Digidexo.com

Årsaker til baby utslett

Den vanligste typen av babyen utslett er bleieutslett. Bleie utslett kan oppstå av mange forskjellige grunner. Bleie utslett bør behandles med en bleie utslett salve som Desitin. For å redusere sjansen for at barnet vil få en bleie utslett, må du huske å endre hans bleie ofte, selv om natten.

Gnaging

En bleieutslett kan oppstå som følge av friksjon når bleien gnir over en babyens hud. Putting bleie på mer løst eller velge en større bleie kan forhindre gnagsår.

Chemical Sensitivity

Noen babyer kan være følsomme for visse kjemikalier enten brukt i produksjon av en engangsbleie eller et stoff som er tilstede i bleien som et resultat av å vaske med sterke vaskemidler. Ved mistanke om en kjemisk følsomhet, bør omsorgspersoner prøve et annet merke av engangsbleier eller en mildere vaskemiddel for tøybleier.

Wetness

Uabsorbert urin kan blande med fekal bakterier å lage ammoniakk, som kan forårsake utslett hos babyer. Bleier skal skiftes ofte for å hindre at huden fra å bli for fuktig.

New matforbruk

Babyer får ofte bleie utslett etter å ha spist en ny mat. Dessuten kan barn som får morsmelk får utslett når deres mor spiser en ny mat. Denne typen utslett vil vanligvis avta etter hvert som barnet blir vant til den nye maten.

Antibiotika

Babyer får ofte bleie utslett mens du tar antibiotika. Morsmelk kan få en bleie utslett dersom mor går på antibiotika. Utslett forårsaket av antibiotika vanligvis gå bort snart etter kurset av antibiotika er ferdig.

Gjær infeksjon

Babyer kan også få gjær infeksjoner i sin bleieområdet. Hvis utslettet ikke rydde opp innen 2 til 3 dager ved hjelp av typiske bleie utslett behandlinger, kan det være en soppinfeksjon. I så fall må en lege kontaktes fordi barnet vil trenge en resept soppdrepende middel til behandling av utslett.