Digidexo.com

Sår og sigdcelleanemi

Sigdcelleanemi, en genetisk blodsykdom, kan føre til mange komplikasjoner. En vanlig komplikasjon er et sår i huden som finnes i den nedre delen av benet. Huden sår kan behandles gjennom ikke-invasiv og kirurgiske metoder, men det beste løpet av handlingen er forebygging.

Sigdcelleanemi

Sigdcelleanemi (også kjent som sigdcelleanemi) er en genetisk lidelse der de røde blodcellene er formet som halvmåne måner i stedet for runde. Problemet er at de røde blodcellene er ment å bære oksygen molekyler gjennom sirkulasjonssystemet. Den sigdform hindrer den fra å bære molekylene effektivt. Sickled røde blodcellene har også en tendens til å bli sittende fast i blodårene, forebygge eller bremse blodstrømmen. Det finnes ingen kur for sigdcelleanemi, bare behandling for symptomer og komplikasjoner.

Sår

Selv om sår er oftest assosiert med mageslimhinnen, er en sår noen seponering av hud fra tap av hudlagene. Sår kan finnes mange steder, inkludert årer, øyne og kjønnsorganer. Likevel er sigdcelle lider oftest rammet av leggsår. Det starter som regel med en slags traume, for eksempel en bug bite eller klore. Sickled celler ofte blokkere blodårer og hindre blodstrømmen. Når blodet ikke er lov til å strømme til visse områder, kan det hindre huden fra å helbrede seg selv, setter scenen for et sår i huden.

Symptomer og Diagnose

Leggsår vil vises som små reist sår. I noen tilfeller vil det være noen skorpedannelse på toppen av sår. De vanligvis vises i nedre tredjedel av benet. De forekommer også som oftest mellom 10 og 50. Menn er også mer sannsynlig å utvikle dem enn hunnene. I de fleste tilfeller vil legen din diagnostisere leggsår ved ganske enkelt å undersøke området.

Behandling

Den første linjen av behandling i en sigdcelle-indusert sår i huden er en slags dressing eller aktuell behandling. Dette er for å holde området hydrert og forhindre infeksjon. Bandasjen kan også kombineres med kompresjonsbehandling for å hindre ødem og fremme blodstrømmen under helbredelsesperioden. Avhengig av hvilken type dressing, kan huden din sår leges i løpet av noen uker eller inntil tre måneder. I verste fall kan det hende at sår kreve kirurgi for å pode nye huden til område. Men disse operasjoner er ofte feil fordi sunn sirkulasjon er nødvendig for en vellykket hudtransplantat.

Forebygging

Du kan ikke hindre sigdcelleanemi fordi det er en genetisk sykdom, men du kan forebygge komplikasjoner som leggsår. Sunn sirkulasjon er viktig for å forebygge leggsår. Slitasje komprimering plagg på beinet og holde beinet forhøyet når du er i stand til. Unngå natrium og andre elektrolytter som vil få deg til å holde vann. Du bør også straks behandle eventuelle skader du har på bena for å unngå infeksjoner og utvikling av huden sår.