Digidexo.com

Hvor mye koffein bør du begrense deg til med en overaktiv blære?

En overaktiv blære fører til hyppige turer til toalettet, som kan forårsake frustrasjon og forlegenhet. Begrense inntak av koffein er en måte å redusere antall turer til toalettet. Koffein finnes i kaffe, te, brus, energidrikker og i mange desserter. Selv redusere inntak av koffein kan ikke kurere din overaktiv blære, er det en måte å ta kontroll over situasjonen for å leve et sunnere og mer stress-fritt liv.

Overaktiv blære

Overaktiv blære forårsaket av hyppig sammentrekning av muskulaturen som omgir åpningen i blæren (urethra). Mens disse sammentrekningene er en naturlig reaksjon på en full blære, de med OB erfaring sammentrekninger oftere og må bruke toalettet selv når det ikke er mye urin utgivelse.
Medisiner som gjør at musklene rundt blæren til å slappe av er tilgjengelig. Dette reduserer sammentrekningene, samt følelsen av å måtte bruke toalett så ofte.
Kegel øvelser kan også hjelpe slappe disse musklene. Øvelsene målrette små musklene i lysken, blære og nedre mage. Når det kombineres med et sunt kosthold som er lav i koffein, kan disse øvelsene være en erstatning for medisinering.

Koffeinholdige Mat og Drikke

Koffein er vanndrivende. Hvis du har OAB, trenger du ikke vil at kroppen til å øke urinproduksjonen, da dette vil føre til ytterligere turer til toalettet.
Koffein kan irritere blæren, noe som fører til blæren muskler til kontrakt oftere. Koffein finnes i kaffe, sjokolade, kaffe og desserter som inneholder høye mengder av sukker eller sukkererstatninger bør begrenses i løpet av dagen.

Inntak av koffein og overaktiv blære

Start en mat og drikke dagbok for å finne ut hvor mye koffein du forbruker hver dag. Kartlegge forbruket av koffeinholdige drikker, alkoholholdige drikker, matvarer som inneholder koffein og andre matvarer som irriterer blæren, for eksempel tomatbaserte supper, sauser og krydret mat. En dagbok kan hjelpe deg med å finne ut hvilke matvarer og drikke for å kutte ned på eller eliminere.
Begrens koffein til en eller to kopper kaffe eller koffeinholdige te hver dag. Begrense mat og dessert elementer som inneholder sjokolade, og unngå alkohol når det er mulig. Soda, energidrikker, frosne desserter og medisiner som NoDoz og excedrin inneholder koffein. Redusere forbruket av disse elementene, og ta kontakt med lege hvis medisiner du tar inneholder koffein. Koffein frie alternativer kan være tilgjengelige.
Redusere inntak av koffein bør redusere haste følelser å urinere.