Digidexo.com

Hvor lenge vil HEPA Air Filter Siste?

Puste den reneste luften mulig er viktig for alle, spesielt de som bor i smog ridd urbane områder. HEPA air filtre og renseapparater brukes ofte i leiligheter, hus og kontorer for å sirkulere og rense luften i disse lukkede rom.

Historie

HEPA filter ble opprinnelig brukt under andre verdenskrig II i forbindelse med Manhattan Project som en barriere mot radioaktive forurensninger. De ble først brukt kommersielt i 1950. HEPA er varemerket for en merkevare av filter, samt en generell betegnelse for like-bruk filtre. I dag brukes i en rekke forskjellige steder, for eksempel legemiddelprodusenter, kjernefysiske felt, atomkraftverk, sykehus, boliger, kontorer, industribygg, og hjem omsorg fasiliteter.

Typer

HEPA står for High-Efficiency partikler Air. En "ekte" eller "ren" HEPA filter har filtrering av tre eller færre partikler av 10.000 (eller 99,97 prosent). Det er også et "HEPA-type" eller "HEPA-lignende" filter, som er laget på samme måte, og feller bare 80 til 90 prosent av partiklene.

Effekter

Mange vanlige helseplager, som astma og andre pusteforhold, er forårsaket eller irritert av forurensende partikler i luften. Ved hjelp av et HEPA filter på luftrensing system, vakuum, og til og med sentral varme / luft enhet kan drastisk redusere disse irriterende partikler i luften, forbedre dine astmasymptomer og generelt forbedre din livskvalitet.

Ulempene

HEPA-filtre er ikke i stand til å bli renset ved skitten eller "full" av partikler og forurensninger. De må skiftes ut for å begynne på nytt. Som med en hvilken som helst filtersystem, HEPA filter taper effektivitet over tid, og som forurensninger bygges opp i dem. De er veldig skjøre og kan bli skadet uopprettelig ganske lett, og tvinger en kostbar utskifting. De er kjent for å være svært høyt, og kan øke energiforbruket som trengs for dem å fungere ordentlig. I tillegg kan det være nødvendig å kjøpe mer enn én for din leilighet eller hus, som selv den største av de HEPA filter kan bare rent i en ett-roms range.

Forventet levealder

Den levealder for et HEPA-filter varierer sterkt, avhengig av mengden av forurensninger og partikler må fjernes, det antall perioder av luft som går gjennom den, og størrelsen av det rom det filtrerer. Når du arbeider med pre-filtrert luft (innendørs, sentral varme / luft enheter, ikke åpne-til-luft-områder), et HEPA filter kan noen ganger vare så lenge som selve rommet. Men hvis du har en garanti på stykke maskiner HEPA-filteret er i, kan det være aktuelt å bytte filter en gang eller to ganger i året for å holde tritt med garanti.