Digidexo.com

ADD behandlinger for voksne

ADD behandlinger for voksne


Attention Deficit Disorder, eller ADD, er en tilstand som vanligvis antas å påvirke barn. Mange mennesker feilaktig anta at barna vil vokse ADD, men sannheten er, mange voksne sliter med tilstanden også. Voksne med ADD blir lett distrahert, stadig utsette, har problemer med å ta avgjørelser, og finne sammenhenger vanskelig å holde. Voksne ADD pasienter har en rekke behandlinger for å vurdere å hjelpe dem å kontrollere sine symptomer.

Årsaker til ADD

Forskere vet ennå ikke hva som forårsaker ADD, selv om genetikk antas å spille en rolle. Ingen kan forutsi hvilke saker vil bli vokst, og som vil følge en pasient inn i voksenlivet. En studie publisert i 2004 i Psychiatric News antydet en kobling mellom hjernefunksjon og ADD. Hjernens kjemi spiller også en rolle. Signalstoffene dopamin og noradrenalin er ansvarlig for regulering av oppmerksomhet og aktivitet, og hos pasienter med ADD, dopamin nivåer er typisk for lavt, og det er derfor mange medisinske behandlinger fokus på å kontrollere disse nevrotransmittere. Dette ble støttet i en studie fra 2006 publisert i australske og New Zealand Journal of Psychiatry tittelen "Timing, Space, og ADHD. Dopamin Theory Revisited"

Medisinering

Medisiner for å behandle ADD gjøre det ved å regulere dopamin og noradrenalin. Mange voksne med ADD velger å bruke medisiner som en del av sin behandling. Noen reagerer godt på sentralstimulerende medisiner, for eksempel Concerta eller Ritalin. Sentralstimulerende midler for voksen ADD noen ganger bære ubehagelige bivirkninger, inkludert angst, søvnløshet, irritabilitet og mageproblemer. Voksne som ikke svarer godt til sentralstimulerende midler eller oppleve ubehagelige bivirkninger kan gis antidepressiva, slik som Wellbutrine eller Effexor. Medisinering bør kun brukes som en del av en helhetlig behandlingsplan, og med hjelp og tilsyn av en lege.

Diett

Diet er nært knyttet til neurotransmitter syntese i kroppen, så noen pasienter fokusere på sine dietter som et middel til å kontrollere sitt voksne ADD symptomer. Slå til en diett som er rik på hele matvarer, lite sukker, og eliminerer kunstige farger kan bidra til å forbedre ADD symptomer. En diett for å kontrollere ADD symptomer ville redusere eller eliminere inntaket av bearbeidet mat, kunstige søtningsmidler, kunstige farger, meieriprodukter, stekt mat, og gule matvarer, selv gule frukter og grønnsaker. Voksne som ønsker å prøve denne tilnærmingen kan prøve slanking i to uker og overvåke sine symptomer.

Trening

Voksne som leter etter måter å kontrollere ADD uten bivirkninger kan være lurt å få mer aktive. Studier, som de utgitt av Dr. Ratey i en bok med tittelen Spark: The Revolutionary New Science of Exercise and the Brain, viser at trening, spesielt en øvelse som er rik på koordineringsoppgaver, kan forbedre symptomer på voksen ADD, fordi disse øvelsene omskolere hjernen slik at den bedre kan fokusere på ikke-trening aktiviteter. Aerobic også hjelpe ved å øke nivåene av dopamin og noradrenalin i hjernen. Siden øvelsen løfter stemningen, kan det hjelpe med irritabilitet som er vanlig for voksen ADD pasienter.

Behavior Therapy

Atferdsterapi fokuserer på å behandle angst, kaos og sommel som er konstant kamp for voksen ADD pasienter. Gjennom atferdsterapi, pasienter lære stress management og avspenningsteknikker som hjelper dem å kontrollere sin angst. De vil lære organisatoriske verktøy å bruke for å holde orden hjemme, og de vil lære atferds teknikker for å hjelpe dem å ta og holde sine relasjoner. Atferdsterapi vil også fokusere på å hjelpe pasienter kontrollere impulsiv atferd.