Digidexo.com

Har Angst føre til vekttap?

Personer som lider av angst kan merke en myriade av symptomer, inkludert vekttap. Avhengig av den enkeltes kjemiske makeup og konkrete reaksjoner på angst, kan hun miste vekt sakte eller veldig fort. I mange tilfeller bidrar angst medikamenter avhjelpe disse betingelser, selv om slike medikamenter kan også ha en motsatt og noen ganger uønsket effekt.

Angst Årsaker Mangel på Appetite

Under rammebetingelser, kan personer som lider av angst også oppleve en markert nedgang i appetitt. Ifølge angst Matters, et nettsamfunn for personer med angst, mange personer med lidelsen rett og slett har lyst til å spise. Som de opprettholder sin normale aktivitetsnivå, spiser den resulterende kaloriunderskudd bort på kroppens lagret energi. Fordi kroppen lagrer energi som fett, tømmer fett raskt og den enkelte mister vekt. I mange tilfeller, personer som lider av angst oppviser også en høyere aktivitetsnivå og en tilsvarende økning i stoffskiftet, som begge akselerere vekttap prosessen; noen av disse personer kan oppleve rykninger, skjelving, muskelspasmer, en manglende evne til å slappe av og en rekke andre symptomer, som alle brenner energi og bidra til vekttap.

Angst medisiner kan føre til vekttap

Selv om personer med angst ikke gå ned i vekt som en direkte følge av tilstanden, kan de begynne å miste vekt etter søker angst medisinering. Som antidepressiva, angst stoffene virker ved å justere kroppens evne til å reabsorb naturlig forekommende serotonin. Den kjemiske justering av denne nevrotransmitteren kan ha en rekke effekter, inkludert vekttap og øket metabolisme. Visse individer, særlig de med hjerte-relaterte forhold, kan få betablokkere fra sine leger i stedet for de typiske serotonin reopptakshemmere (SRIS). Selv om betablokkere arbeide gjennom betydelig forskjellige kanaler enn SRIer, er deres metabolske effekten ofte svært like. I tillegg har begge klasser av legemidler endre hormoner som regulerer energinivå, og kan la den enkelte med ekstra energi til å brenne; denne overskuddsenergien brenner raskt kroppens fettceller, supplerer vekttap prosessen.

Angst kan også føre til vektøkning

Selv om mange personer som lider av angst erfaring uønsket eller uventet vekttap, enkelte individer kan oppleve motsatt effekt. Ifølge Angst Centre, opplever hver enkelt angst i sin egen unike måte. Mens noen individer kan oppleve en markant mangel på appetitt og økt energinivå, mens andre kan velge å takle tilstanden av overspising og vedta en mer stillesittende livsstil. Enkelte individer også utvikle et sug etter sukker og søtsaker, noe som resulterer i en massiv inntak av kalorier som kroppen konverterer raskt til fett. I tillegg er det varierende kjemi mellom individer betyr at legemiddelbehandling varierer fra pasient til pasient, og noen stoffer forårsake de som tar dem til å oppleve en langsommere metabolisme og resulterende vekttap.