Digidexo.com

Hva er Peritoneal Ovum Sperm Transfer?

Hva er Peritoneal Ovum Sperm Transfer?


Peritoneal Ovum (eller Oocyte) Sperm Transfer, ofte referert til som post, er en fruktbarhet behandling metoden utføres av leger i kliniske settinger. Metoden benyttes for kvinner som et alternativ til in vitro-befruktning.

Definisjoner

Peritoneal refererer til vevet som utgjør legemet, og i dette tilfellet spesielt mellom eggstokken og åpningen av egglederen. En hankjønn eller eggcelle er en enkelt egg.

Funksjon

Målet med innlegget er for sædceller å befrukte et egg i peritoneal plass og deretter reise inn i egglederne, hvor befruktning skjer normalt.

Funksjoner

Prosedyren starter med kirurgisk samling av modne egg fra eggstokkene. Sperm er hentet fra en partner og donor. Cellene blir så overført sammen inn i peritoneal plass.

Fordeler

Omgåelsen reise opp livmoren gir svak svømmende sperm en bedre sjanse ved befruktning. Ifølge Mayo Clinic, bare 200 av titalls millioner av sædceller gjør det i egglederne etter samleie, så POST prosedyren er bra for kvinner som ikke har noen tubal misdannelser.

Betraktninger

Peritoneal Ovum Sperm Transfer kan forveksles med GIFT, eller Gamete Intra fallopian transfer, selv om de er lignende prosedyrer. Den grunnleggende forskjell er der sæd og egg er plassert: I GAVE, de er plassert på innsiden av røret.