Digidexo.com

Hvordan er Meningitt behandlet?

Om Meningitt

Hjernehinnebetennelse er en alvorlig helsetilstand der membraner rundt hjernen og ryggmargen, kalt hjernehinnene, bli betent. Meningitis kan være forårsaket av bakterie-eller virusinfeksjoner, men i noen tilfeller kan det være forårsaket av bruk av narkotika. Hjernehinnebetennelse spres gjennom smittsomme infeksjoner, så vaske hendene og dekker munnen når du hoster og nyser er viktig å hindre at den sprer seg. Meningitt er preget av høy feber og alvorlig hodepine. Døsighet og oppkast kan også forekomme. Stivhet i nakken er også et avslørende tegn på hjernehinnebetennelse. Hvis du mistenker at du har hjernehinnebetennelse, se en lege umiddelbart fordi det kan føre til alvorlige komplikasjoner som anfall, hjerneskade og død.

Bakteriell meningitt Treatment

Bakteriell meningitt kan behandles med antibiotika. Siden hjernehinnebetennelse er en alvorlig infeksjon, er antibiotika intravenøst. Leger kan også foreskrive medisiner for å bekjempe symptomer som høy feber og hodepine. De kan også foreskrive eller andre tiltak for å redusere alvorlighetsgraden av symptomene, som for eksempel en diett av mat og vann for å bekjempe dehydrering og opprettholde energinivået. Det er viktig at bakteriell hjernehinnebetennelse behandling settes i gang så snart som mulig etter smitte fordi at infeksjonen å gå på ubehandlede øker risikoen for alvorlige komplikasjoner. Ifølge Centers for Disease Control and Prevention, riktig behandlet bakteriell meningitt har en dødsrate under 15 prosent. Immunisering kan beskytte mot visse typer bakteriell hjernehinnebetennelse.

Viral Meningitt Behandling

Virusmeningitt kan ikke behandles med antibiotika. For virusinfeksjoner, er sengeleie i noen uker vanligvis tilstrekkelig til å overvinne sykdom. Over-the-counter kan brukes medisiner for å redusere alvorlighetsgraden av feber og smerter i kroppen. Rikelig med vann skal konsumeres og milde matvarer bør spises for å opprettholde styrke og redusere sjansen for mageproblemer. Meningitt kan føre til tap av appetitt, så det er viktig å sørge for å spise nok uavhengig av sult. I noen tilfeller kan en antiviral medisiner være foreskrevet for å bekjempe infeksjonen. Som bakteriell meningitt, vaksiner kan bli brukt til å beskytte mot visse typer av viral meningitt.