Digidexo.com

Plutselig Joint Pain

Plutselige leddsmerter kan være forårsaket av flere ulike typer forhold og skader, som for eksempel leddgikt, en infeksjon eller en forstuing. Når leddsmerter oppstår, kan hevelse og ubehag føre. Plutselige leddsmerter kan påvirke mer enn én joint, avhengig av diagnose. For å finne ut nøyaktig hva som forårsaker den plutselige leddsmerter, kontakt lege hvis smertene blir plagsomme eller varer lenger enn tre dager.

Leddsmerter på grunn av skade

Leddsmerter på grunn av skade kan være forårsaket av aktivitet eller å være inaktiv. De vanligste leddsmerter grunn av skade inkluderer blåmerker, stammer, forstuinger, brudd og trukket eller avrevne leddbånd; disse oppstår vanligvis når du deltar i en idrett aktivitet eller spiller. Noen mennesker, inkludert barn, kan ha plutselige leddsmerter fra å sove med en arm rett for et antall timer eller muligens ligge på armen for et antall timer uten å flytte den, forårsaker albuen å bli stiv og smertefull.

Leddsmerter på grunn av en tilstand eller sykdom

Leddsmerter kan være ukjent for det blotte øye. Personer som har uforklarlige leddsmerter kan lide av en underliggende tilstand eller sykdom som revmatoid artritt eller Lyme sykdom. Leddsmerter forårsaket av en tilstand eller sykdom kan vise litt hevelse og gi muskelstivhet. En lege kan be om at testing utføres for å utelukke en underliggende tilstand eller sykdom.

Tegn på leddsmerter

The No 1 tegn eller symptom på leddsmerter er smerte og ubehag. Smerten kan være mild til alvorlig avhengig av mengden av aktivitet personen gjør på et gitt tidspunkt. I løpet av mer anstrengende aktivitet, kan føle smerte alvorlige, mens når hviler det kan være lite eller ingen smerte. Hevelse og til tider varme i området rundt leddet kan også være et tegn på leddsmerter.

Joint Pain Diagnosis

For å avgjøre hva som kan forårsake plutselig leddsmerter, kan en lege be om en X-ray, MR eller laboratoriearbeid. X-stråler kan avgjøre om det er et brudd eller brukket ben i leddet. MRI kan finne ut hvorfor en joint kan være hoven; denne testen er vanlig å diagnostisere vann på kneet. Laboratoriearbeid er også veldig vanlig å diagnostisere leddsmerter, og dømmes til å avgjøre om du har revmatoid artritt, osteoporose eller Lyme sykdom, blant andre forhold.

Joint Pain Treatment

Fysioterapi er en behandling for langsiktig leddsmerter. Anti-inflammatoriske medisiner er den vanligste behandlingen for leddsmerter. En anti-inflammatoriske medisiner kan bistå i å lindre smerte og avtagende hevelse. Påføring varme eller kalde omslag til det berørte området bistår også i å eliminere hevelse; kalde omslag kan anbefales å hindre feildiagnostisering når du ser en X-ray. Hvile og, hvis mulig, å holde leddet som hadde det vondt forhøyet er også anbefales av mange leger; dette gjør at felles å helbrede uten å forårsake ytterligere skader på grunn av overaktivitet.