, som i sin tur hastigheter opp healing.
 • Det er viktig at du har god kjennskap til ankelen anatomi og der senene fester seg til, slik som å vite hvordan man best å massere forstuet leddbånd.

Hvordan du massasje for kvinner

Hvordan du massasje for kvinner


Å gi en dame en massasje kan være en av de fineste og mest meningsfulle ting du kan gjøre for henne. Gjør det riktig vil sikre hennes nytelse og glede fra massasje.

Bruksanvisning

•  Har kvinnen ligge med ansiktet ned på en seng i et rent, stille rom. Hun skulle kle av seg fra livet og opp og dekke seg til med et teppe når du forlater rommet.

Slå på noen myk musikk for å hjelpe henne å slappe av og tenne et lys for dempet belysning.

Med fuktighetskrem på hendene, begynner ved å plassere begge hendene på henne korsryggen, på hver side av ryggraden hennes. Bremse ta hendene opp ryggen, bruker omtrent en halv kilo press. Gjøre flere lange, langsomme slag på denne måten.

Masser hennes skulder området ved hjelp av hovedsakelig tomlene. Hvis du finner noen knuter i musklene, trykker litt dypere over dem for å prøve å frigjøre muskelspenninger.

Masser hendene i flere minutter, forsiktig masserer hver finger separat.

Masser føttene hennes, sakte og forsiktig, være forsiktig med å kile henne. En god fotmassasje er noe enhver kvinne setter pris på!

Avslutt massasje på samme måte som du begynte, ved å bruke lange, langsomme slag opp og ned hennes hele ryggen. Dekke henne opp igjen og la henne hvile i noen minutter før hun blir kledd.

Tips og advarsler

 • Ikke massere for fort. Det er ikke avslappende.
 • Masserer med for mye press kan forårsake smerte. Vær forsiktig!

Hvordan behandle Trigger Finger

Hvordan behandle Trigger Finger


Trigger finger, også kjent som stenosing tenosynovitt, er ofte et resultat av gjentatt gripende og klemme bevegelser relatert til arbeid eller hobbyer. Denne smertefull tilstand er forårsaket av innsnevring av kappen som omgir sene i det berørte fingeren, noe som fører til det berørte finger for å bli midlertidig fastlåst i en bøyd stilling. Trigger finger forekommer oftere hos kvinner enn hos menn og hos personer med diabetes, men det kan skje med hvem som helst. Hvis smertene er alvorlig eller tilstanden varer i mer enn noen få dager, gjøre en avtale med legen din.

Unngå Repetisjon

Hvis din jobb eller hobby krever repeterende gripebevegelser, kan det være vanskelig å unngå dem. Men leger anbefaler å unngå repetitive gripe bevegelser for minst tre til fire uker etter symptomer. Hvis jobben krever repetitive gripe bevegelser, snakke med arbeidsgiveren din om å bytte oppgaver mens du gjenopprette fra skade.

Basic Home Care

Soaking de berørte finger i et vekslende blanding av varmt og kaldt vann kan bidra til å redusere smerte knyttet til å utløse finger. Sug din hånd 03:57 tidtakere per dag, vekslende mellom varmt og kaldt vann hvert 30. sekund i fire minutter. Forsiktig masserer det berørte området kan bidra til å redusere smerte, men fordelene er midlertidige.

Over-the-counter medisiner

Over-the-counter steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs), som ibuprofen, kan noen ganger lindre hevelse som constricts den berørte sene og smerte knyttet til å utløse finger. Bruk alltid NSAIDs som instruert av produsenten. Snakk med legen din før du bruker over-the-counter narkotika hvis du tar reseptbelagte medisiner.

Bruk en Splint

Ved hjelp av en splint på den berørte finger for å holde den rett kan minimere smerte som oppstår når fingeren eller tommelen fangst og låser på plass. Holde fingeren rett i en skinne kan også bidra til å hindre deg fra å klemme eller bruke fingeren på en måte som kan føre til symptomer å somle eller påvirke healing.

Kortison Injection

En lokalisert kortisoninjeksjon er den mest raskt effektiv behandling av avtrekkeren, i henhold til Medicine Net. I de fleste tilfeller kan pasienter som svarer godt til kortisoninjeksjon etter bare en behandling. Det kan imidlertid alvorlige tilfeller som ikke er bedre etter to injeksjoner krever kirurgi. Snakk med legen din om å få en kortison injeksjon dersom symptomene er alvorlige.

Forebygging

Forebygging trigger finger før det skjer er viktig. Trigger finger er ofte forårsaket av repetitive gripe bevegelser. Hvis du må utføre repetitive gripe bevegelser, kan du prøve å bytte hender fra tid til annen hvis det er mulig, og ta pauser regelmessig. Legg grunnleggende hånd tøyningsøvelser til din daglige rutine. Visse tilstander som leddgikt og diabetes, samt medisiner som brukes til å behandle dem kan også gjøre deg mer utsatt for å utløse finger. Snakk med legen din om forebyggende øvelser og medisinering alternativer hvis trigger finger er en bekymring.

Teknikker for Masserer en Baby

Teknikker for Masserer en Baby


Spedbarnsmassasje har vist seg å gi mange fordeler til en baby, inkludert avslapping og lindring av smerte. Massasje er også en måte for fedre eller ikke-ammende mødre å samhandle og bånd med sine babyer. Gjør massasje når barnet ikke er sulten eller trøtt og i et område som er stille og komfortabel. Derfra noen milde, beroligende innslag er akseptable.

Hode

Du vil vanligvis ønsker å reise fra den ene enden av babyen til den andre. Hvis barnet ditt er i et rolig, interaktiv, humør, kan du oppleve at du starter på toppen av babyens hode og lage masse øyekontakt er best. Hvis barnet ditt er i en lekende stemning, kan du ha mer suksess starter på føttene og jobbe deg oppover. Hold hendene og eventuelle baby-safe oljer eller kremer varm. Lag små, beroligende, sirkler over babyens panne med tomlene. Masser tempelområdet og området foran ørene. Massere øreflippene mellom tommelen og fingrene. Bruke din fulle hånd, gjør Skånsom glatting bevegelser, tørke over kinnene og kjeven. Prøv å opprettholde hud-til-hud kontakt, slik at start og stopp av rørende ikke vil skremme henne.

Torso

Bruke indeksen og midtre fingrene - legg i ringfingeren hvis du er komfortabel - lage små sirkler på babyens skuldre og over brystet. Bruk en glatt stryke bevegelse til "tørk" babyens kravebeinet til skulder. Masserer i en myk sirkulær bevegelse over hele magen hennes med hele hånden som om skisserte magen hennes kan bidra til å avlaste gass smerter. Du kan flytte henne til magen hennes og bruke pads av fingrene eller hælen av hånden til forsiktig massasje over skulderbladene og korsryggen. Bruk en lett finger slag fra nakken nedover ryggen hennes.

Armer og hender

Stroke deg nedover armene, pause for å lage sirkulære bevegelser over hennes overarmer og under albuen. Masser hendene med tommelen i hennes håndflaten og fingrene på baksiden av hånden hennes. Ta hver av fingrene hennes og bruke en streke bevegelse, "tørk" ned til fingertuppene. Veibeskrivelse og hold barnets håndledd og stryk opp armen mot skulderen hennes.

Ben og føtter

Hold babyens knærne sammen og forsiktig presse dem opp mot magen hennes, deretter forsiktig ut og ned i en sirkelbevegelse. Hold babyens fot og forsiktig presse beinet fra ankelen til låret i en jevn kontinuerlig bevegelse. Forsiktig kna babyens lår med en sirkulær bevegelse med begge hender.

Hvordan takle en fastkjørt finger eller tå

En fastkjørte finger eller tå skjer når det er en innvirkning skade, noe som resulterer i enorm smerte og hevelse. En enkel jam kan lett behandles hjemme og smertene vil avta i en uke eller to.

Bruksanvisning

Asses alvorlighetsgraden av skaden. En åpenbar brudd, kunne umiddelbar blåmerker eller mobilitet tap være tegn på en forstuet eller brukket finger eller tå.

Sug, is og heve finger eller tå i 20 minutter om dagen til smerten forsvinner. Bruke Epsom salter for ytterligere smertelindring.

Immobilize ekstremt smertefulle topp ved å bruke en finger eller tå splint. Bruke en bestemt finger splint funnet på drugstores eller pakk en popsicle pinne eller tunge depressor med medisinsk tape mot finger eller tå.

Tape det fastkjørte finger eller tå til en sunn en ved siden av den. Dette gjøres vanligvis for kortere fingre eller tær som er for liten til å bruke en skinne. Dette vil også bidra med mobilitet og smertelindring.

Ta paracetamol eller ibuprofen for smertelindring. Dette vil også bidra til hevelsen går ned. Når svellingen er under kontroll, er den vanligvis redusert smerte.

Kontroller at du kan bøye og rette hver finger. Hvis ikke, kan du ikke bare ha en fastkjørt finger eller tå. Ring legen din for å gjøre en avtale.

Hint

 • De fleste fastkjørte fingre og tær leges uten problemer i en uke eller to. Men hvis det er blåmerker eller smertene blir verre, bør du oppsøke lege for en x-ray. Også, hvis det tar lenger tid enn to uker å helbrede, kan det være et brudd eller forvridning. Disse vil ta måneder å lege, og du må kanskje søke medisinsk hjelp.

Hvordan å massere noen som er syk

En massasje kan være en utmerket måte å avlaste stress og slappe muskler. En massasje kan også brukes til å berolige noen som er under vær. Dette kan være en fin måte å skjemme bort din kjære når han eller hun ikke er helt bra.

Bruksanvisning

•  Bruk olje eller fuktighetskrem når du masserer noen som er syke. Dette tjener to formål. Det vil selvsagt, føler meg veldig fin på den personen som er syk. Å gjøre dette vil også rehydrere huden. Mange ganger når folk er syke, de blir dehydrert av mange grunner. Disse lotions og / eller oljer vil tilføre nødvendig fuktighet til huden.

Be syk person hvis de opplever smerter i kroppen. Noen ganger kan en syk person føler smerte i visse muskler. Hvis din syke kjære opplever nakkesmerter, for eksempel, bør du begynne massasjen der.

Bruk fingertuppene til å massere noen som er syk. Under en normal massasje, kan du bruke alt fra knokene til håndflatene for å jevne en knyttneve. Men når du masserer noen som er syk, bør du ikke være opptatt av å få knop ut. Bruk fingertuppene til å rake huden mykt i stedet, noe som skaper en beroligende følelse.

Begynn med å massere hodet til den syke hvis de ikke opplever noen smerter i kroppen. Plasser fingertuppene fra begge hender i midten av pannen. Fingertuppene bør berøre hverandre. Deretter forsiktig rake fingertuppene tilbake langs pannen til om ørene. Når du har gjort dette for et minutt eller så, bruk fingrene til å forsiktig massere hodeskallen. Dette kan være spesielt beroligende for noen som lider av en hodepine. Husk at du bør lagre lotion eller oljer før etter du er ferdig masserer hodet.

massere forsiktig hender og føtter av den syke personen. Bruk tommelen til å gni håndflaten til personen mens fingrene hvile forsiktig på baksiden av personens hånd. Deretter bruker du fingrene og tommelen til å sakte hjerneslag hver enkelt finger. Bare omringe en finger på basen og sakte fører hånden opp til tuppen av fingeren. Gjør dette for begge hender. Med lotion, vil denne velvære føler veldig fint til noen som er kvalme.

6. Gni baksiden av den syke bruke hendene. Dette er så enkelt som det høres ut. Spread lotion enten på hendene eller direkte på personens rygg og bare gni det i. Dette bør ta litt innsats fra din side som du ikke bør bruke mye press. Du ønsker å slappe av og berolige den syke personen. Dette bør gjøre susen.

Tips og advarsler

 • Vask hendene etter at du har massert noen som er syke. Tross alt, trenger du ikke ønsker å bli den neste personen til å bli syke.

Hvordan å massere prostata for å sjekke for prostatakreft

Hvordan å massere prostata for å sjekke for prostatakreft


Utføre en prostata massasje selv kan ikke erstatte å ha en digital endetarms eksamen av en lege; men det kan gjøres i mellom årlige physicals som en ekstra intervall sjekk for prostatakreft. Prostatakreft er den mest commom kreftformen for menn. Undersøke prostata seks måneder etter den siste fysiske kan bidra til å oppdage uregelmessigheter tidlig og få en jump start på nødvendig behandling.

Bruksanvisning

Mens du utfører en prostata selv-eksamen, kan du sitte, stå eller ligge i hvilken som helst posisjon føler deg mest komfortabel. Prøv å forbli avslappet; opplevelsen kan føles ubehagelig, men skal ikke være smertefullt. Personen undersøke bør bære en latex hanske og bruke en safe, vannbasert glidemiddel. Når du setter inn en finger inn i endetarmen, bør kandidaten være så avslappet som mulig, og sensor bør bevege seg sakte cand nøye. Hurtig eller grove handlinger mens du utfører denne eksamen kan føre til smerter og andre spørsmål; så forsiktighet er av største betydning. Negl skal vende mot kandidatens tilbake og pads av fingeren skal vende magen. Dette vil gi rom for de mer sensitive pads av finger for å føle prostata.

Du vil mest sannsynlig føle det når prostata er berørt om du utfører eksamen selv eller ikke; Hvis partneren din gjør den masserer, vil det være nyttig å la dem vite når de har nådd det. Prostata er veldig følsom og bør ikke "stukket", men heller bør være lett gnidd med omtrent samme trykket du vil bruke på din egen øyeeplet. Prostata bør føle noe sånt tuppen av nesen; Hvis du trykker på nesetippen din lett, vil du føle at det er et innrykk i midten mellom de to sidene. Dette innsnitt og fasthet er lik prostata. Selv om det ikke er mulig å massere hele prostata, har denne metoden for undersøkelse vist seg meget effektiv i å oppdage tegn på prostatakreft.

bør etableres De ytre grensene av prostata som kan føles. Det er umulig å massere hele prostata, men du må finne ut hvor mye som kan bli følt og undersøkt. Når de ytre grensene er etablert, en mild feiende bevegelse over alle områder som kan nås på den ene siden, og deretter andre, kan gjennomføres metodisk for å sikre at alle områder blir undersøkt. Hvis teksturen av prostata er inkonsekvent, eller om noen harde "klumper" er filt, en lege skal varsles umiddelbart. Husk at prostata er et fast organ; du er på jakt etter områder som er hardere enn resten av prostata.

Tips og advarsler

 • Ideen om å utføre dette selv eksamen er lite attraktivt for mange menn, spesielt fordi så mange forbinder det med homofili. Det er viktig å huske på at hans eksamen bør utføres av en lege en gang i året i alle fall, og massging prostata selv ved 6-måneders mark mellom legebesøk er en helt gyldig lege bekymring.
 • Det er helt akseptabelt å inkludere en partner eller ektefelle i eksamen dersom det bidrar til å redusere ubehaget.
 • En self-eksamen i mellom årlige eksamener av legen din er nok til å sikre effektiv prostata overvåking.
 • Masserer prostata selv er ikke en erstatning for en eksamen av legen din. Selv om det kan gi et tidlig varsel for prostatakreft, årlige physicals som inkluderer en digital endetarms eksamen er mer pålitelige i å avgjøre om prostata behandling er nødvendig.

Hvordan hjelpe en som sitter fast Finger

Hvordan hjelpe en som sitter fast Finger


Idrettsutøvere ofte jam sine fingre. En fastkjørte fingeren er en som har blitt forstuet på knoke. Symptomer på et fastkjørt finger inkluderer hevelse (spesielt på knoke), nummenhet, smerter og redusert omfanget av bevegelse. En fastkjørt finger er en relativt liten skade, men det bør behandles for å sikre en fullstendig gjenvinning og for å forhindre ytterligere skade.

Bruksanvisning

Hvil den skadde hånden. En skadet finger er sårbar for en enda mer alvorlig skade hvis du fortsetter din fysiske aktivitet.

Plasser en pose med is eller en kald wrap på den skadde fingeren. Påfør kaldt i 15 minutter per time i løpet av de to første dagene.

Sett den skadde fingeren i en skinne eller på annen måte komprimere finger. Dette vil redusere hevelse og redusere restitusjonstiden.

Hev den skadde fingeren over brystet nivå så mye som mulig før du begynner å se hevelsen går ned.

Tips og advarsler

 • Se en lege hvis fingeren fortsetter å forverres. Det kan være brutt.
 • Bytt fra is til varme i trinn 2 hvis behandlingen varer mer enn 48 timer.

Hånd Masserer Teknikker

Hånd Masserer Teknikker


Hånd masserer teknikker kan gi en naturlig måte å lindre eller hindre carpal tunnel syndrom, lavere smerte nivåer, slappe av spente muskler og holde hendene opererer på et optimalt nivå. Teknikker kan gjøres mens du sitter eller står, avhengig av dine personlige preferanser. Sjekk med din lege først, siden ikke alle teknikker kan være passende for din individuelle situasjon.

Finger klemme

Hånd masserer teknikker kan omfatte klemme. Bruk tuppen av venstre pekefinger og tommel pad for å starte denne massasje. Plasser disse fingrene over hver finger på høyre hånd, og starter fra basen, ifølge kinesiske holistisk helse øvelser. Forsiktig, men bestemt, presse hele lengden av fingeren til du kommer til spissen. Når du kommer til spissen, klem din vei ned igjen til startområdet. Gjør dette tre ganger per finger. Gjenta denne massasje med høyre hånd til å massere venstre hånd.

Hånd Roll

Hånd masserer teknikker kan bruke tennisballer som en rullende verktøyet. Plasser en tennisball mellom hendene. Rolig og bestemt trykk håndflatene sammen slik at du utstråler milde press mot ballen. Rull ballen opp mot slutten av fingertuppene og ned mot håndleddene. Gjør dette 10 ganger. Slapp av i 10 sekunder. Rull ballen fra side til side, som starter på fingertuppene og slutter ved håndleddene. Gjør dette massasje manøver 10 ganger.

Rubbing

Rubbing er en annen hånd masserer teknikk du kan bruke. Gni hendene sammen øker energinivået forårsaker varme og avslapping av muskler. Plasser hendene med håndflatene sammen, ifølge kinesiske holistisk helse øvelser. Gni hendene sammen så fort som mulig inntil håndflatene blir varm. Øk effektiviteten av massasjen ved å ta din høyre håndflate og plassere den over toppen av venstre hånd. Bruk en mild rubbing bevegelse for å massere venstre hånd. Hold denne posisjonen i to sekunder. Gjenta manøveren med venstre håndflate over toppen på høyre hånd.

Sene Roll

Hånd masserer teknikker kombinere milde trykke i et opplag bevegelse for å slappe av senene av hånden din området. Sitte oppreist ved et bord. Plasser din høyre arm på bordet, palm-side opp og slappe av armen, ifølge Japanshakuhachi.com. Ta en tennisball og bruke venstre hånd til å begynne å rulle ballen i en sirkulær bevegelse fra albuen til hånd området. Den sirkelbevegelse vil massere berørte sener i hele håndleddet og underarm området, de som er knyttet til hendene. Masser i 30 sekunder. Slapp av i 10 sekunder. Gjenta dette massasje teknikk ved å bruke høyre hånd til å massere din venstre arm.

Ved å trykke

Hånd masserer teknikker inkluderer trykke på for å frigjøre spenninger. Bruk venstre pekefinger og tommel pad å trykke mot høyre hånd finger pads, den kjøttfulle base av fingrene, ifølge kinesiske holistisk helse øvelser. Trykk forsiktig poeng og flytte venstre tommel og pekefinger i en sirkel masserer bevegelse. Masser hver finger basen 10 sekunder. Når du er ferdig med hver finger base, massere den kjøttfulle siden av din hånd, fra bunnen av pekefingeren til håndleddet. Deretter massere høyre tommel område, går fra bunn til felles med høyre pekefinger. Når du er ferdig masserer den ytre kjernen i din høyre hånd, begynne å massere den midtre delen av hånden og håndleddet.

Hvordan å behandle leddgikt i en Finger Joint

Det finnes forskjellige typer av fingeren artritt, inkludert distale interfalangeal (DIP), osteoartritt og reumatoid artritt. Alle kan forårsake alvorlige betennelser og smerte fordi brusken er slitt ned mellom finger bein. Ifølge artikkelen "En pasients Guide til leddgikt av fingerledd" av Handuniversity.com, en anerkjent ressurs drevet av ortopediske leger, "smerte vanligvis bare fører til problemer når du begynner en aktivitet. Når aktiviteten kommer i gang, letter smerten. " Behandlingen inkluderer vanligvis en kombinasjon av hvile, is, varme, medisiner og mosjon.

Bruksanvisning

•  Begrens bruken av fingeren i noen dager. Bruk en finger skinne for å slappe av joint. Ta to ibuprofen piller hver 4 til 6 timer til betennelser og smerter er borte. Hev fingeren over hjertet ditt så ofte som mulig for å redusere hevelse og smerte.

Påfør en ispose direkte til fingeren, slik at den er komprimert mot kilden til smerte. Hold ispose på plass i 15 eller 20 minutter. Gjenta isen behandling ca hver 3 til 4 timer for de første 48 til 72 timer eller til din betennelsen har sunket.

Når betennelsen har sunket, varme den opp eller bruke en varmepute flere ganger per dag for å fremme blodstrøm til fingeren.

Når betennelsen er under kontroll, sakte bøy enden og midtre leddene i fingrene mens du holder knoker og håndledd rett. Rette dem opp igjen. Gjenta 10 ganger.

Tips og advarsler

 • I løpet av de første dagene, må du få din betennelse under kontroll slik at det er mindre friksjon i fingerledd. Is forårsaker vasokonstriksjon (innsnevring av blodårer), som midlertidig begrenser gjennomstrømningen av blod og lymfe til fingeren. Det er viktig å begrense blodstrømmen innledningsvis fordi det fører til betennelse og hevelse. Etter det, kan du bruke varme for å begynne å fremme blodtilførselen til området. Blod bærer oksygen og næringsstoffer (vitamin C) som er nødvendige for helbredelse. Masserer fingeren kan også bidra til å fremme blodstrøm til fingeren felles. Det vil bidra til å roe nerver og muskler i fingeren. Bruk milde slag og lett presse din påvirket felles i flere minutter. Gjenta denne prosedyren flere ganger per dag. Også, i tillegg til å strekke fingrene, presse en tennis eller gummiball flere ganger per dag. Dette vil bidra til å bygge styrke i din leddgikt finger samt legge stabilitet til felles. (For mer informasjon om massasje og trene, se referanser 2 og 3 nedenfor.)
 • Ikke begynn å trene for tidlig etter utbruddet av leddgikt. Dette vil forverre tilstanden din i stedet for å hjelpe den. Også aldri bruke isen direkte til din finger, fordi direkte kontakt med huden kan forårsake frostskader. Bruk alltid en ispose eller håndkle for å holde isen.

Hvordan å behandle en forstuet ankel Med Ayurveda

Ayurveda er en helbredende vitenskap basert på troen på at en persons "grunnlov" består av tre hoved energier: "vata," the energibevegelses, "pitta" energi med fordøyelse og stoffskifte og "kapha" energi som danner kroppens struktur. Den delikate balansen mellom disse holder en person sunn, så når forstyrret, sykdom eller skade resultater. Behandling returnerer denne balansen og fjerner ama, et toksin som produseres av ubalanse.

Bruksanvisning

Mat Behandlinger

•  Begynn med ghee (klaret smør) siden det bidrar til å transportere næringsstoffene i andre matvarer for å vev. Det er ansett som gode på foryngende og fremmer lang levetid. Følge den med datoer og fiken til å bidra til å bygge vev og energi.

Nourish kroppen din med mandler for å øke styrke og energi. Ayurveda anbefaler at du forvelle og skrelle dem siden det mener skins å være litt giftig.

Kok kumelk siden Ayurveda mener det vitaliserer og anbefaler det etter å ha fått en skade. Etter å bringe den til en full koke, tilsett små mengder av sort pepper og ingefær, noe som bidrar til å fjerne ama. Drikk melk separat fra noen matvarer bortsett fra de som er søt.

Drikk rikelig med vann siden det er universelt gunstig for alle. Det hjelper med healing og fremmer fordøyelsen. Drikk det mens det er varmt, slik at den fjerner også ama.

Pain Behandlinger

Masser den skadde ankelen ved hjelp av ayurvedisk urteolje for å lindre smerte. Påfør bare et par dråper, deretter massere det inn forsiktig, men bestemt å bidra til å helbrede skadet vev.

Lag din egen søknad hjemme ut av Nirgundi og Karanja blader. Pakk dem i en tynn bomullsklut for å danne en ball, og deretter koke dem i vann til varmt. Bruk denne til forstuet ankel og gjenta hver gang ballen kjøles ned i en halv time. Følge opp ved å slipe bladene i en lime og binde den til ankelen.

Split hvitløk og fjerne de spirer, som er tilstede inne. Sett spirer i kjernemelk og la over natten. Skyll av med vann før sliping inn i en tynn pasta. Hver morgen, vaske ned ½ ts. av hvitløk lim med vann (helst varm) før du spiser for å redusere smerte.

Hvordan Splint en fastkjørt Finger

I det ene øyeblikket du spiller basketball med venner, det neste du er doblet fra smerten av en fastkjørt finger. En finger jam er navnet gitt til nesten alle slags forstuing eller beis eller forvridning av et fingerledd. Topp kan være forårsaket av et fall eller ved plutselige sammenstøt med en ball, vegg, eller med en annen person. Finger leddene jamme sammen og leddbånd vri eller rive, forårsaker smerte og hevelse. Tegn på en finger jam omfatter hevelse, smerte og en krokete finger. Du kan kjøpe en lett finger splint på et apotek for å behandle en fastkjørt finger. Splinting gjør at leddbånd tid å helbrede.

Bruksanvisning

Søk medisinsk hjelp hvis fingeren er bøyd eller ser ut til å bli forstuet. Du kunne ha et brudd eller dislokasjon som må settes rett før noe annet kan gjøres for fingeren. Alltid søke medisinsk hjelp hvis du er i tvil.

Bruk is for å lindre hevelse. Påfør en ispose til det berørte finger i 10 til 12 minutter, og deretter vente tjue minutter før du bruker isen igjen. Du kan fortsette å bruke isen av og på i 24 timer hvis smerte og hevelse vedvarer.

Velg riktig størrelse splint for fingeren. Finger splinter er vanligvis laget av lett aluminium, polstret på den ene siden for å holde den skadde fingeren. Splint bør være store nok til å forlenge lengden på fingeren, men liten nok til å holde fingeren godt.

Monter finger splint på den skadede fingeren, den myke siden av splint mot fingeren. Forme aluminium finger splint rundt fingeren din, forsiktig bøye metall for å danne en tettsittende passform. Splint fingeren i sin mest komfortable posisjon, som kan være svakt bøyd. Ikke tving finger for å rette hvis dette fører til smerte.

Tape skinne på fingeren med atletisk eller medisinsk tape. Det er enklest å ha noen gjøre taping for deg. Vikle tape helt rundt skinne fra topp til bunn. Bruk flere biter av kort tape, heller enn én lang sammenhengende stykke tape. Dette gjør det lettere å stramme eller løsne en bestemt del av splint. Splint og tape bør være tettsittende, men ikke for stramt. Hvis tuppen av fingeren blir blå, den emballasjen som strammer.

6. Unngå å få skinne og dens padding våt eller skitten. Bytt til en ren, tørr splint hvis dette skjer. Se en lege hvis hevelse og smerte vedvarer i mer enn tre dager.

Hvis du ikke klarer å skaffe en produsert finger splint, opprette en midlertidig splint av "buddy taping" den skadde fingeren til sunn finger ved siden av den. Tape sikkert langs lengden av fingeren, men unngå å få båndet strammer.

Bruk en over-the-counter smertestillende som ibuprofen å redusere betennelse og smerte.

Hvordan kan et Finger Jam oppstå?

Hvordan kan et Finger Jam oppstå?

Beskyttelse

En normal reaksjon for de fleste er å outstretch sine armer og hender når du står overfor en trussel. For eksempel, hvis en ball var i bevegelse mot hodet ditt, ville du sannsynligvis utvide armene for å blokkere ballen og beskytte ansiktet. Tilsvarende når faller til bakken, er en normal reaksjon å bryte din fall ved å legge hendene ut foran kroppen din. Denne reaksjonen gjør hender og fingre spesielt utsatt for enkelte typer skader, inkludert fingertopp.

Impact

Finger topp oppstå under sammenstøt med en person eller en gjenstand. Enhver med kraft eller plutselig strekking av en finger kan føre til skade. Vanlige årsaker til denne type påvirkning inkluderer faller inn i harde overflater, blir rammet med en ball eller av en lagkamerat under sport, eller smashing en finger inn i en hard overflate, for eksempel en vegg eller dør.

Injury

En fastkjørte finger er en som er forstuet, anstrengt, eller forstuet. Plutselig eller kraftig påvirkning kan føre til at leddbånd mellom finger bein å rive eller kan føre til forvridning av fingerledd. Typisk tvinger virkningen skjøtene i fingeren sammen, og bevirker vridning av leddene på samme tid. Den resulterende forvridning kan løses uten medisinsk intervensjon, eller kan kreve korreksjon av en lege. Noen ganger kan fastkjørte fingre faktisk være brukket. Av denne grunn er det viktig å oppsøke lege når du lider en skade i en finger som resulterer i hevelse, sterke smerter, eller misfarging.

Betennelse

Når en finger har kjørt seg fast, selv om skaden har korrigert seg selv, kan en rekke symptomer vedvarer. En fastkjørte finger kan virker skjeve, hoven, misfarget, og kan være alvorlig smertefullt. Noen ganger kan den resulterende hevelse og betennelse forårsaket av den opprinnelige skaden holde en forvridning på plass, forverring av skade.

Hva er behandlingen for Trigger Finger?

Når en av fingrene eller tommelen blir utvidet og fast i en bøyd stilling, er den medisinske termen "trigger finger." Typisk vil fingeren smekke tilbake på plass på sin egen, tilsvarende en pistolens avtrekker avfyring og frigjøring. Kontakt legen din hvis du opplever denne tilstanden, særlig hvis leddet på fingeren begynner å føle seg varm og hoven, da dette kan tyde på infeksjon.

Milde symptomer

I de fleste tilfeller vil legen din foreslå at du holder hånden i noen få uker, holde den opphøyde og bruker den kun når det er nødvendig. Aktiviteter som involverer gripe og gripende et objekt bør unngås helt inntil fingeren er helt grodd. Splinting fingeren er et annet alternativ, som vanligvis brukes når en finger er brutt. Spjelking vil holde fingeren i en immobil utstrakt posisjon i opp til seks uker, og hindrer enhver ytterligere belastning eller skade.

Trene finger med milde strekninger og bevegelser er også et alternativ. Dette vil holde fingeren mobil mens ikke øve hvor mye press som ville følge av dagligdagse aktiviteter. Disse oppgaver involverer typisk svak bøyning av knokene, samt heve og senke finger lett. Soaking fingeren er også sies å fungere godt for mange pasienter, som soaking fingeren i varmt vann letter leddene, og dermed redusere smerte. Soaking kan gjøres så ofte du vil i løpet av dagen, så kan lett masserer fingeren.

Alvorlig

Anti-inflammatoriske legemidler som ikke inneholder steroider kan tas for mer-alvorlige tilfeller av trigger finger. Disse stoffene vil redusere betennelse, slik at felles å leges raskere, og eliminere smerte i fingeren. Disse stoffene kan kjøpes over disk. Kjøp en medisiner som inneholder ibuprofen, slik som Advil eller Motrin, og følge doseringsanvisningen på pakken.

Hvis over-the-counter medisiner ikke virker, kan legen din foreslå en steroid injeksjon i stedet. Kortison skudd er typiske behandlinger for felles problemer, inkludert alvorlige trigger-finger symptomer. Kortison skudd må være mottatt så snart som mulig etter at de trigger finger symptomene oppstår. Rådfør deg med legen din om denne metoden, som noen sykdommer som leddgikt og diabetes ikke vil gi rom for en kortison skudd.

Ekstreme Symptomer

I ekstreme tilfeller av trigger finger, vil en prosedyre kalt perkutan trigger finger utgivelsen skal utføres. Du vil få bedøvelse, og legen vil bruke en nål for å gå inn og kirurgisk låse leddet. Dette fungerer vanligvis beste på de tre midterste fingrene på hånden.

Når alle andre behandlinger mislykkes, kan en mer invasiv kirurgi være nødvendig. Dette vil kreve en kirurgisk prosess som vil frigjøre sene og sette den tilbake i sin rette posisjon. Dette gjøres vanligvis bare når ingen annen behandling løser problemet.

Hvordan redusere et forstuet kne eller Kneecap

Hvordan redusere et forstuet kne eller Kneecap


Forstuet knær er alvorlige skader, og vanligvis hindre den skadde personen fra å gå. Reduksjon av kneet vil hindre ytterligere skade og lindre smerter, men personen vil trenge å bli evakuert fra ødemarken.

Bruksanvisning

Forberedelse

Ro den skadde personen ned, slik at personen som behagelig og avslappet som mulig.

Bestem raskt hvorvidt redusere forvridning (å sette beina tilbake i linjen) er nødvendig (se "Hvordan avgjøre om ikke å redusere en forvridning").

Dersom reduksjon av forvridning er nødvendig, rolig snakke den skadde personen gjennom hvert trinn, sikring personens enighet og samarbeid.

verve hjelp av en annen redningsmann.

Reduksjon og Splinting

Ha den skadde ligge på hans eller hennes rygg.

Plasser en redningsmann ved den skadde personens hode, cradling den skadde personens overkroppen ved å hekte armene under personens armhulene.

Plasser andre redningsmann ved foten av den skadde. Dette redningsmann må trekke beinet forsiktig, men bestemt, slik at knoklene gli inn sin naturlige justering.

Skyv kneskålen tilbake på plass forsiktig hvis den er vridd til siden. Kneskålen kan komme tilbake på plass på egen hånd som beinet er rettet.

Splint beinet ordentlig, være forsiktig med å legge press på kneskålen (se "Hvordan Splint en Fractured Kneecap").

Sjekk leggen ofte for å være sikker på at sirkulasjonen ikke er svekket. Løsne skinne litt hvis det er noen lammende, tap av følelse, eller mangel på en puls i foten.

Tips og advarsler

 • Massere låret for å minimere muskelkramper, noe som gjør reduksjon av kneet enklere.
 • Ikke tving kneet tilbake på plass. Stoppe umiddelbart hvis smertene øker eller kneet motstår manipulasjon.
 • Redusere dislokasjoner er risikabelt fordi fartøy kan bli skadet når bein og ledd er manipulert. Til tross for denne risikoen, bør du redusere dislokasjoner i avsidesliggende innstillinger for å hindre ytterligere skade til felles og lemmer.
 • Melde deg på et førstehjelpskurs eller ta kontakt med en utdannet medisinsk faglig før du forsøker denne prosedyren.
 • Denne informasjonen er ikke ment som en erstatning for profesjonell medisinsk rådgivning eller behandling.