Digidexo.com

Rullestol Safety Checklist

Rullestol Safety Checklist


Det er viktig at du holder din rullestol godt vedlikeholdt og i god stand, den kontrolleres jevnlig for å sikre at det ikke er noen skadde eller ødelagte deler. Hvis du bruker en rullestol som er i forfall, du kjører risikoen for skader. Ved hjelp av en enkel sjekkliste kan sikre rullestolen fungerer som den skal.

Wheel Låser og Dekk

Kontroller at bremsene engasjere dekk rullestolen din riktig, slik at når du setter på bremsene du får mest mulig friksjon å bremse deg til en glatt stopp. Sørg for at dekkene er i god stand og til riktig trykk. Sjekk manualen eller lese stempel på dekket for å finne ut det anbefalte dekktrykket.

Hjul

Kontroller at hjulene er i god stand, ikke bøyd eller vridd. Sørg for at de kjører fritt, slik at du ikke risikerer å plutselig stanse eller lukta som et hjul strever med å snu. Hvis du har en rullestol med pop-off hjul, gjør at de låses trygt på plass på stolen.

Håndtak og rekkverk

Sjekk dine handgrips å sikre at de er godt festet til stolen. Du kan være i stand til å fjerne armene av rullestolen, i så fall bør du sjekke at de kan tas av og reinstallert enkelt. Sjekk dine rekkverk for å sikre at de er godt festet til hjulene, og at de er glatte og fri for eventuelle grove områder.

Generell stand

Se over rullestolen for å sikre at den er i god stand: Trekket er ikke slitt eller revet, sikkerhetsbeltene er til stede og fungerer, og rullestolen er ren. Sjekk rammen av stolen for tegn på slitasje, rust eller løse forbindelser, og sørg for at stolen kaster riktig.