Digidexo.com

Hvordan diagnostisere Infant herpes infeksjon

Hvordan diagnostisere Infant herpes infeksjon


Infant herpes infeksjon kan være en alvorlig og muligens livstruende tilstand som oppstår når en nyfødt har vært utsatt for herpes under fødselen. Herpes infeksjon hos spedbarn kan føre til alvorlige komplikasjoner, inkludert hjernen og nerveskader. Det er viktig for helsen til barnet at de blir diagnostisert tidlig.

Hvordan diagnostisere Infant herpes infeksjon

•  Finne ut om babyen har blitt utsatt for herpes virus. Det er viktig å la leger og sykepleiere vet om du tidligere har blitt diagnostisert med herpes virus. De fleste overførings tilfeller oppstår når mor ikke vet at hun har herpes.

Betrakt tidsramme. Siden infeksjon av herpes vil skje under fødselen, kan barnet ditt ikke blir symptomatisk før hun er flere uker gamle.

•  Legg merke til barnets disposisjon. En aktiv baby som blir smittet med herpes blir sløv og apatisk. Han kan bli irritabel uten noen åpenbar grunn, og miste sin appetitt.

Forvent barnet å bli syk fort om hun har herpes virus. Herpes infeksjon hos spedbarn kan føre til gulsott, oppkast og pustevansker.

Se etter hudlesjoner. En nyfødt som har vært utsatt for herpes virus kan eller ikke kan ha sår på det området av kroppen som kom i kontakt med viruset.

Har barnet vurderes av en barnelege. Han kan se etter andre mulige årsaker til symptomene og kjøre en rekke tester for å fastslå om det er herpes virus. Blod og urin analyser vil trolig bli gjennomført.

Hint

  • Du må la din barnelege vite om du har herpes viruset, slik at de kan vurdere sykdommen som en mulighet i det nyfødte.
  • Behandling for spedbarn herpes må skje så snart som mulig. Komplikasjoner fra viruset omfatter lærevansker, pusteproblemer, sjokk, anfall og død.