Digidexo.com

Hvordan å bestemme stadier av skrumplever

Cirrhose er utskifting av levervevet med fibrøst arrvev som et resultat av kronisk leversykdom. Dette fører til en progressiv tap av leverfunksjon som kan være iscenesatt med Child-Pugh score. Denne oppsetningen metodikk brukes primært til å bestemme prognose og nødvendig behandling for skrumplever. The Child-Pugh score bruker resultatene av en rekke tester for å tildele en samlet poengsum til skrumplever tilfeller.

Hvordan å bestemme stadier av skrumplever

•  Skaff bilirubin poengsum. Bilirubin utskilles av leveren og gir en generell indikasjon på leverfunksjon, med høyere verdier indikerer nedsatt funksjon. Tildel en punkt for en bilirubin-nivå på mindre enn 34 mg av bilirubin per desiliter (mg / dl) av blod, 2 poeng for en bilirubin-nivå på 34 til 50 mg / dl og 3 poeng for en bilirubin-nivå som er større enn 50 mg / dl .

•  Få serum albumin nivå. Denne verdi er også et vanlig blodprøve, og indikerer graden av fordelingen av forskjellige fluider i hele kroppen. Tilsett 1 punktet for en serumalbumin nivå på mer enn 35 gram per liter (g / l), 2 poeng for et nivå på 28 til 35 g / l og 3 poeng for en serumalbumin nivå mindre enn 28 g / l.

•  Beregn internasjonal normalisert ratio (INR). INR måler blodets koagulasjonstid og er et forhold mellom to verdier, noe som betyr at den ikke har noen måleenheter. Legg 1 poeng for en INR mindre enn 1,7, 2 poeng for en INR på 1,71 til 2,2 og 3 poeng for en INR større enn 2,2.

Vurdere opphopning av væske i bukhulen, også kjent som ascites. Ingen ascites legger 1 poeng til Child-Pugh score, legger mild ascites 2 poeng og alvorlig ascites legger 3 poeng.

Vurdere tilstedeværelsen av hepatisk encefalopati. Denne tilstanden er en nevrologisk funksjon på grunn av giftige stoffer i blodet som skyldes dårlig leverfunksjonen. Legg 1 poeng til Child-Pugh score for mild lever encefalopati og 2 poeng og 2 poeng for alvorlig lever encefalopati.

Bruk den totale poengsummen i Child-Pugh score for å vurdere alvorlighetsgraden av skrumplever. En score på 5 til 6 poeng er klasse A leversykdom som har en 85 prosent sjanse til å overleve de neste to årene. En score på 7 til 9 poeng indikerer klasse B leversykdom som har en 81 prosent sjanse for å overleve neste år og en 57 prosent sjanse til å overleve to år. A Child-Pugh score på mer enn 9 poeng indikerer klasse C leversykdom som har en 45 prosent sjanse for å overleve neste år og en 35 prosent sjanse til å overleve de neste to årene.