Digidexo.com

Hvordan hjelpe noen med Lou Gehrig sykdom

Hvordan hjelpe noen med Lou Gehrig sykdom


Amyotrofisk lateral sklerose (ALS), også kjent som Lou Gehrig sykdom, rammer rundt 30.000 amerikanere, med 15 nye tilfeller blir diagnostisert hver dag. Hvis du kjenner noen som har blitt diagnostisert med ALS, kan din støtte og oppmuntring være avgjørende for hans velvære og livskvalitet.

Bruksanvisning

Omsorg for pleieren

•  Utdanne deg selv. Du vil bli bedre rustet til å hjelpe noen med Lou Gehrig sykdom hvis du forstår hva han går gjennom. Jo mer du vet om sykdommen, jo mer gunstig din hjelp være.

Bygg en støttegruppe. Enten det består av familiemedlemmer, venner eller kolleger, du og din kjære en vil trenge hjelp og oppmuntring fra andre.

Ta en pause. Du vil ikke være en effektiv omsorgsperson for noen med ALS hvis du tømme alle dine ressurser. Spør medlemmer av støttegruppen for å få hjelp til å tillate deg tid til å hvile og fornye din styrke.

Omsorg for pasient

Sett pasienten i omfanget av bevegelse øvelser. Hjelpe henne øvelse alle hennes muskler vil bidra til å bevare og øke sin styrke og fleksibilitet.

Masser hans sår rygg, bein og armer. Enkel massasje kan bidra til å lindre smerten som ofte forbindes med Lou Gehrig sykdom.

Planlegg en lett-å-spise diett. Noen personer med ALS har problemer med å tygge og svelge maten. For å hjelpe henne få den næring hun trenger, kokk myk mat og puré det, hvis det er nødvendig.

Talk. Personer med ALS ofte er deprimert og bekymret. Tillater dem å snakke om sine erfaringer og sine følelser vil hjelpe dem til bedre å takle smerte og frustrasjon som følger med sykdommen sin.

Tips og advarsler

  • Lou Gehrig sykdom er ikke smittsom. Du kan hjelpe din kjære uten å bekymre deg for sykdommen selv.
  • Før du tar over og gjør noe for noen med ALS, spør om de vil ha hjelp. Jo mer pasienten kan ta vare på seg selv, jo bedre livskvaliteten hans vil bli.