Digidexo.com

sensorisk nerveskade etter kjemoterapi

Hva er behandlingen for Nevropati etter kjemoterapi?

Nevropati er en betegnelse for nerveskader som kan oppstå en eller annen grunn. I tillegg til skadelige og ødelegge kreftceller, kjemoterapibehandlinger har potensiale til å skade nerveceller, som fører til nevropati.

Time Frame

I noen tilfeller, symptomene på nevropati forårsaket av kjemoterapi gå bort med ingen behandling. Dette kan ta opptil to år å skje, ifølge American Cancer Society.

Funksjoner

Vanligvis innebærer behandling for nevropati på grunn av kjemoterapi kontrollere smerte forbundet med nerveskade, som vanligvis nervene ikke kan repareres.

Typer behandlinger

Medisinske behandlinger for nevropati etter kjemoterapi inkludere kortvarig bruk av kortikosteroider, patcher som distribuerer numbing medisiner topically til smertefulle områder, anti-depressiva og anti-convulsants. For svært alvorlige tilfeller av nevropati smerte, leger noen ganger er avhengige av narkotiske smertestillende midler, for eksempel opioider.

Alternatives

Arbeids- og fysioterapi hjelp noen pasienter lære å overvinne virkningene av nevropati eller styrke områder berørt av nerveskader. Akupunktur og biofeedback gir også noen pasienter lettelse.

Self-Care

Unngå alkohol og ting som gjør din nevropati smerte verre, som varme eller kalde temperaturer eller tettsittende klær, foreslår American Cancer Society. Hvis du er diabetiker, kontrollere blodsukkernivået, fordi hyperglykemi vil gjøre nevropati forårsaket av kjemoterapi verre.

Recovery etter kjemoterapi behandling for brystkreft

Kjemoterapi innebærer å ta ett eller flere stoffer som ødelegger kreftceller. Selv om behandlingen er vanligste bruksområdet er bekjempelse av kreft, er visse kjemoterapi narkotika også brukes til å bekjempe benmarg og immunsystemforhold.

Side Effects

Kjemoterapi bivirkninger, som skiller seg fra pasient til pasient, er diaré, tretthet, hårtap, tap av matlyst, munnsår og kvalme. Selv om de fleste av disse bivirkningene forsvinne når kjemoterapi ender, kan noen vedvare i måneder.

Komplikasjoner

Kjemoterapi komplikasjoner kan oppstå måneder eller år etter behandling. De kan inneholde hjerte- og nyreproblemer, infertilitet, lunge og nerveskader og økt risiko for å utvikle kreft igjen.

Time Frame

Gjenopprette fra kjemoterapi behandling for brystkreft kan ta år. Dette inkluderer de første ukene eller månedene etter inntak, etterfulgt av 5 til 10 år med å ta medisiner for å redusere risikoen for kreft tilbakefall.

Smerte

Smerte etter kjemoterapi resulterer ofte fra de stoffer som brukes og inaktivitet under og etter behandling. Leger kan anbefale løsninger for å redusere ubehag, mens gradvis slik at pasienten til å øke fysisk aktivitet.

Behandlingsplan

Trofast følge den foreskrevne behandlingen plan er avgjørende for fullt utvinne fra kjemoterapi behandling for brystkreft. Ta alle medisiner som planlagt, delta på hver medisinsk avtale og diskutere eventuelle problemer med helsepersonell for å hindre utvinning komplikasjoner.

Vekttap etter kjemoterapi

Kjemoterapi refererer til medikamenter som gis oralt, intravenøst ​​eller ved injeksjon i rekkefølge for å behandle den ukontrollerte deling av celler, typisk forårsaket av kreft. Vekttap kan være assosiert med kjemoterapi, enten det er direkte eller indirekte. Hvis kjemoterapi i stor grad påvirker vekten din det kan påvirke din generelle helse, noe som resulterer i en lav toleranse for behandlingen.

Identifikasjon

Det er normalt at vekten å svinge litt opp eller ned etter kjemoterapi. Men hvis du mister mer enn 5 kg. i en uke under kjemoterapi, bør du informere legen din, ifølge www.chemocare.com. Betydelig vekttap kan være et resultat av kroppen reagerer på kjemoterapi eller underliggende årsaker som har resultert fra behandlingen.

Årsaker

Vekttap på grunn av kjemoterapi er generelt et resultat av kvalme, oppkast, diaré, dehydrering og tap av appetitt. I løpet av de sene stadier av cellegift behandling, kan noen pasienter utvikle anoreksi, eller en fullstendig aversjon mot mat, noe som kan resultere i en dramatisk vekttap, ifølge University of Florida Shands Cancer Center.

Forebygging / løsning

Den beste måten å behandle vekttap etter kjemoterapi er å gjøre ditt beste for å opprettholde vekten ved å spise godt. Legen din kan behandle underliggende årsaker til vekttap som kvalme, oppkast og diaré for å bidra til å redusere betydelig vekttap.

Betraktninger

Legen din kan henvise deg til en ernæringsfysiolog. En kostholdsekspert vil kunne anbefale matvarer som legger et høyt kaloriinnhold i kostholdet ditt. Disse matvarer inneholder vitamin beriket drikke, melkeprodukter, egg, kjøtt og oljer. Dietitians kan hjelpe deg å finne ut om vekttap er et resultat av dårlig kosthold og matvaner. Kosttilskudd kan være en annen anbefaling for å hjelpe deg å opprettholde vekten etter kjemoterapi.

Advarsler

Hvis du opplever uregelmessige hjerteslag, rask pust, vekttap bestående av 5 kg. eller mer i uken, ekstrem tretthet, forvirring og svimmelhet, bør du ta kontakt med lege umiddelbart. For mye vekttap kan være farlig for kroppen og kan også være dødelig hvis den ikke behandles riktig.

Symptomer på nerveskader etter operasjonen

Noen ganger i løpet av operasjonen er det mulig at nervene kan bli skadet. Denne skaden kan oppstå på grunn av et nick fra en villfaren skalpell, et blåmerke som oppstår på nerve, eller på grunn av betennelse i vevet rundt nerven. I mange tilfeller nerveskader vil gå bort over tid, som den skadde delen av nerve helbreder eller betennelsen går bort. I andre tilfeller kan nerveskader fra en operasjon repareres kirurgisk. Men noen ganger symptomene er permanente.

Tap av ennervation

Ett symptom på post-kirurgisk nerveskade er prikking eller nummenhet i ett område av kroppen. Den kriblende kan ligne en "pins og nåler" følelse.

Nerve smerte

Nerveskader etter kirurgi kan også resultere i nevropatisk smerte, som vanligvis er en alvorlig brennende smerte.

Plassering av symptomer

Disse symptomer kan oppstå langt fra selve operasjonsstedet som den skadede nerve kan forsyne fjerne deler av kroppen.

Forverring av symptomer

Disse symptomer kan bli dårligere på grunn av plutselige bevegelser eller uvanlig kropps posisjonering, slik som de som oppstår under søvn.

Symptomer og smertestillende medikamenter

Smerter som kommer fra postoperativ nerveskader vil ofte ikke bli mildnet av smertestillende medikamenter, og med narkotika.

Hva er den beste sunt kosthold for å gå på etter kjemoterapi?

Kjemoterapi oppstår når en person tar medisiner for å behandle henne kreft. Kjemoterapi kan brukes under, før eller etter kreft operasjoner, og noen leger anbefalt pasienter gjennomgår kjemoterapi i forbindelse med bestrålingsterapi. Kjemoterapi er aggressiv på kroppen, siden det må ødelegge kreftceller; men er friske celler også ødelagt i prosessen, ifølge American Cancer Society.

Diet Før Kjemoterapi

Ifølge American Cancer Society, får nok næring når du er under kreftbehandling er viktig å bekjempe angrepet på kroppen og tåler behandling. Mange bivirkninger føre til at pasienter ikke får nok næringsstoffer, spesielt når de er under behandling som kjemoterapi. Bivirkninger inkluderer tap av matlyst, oppkast, endring av lukt eller smak, kvalme og diaré.

Før og under cellegiftbehandling, er det viktig å arbeide med en ernæringsfysiolog for å få så mange næringsstoffer som mulig. Spise sunt kan hindre underernæring, redusere mengden av bivirkninger en pasient lider under kjemoterapi og forbedre energinivået, ifølge American Cancer Society. Næringsstoffene i maten forsyne pasienten med naturlige kilder til vitaminer, mineraler og antioksidanter, som alle jobber mot å forbedre helsen til immunsystemet hos en person under kjemoterapi. Ifølge Kreftbehandling Centers of America, må næringsstoffer inntas fra protein, fett og karbohydrater. Vitaminer og mineraler som er viktig for en kjemoterapi pasient inkluderer vitamin E, betakaroten, vitamin C og selen. Disse kan finnes i matvarer som fjærkre, hele korn, frukt, grønnsaker, belgfrukter og fisk.

Høy-protein, kan høy-kalori mat også bli anbefalt å kjemoterapi pasienter å få nok næringsstoffer. Hvis en pasient ikke er i stand til å fysisk spise, kan en materøret bli anbefalt av en lege å gi riktig ernæring. Total parenteral ernæring kan tilveiebringes til en pasient, som oppstår når næringsstoffer er anordnet direkte inn i en pasients vener. God høy-protein, høy-kalori mat kilder omfatter cottage cheese kylling, oksekjøtt, svinekjøtt, and, fisk, ost, melk,, bønner, linser og melkeprodukter som yoghurt.

Diet Etter kjemoterapi

Når kjemoterapi er over, bivirkninger som hindret en pasient fra å få nok næringsstoffer naturlig vil begynne å avta. I enkelte individer, kan mangelen på appetitt somle etter siste cellegiftbehandling; Imidlertid er det viktig å holde tritt med ernæring.

Arbeid med en ernæringsfysiolog for å skape et balansert kosthold. The American Cancer Society anbefaler kjemoterapi pasienter får minst fem på syv porsjoner hver dag med frukt og grønnsaker, spesielt sitrusfrukter, og grønnsaker som er mørk grønn eller gul. Hele korn er anbefalt, samt høy-fiber valg som frokostblandinger og brød. Til slutt velger lav-fett dagbok alternativer, og redusere fett i proteiner ved baking eller broiling dem i stedet for steking.

Symptomer på nerveskade Etter Knee Surgery

Folk søker kne kirurgi for å reparere nerver, leddbånd eller andre skader i kneet området. Selv om mange mennesker opplever smertelindring etter kirurgiske prosedyrer, muligheten for nerveskade, eller nevropati, skjer i sjeldne tilfeller. Ulike symptomer på nerveskader etter kneoperasjon påvirke følelsen i beina og påvirke måten folk flytter.

Redusert Sensation

US National Library of Medicine sier at et symptom på nerveskader etter kne kirurgi inkluderer en redusert følelse i beina eller føtter. Dette føles ofte som en nummenhet eller prikkende følelse i ekstremiteter.

Dra Toes

Et annet symptom som nerveskader har oppstått etter kne kirurgi er en dregging tå når folk prøver å gå.

Svake ankler eller føtter

US National Library of Medicine sier at pasienter som har nerveskade etter kneoperasjon føler meg svak i anklene eller føtter.

Foot Drop

Personer med symptomer på nerveskader etter kneoperasjon erfaring fots drops, som i manglende evne til å holde sin fot opp.

Vanskeligheter med å gå

US National Library of Medicine sier at symptomer på nerveskader inkluderer vanskeligheter gåing eller en endring i gangmønster etter en passende healing tid.

Hvordan få vekt etter kjemoterapi

Kjemoterapi er den kjemiske behandlingen brukes til å drepe kreftceller, krympe svulster og kurere visse typer kreft. Selv om det kan være utrolig effektiv og ofte betyr overlevelse for mange mennesker, er det visse bivirkninger å håndtere. Ifølge Chemo Care, kan kjemoterapi enten direkte eller indirekte føre til både vektøkning og vekttap. Vekttap kan oppstå på grunn av en manglende appetitt og dermed mindre å spise; sykdom som diaré, oppkast og kvalme; og dehydrering. Det er flere ting du kan gjøre for å få vekten tilbake etter cellegiftbehandling.

Bruksanvisning

En øvelse. Hvis legen din tillater det, gjøre litt lett å trene som å gå. Brenne kalorier vil faktisk forbedre appetitten. I mellomtiden vil det hjelpe med å sove og humøret. Når appetitten begynner å bli bedre, vil du forbruke mer kalorier og få vekt.

Administrer symptomer på sykdom som forårsaker deg til å spise mindre og gå ned i vekt. Hvis du har diaré, drikke mye vann og spise mer bland matvarer som ikke har mye fiber, som for eksempel ris, pasta og hvitt kjøtt. Unngå fet mat og mat med hele korn og nøtter. Dette vil også bidra til å redusere kvalme og oppkast.

Unngå dehydrering. Øk væskeinntaket. Du kan gjøre dette ved å ta små slurker fordi de er mer sannsynlig å bli tolerert enn mye på en gang. Hvis du føler deg dehydrert, gjør hva du kan for å stoppe minimere oppkast og holde drikking væsker. Unngå koffein og alkohol fordi de vil gjøre deg mer dehydrert. (Ref. 1)

Tips og advarsler

  • Spør legen din om reseptbelagte anti-kvalme medisiner. Disse medikamentene vil hjelpe deg fra følelsen syk, slik at du kan fokusere på sunn spising og drikking.

Hvordan føle seg bedre etter kjemoterapi

Kjemoterapi bruker veldig kraftige medisiner for å angripe kreftceller. Bivirkningene av cellegift kan forstyrre din livskvalitet. Men du kan gjøre flere ting for å bedre trivsel mens under behandlinger. Legen er en stor kilde til informasjon.

Bruksanvisning

•  Snakk med legen din om eventuelle medisiner for bivirkninger av behandlingen. Visse symptomer kan adresseres med medisiner. For eksempel kan legemidler forebygge kvalme og behandle nerveskader, diaré og munnsår. Ta alle medisiner som anvist. Å være åpen og ærlig med legen din om hvordan kjemoterapi påvirker deg kan hjelpe ham anbefale måter å håndtere disse problemene.

•  Vurder akupunktur. The American Cancer Society indikerer det kan lindre mange bivirkninger av cellegift, særlig kvalme, oppkast og tretthet. Arbeid med en lisensiert utøveren. Du vil sannsynligvis trenge flere økter for fullt utbytte.

Sørg for tilstrekkelig tid til hvile, og vurdere å spare energi til de tingene som er viktigst for deg. Fatigue er en felles klage av kjemoterapi, og du må gi tid for kroppen å komme seg. Ordne din daglige timeplan på en måte som tillater tilstrekkelig hvile.

4 Sett i et nivå av trening som passer for din tilstand. Trening kan lindre tretthet, bedre humør og slipper kjemikalier som naturlig bekjempe smerte. Legen din kan hjelpe deg med å utforme en passende diett.

Eksperimenter med ulike avspenningsteknikker som kan redusere stress og angst. Meditasjon, dyp pusting, biofeedback og positiv visualisering er noen av de mer populære. Alle disse krever en god del konsentrasjon i tillegg, noe som kan bidra til å ta tankene bort fra ubehagelige symptomer som kvalme.

Spis en sunn diett rik på hele, ubehandlet mat som frukt, grønnsaker og helkorn og sunne proteinkilder. Dette vil forbedre energi og generell trivsel. Tilstrekkelig kaloriinntak er viktig. Oppsøke en ernæringsfysiolog som har erfaring med kreftpasienter; hun kan hjelpe deg å tenke ut en sunn spising plan som vil møte alle dine behov.

Ikke vær redd for å be om hjelp. Å vite at du kan stole på andre mennesker til å hjelpe deg kan avlaste mye stress og hjelpe deg å bekymre deg litt mindre om kjemoterapi forstyrrer livet ditt.

Bivirkninger etter kjemoterapi behandlinger for Ovarian Cancer

Behandling for eggstokkreft innebærer en kombinasjon av kirurgi og kjemoterapi, og noen ganger, stråling. Kjemoterapi kan ha kortsiktige og langsiktige bivirkninger, så utdanne deg selv om potensielle bivirkninger fra kjemoterapi brukes til å behandle kreft i eggstokkene. Hvis du har noen bekymringer, er det best å alltid diskutere dem med leger, som hver person reagerer på behandling annerledes.

Kjemoterapi for Ovarian Cancer

For eggstokk-kreft, er det flere måter for administrering av kjemoterapi, avhengig av situasjonen. Kjemoterapi kan gis intravenøst, gjennom en nål, eller det kan bli gitt som en intraperitoneal kjemoterapi. Intraperitoneal kjemoterapi involverer legemidler blir gitt til pasienten direkte inn i bukhulen av en tynn slange, forbundet til en port.

Intraperitoneal kjemoterapi

Intraperitoneal kjemoterapi, som beskrevet ovenfor, tillater den mest mulig konsentrert dose som skal gis til kreftcellene. Bivirkninger kan være tydeligere med denne type kjemoterapi enn den tradisjonelle intravenøst, inkludert magesmerter, kvalme og oppkast. Noen kvinner som får intraperitoneal kjemoterapi stoppet sine behandlinger tidlig på grunn av alvorlighetsgraden av bivirkningene. For kvinner med avansert kreft i eggstokkene, levde kvinner som får denne typen behandling lenger enn de som fikk intravenøs kjemoterapi.

Kjemoterapi narkotika for Ovarian Cancer

Standarden kjemoterapi for eggstokkreft er vanligvis en platina-basert medikament med et taxan. Dette er vanligvis karboplatin (merkenavn Paraplatin) og paclitaxel (merkenavn Taxol). Hvis kreften ikke er mottakelig for denne behandlingen, er bruken av et annet medikament som blir utforsket, kalt bevacizumab (merkenavn Avastin) (mayoclinic.com). Avastin forstyrrer blodtilførselen til tumoren, noe som forhindrer tumoren fra å få næring, og muligens krymper (mayoclinic.com).

Mulige bivirkninger

Kjemoterapi som helhet har ofte flere vanlige bivirkninger, uavhengig av medikamentet. Det påvirker immunsystemet, ofte svekke den, og det er derfor det er så viktig for folk som får kjemoterapi for å ta vare på helsen sin og ta riktige forholdsregler for å redusere risikoen for infeksjon. Lave blodverdier, spesielt blodplater og hvite blodceller, er også vanlige bivirkninger. Ikke alle cellegifter forårsake kvalme og oppkast.

Carboplatin fører ofte lave blodverdier, tretthet, håravfall, og kvalme. Mindre vanlige bivirkninger av dette stoffet er diaré, magesmerter, munnsår og perifer neuropati. Perifer neuropati er et betydelig tap av følelse i ekstremiteter, som prikking eller nummenhet.

Vanlige bivirkninger av paclitaxel er kvalme og oppkast, diaré, hårtap, perifer neuropati, munnsår, og lav blodprosent. Noen mindre vanlige bivirkninger fra stoffet er lavt blodtrykk og misfarging av spiker eller spiker senger.

Hvis du opplever noen bivirkninger som er alvorlige, eller er bekymret for eventuelle reaksjoner eller mulige interaksjoner, er det best at du snakker med legen din før du starter noen behandling.

Langtidseffekter

Langsiktige bivirkninger kan variere med hver narkotika, og også den enkelte person. Ikke alle får bivirkninger; kortsiktig eller langsiktig. Hvis du har noen bekymringer om mulige langtidseffekter, er det best å diskutere disse med legen din. Noen langsiktige bivirkninger som kan oppstå inkluderer nerveskader (for eksempel øresus, svekket hukommelse og nedsatt hørsel), sekundære kreftformer, og blod i urinen (cancer.org). Det er viktig å holde orden på dine behandlinger og eventuelle bivirkninger som oppstår, både under aktiv behandling og under oppfølging, slik at du kan dele dette med helsepersonell.

Etter Effekter av kjemoterapi

Etter Effekter av kjemoterapi


Kjemoterapi er behandling av sykdom, vanligvis kreft, ved hjelp av kjemikalier - levert oralt eller intravenøst ​​- som dreper celler. Alle legemidler har forbundet side og etter effekter, men for optimal helse etter kjemoterapi behandlinger, er det nyttig å få vite om de langsiktige risiko og fordeler forhånd. Cellegift etter effektene er mange og varierte; i beste fall de er ubehagelige, og i verste fall at de er farlige.

Memory Loss

Noen kreftpasienter opplever hukommelsestap eller endringer knyttet til læring, forståelse og dom etter kjemoterapi.

Kognitive effekter

Forskning har vist at kreftpasienter som ble kirurgi, så vel som kjemoterapi led krymping i området av hjernen som arbeider med kognitive evner.

Sekundær Neoplasia

Sekundær neoplasi (vanligvis akutt myelogen leukemi) noen ganger oppstår etter kjemoterapi, og kan bli forsinket med så mye som 30 år.

Immune System

Nesten alle kjemoterapi forårsaker immunsystem depresjon, og kan føre til en reduksjon i hvite og røde blodlegemer, samt blodplater.

Metabolske komplikasjoner

Kjemoterapi behandling for svært store svulster kan føre til metabolske komplikasjoner som kalles tumorlysesyndrom, som kan være livstruende hvis den ikke behandles.

Vanlige bivirkninger

Flere vanlige og mindre farlige kjemoterapi effekter inkluderer kvalme, oppkast, smerter, hårtap, anemi, forstoppelse og diaré.

Slik reparerer Nerve Damage Fra Kjemoterapi

Kjemoterapi er en behandling som bruker sterke kjemikalier for å drepe kreftceller. En kreftpasient kan gjennomgå tre eller flere økter i uken. Dessverre, de kjemiske komponentene i kjemoterapi dreper friske celler også. Kjemoterapi også ødelegger nerveceller, som er grunnen til kreftpasienter opplever mye smerte under og etter øktene. Imidlertid kan detox med kraftige naturlige kosttilskudd og visse yoga øvelser bidra til å reparere nerveskader. Ifølge Dr. BT Chidananda Murthy, direktør for Central Council for Research in Yoga & Naturmedisin, naturlige dietetics og ernæring, sammen med omfattende teknikker for yoga terapi er "potente" verktøy. Fordelene med kosttilskudd og yoga kan også sees hos pasienter med type II diabetes, som i likhet med kreft, forårsaker nerveskader.

Bruksanvisning

•  Drikk Noni Juice. Dette juice inneholder forbindelser som kalles turbenes, som bidrar til å redusere mengden av forverring i nervevevet. Drikk ett glass om morgenen og en annen ved sengetid. Noni kan tas på tom mage.

Ta Vitamin B Complex kapsler. Dette vitamin gradvis reparasjoner nerveskader. Det øker cellulær vekst og forbedrer optimal funksjon av nervesystemet. Også konsumere mat rik på vitamin B som hele korn og bønner.

Ta storfe råmelk kapsler. Bovine colostrum er den pre-melk væske laget av kyr før de føder. Colustrum helbreder og forhindrer ytterligere skade nerve gradvis. Ta disse kapslene 1-4 ganger om dagen. Les alltid etiketten på flasken.

Bruk China Gel. Denne gel trenger dypt ned i vevet minske muskel og vev smerte forbundet etter kjemoterapi. Kina gel er kombinasjonen av kraftig urt som ginsing, Campor og Witch Hazel.

Gjør yoga hver dag. Yoga øvelser er kjent for å revitalisere nerveceller. Utføre Yoga Asanas å harmonisere nerveceller. Yoga øker også oksygen, også nødvendig av cellene dine. Besøk Tube koblingen Du i Resources.

Tips og advarsler

  • Alle de naturlige produktene som er oppført i denne artikkelen er tilgjengelig hos din lokale helsekost butikk.

Om Muscle Tremors Etter kreft behandlinger

Kjemoterapi er utviklet for å behandle hele kroppen i et forsøk på å drepe kreftceller. I sin natur er det giftig og har mange bivirkninger, den mest kjente vesen kvalme og håravfall. Det er mange andre bivirkninger, hvorav den ene er kalt "kjemoterapi-indusert perifer nevropati" eller CIPN. En perifer neuropati er en sykdom i nervene i armer og ben. Det kan ta mange former; nummenhet, smerter, svie og, sjeldnere, muskelskjelvinger. Dette er en urovekkende bivirkning, men det bidrar til å identifisere og styre den. Jo mer du vet om muskelskjelvinger etter kreft behandlinger, jo bedre vil du være i stand til å håndtere denne komplikasjonen.

Hvorfor det skjer

Som chemo går inn i systemet ditt, kan det ikke alltid skille mellom kreftceller og friske vev. Som det angriper tumor, kan det også angripe nervefunksjon. Rystelser som oftest begynner i føttene, etterfulgt av hendene. Ben og armer kan også bli påvirket.

Behandlinger som forårsaker muskelskjelvinger

The American Cancer Society viser følgende klasser av kjemoterapi narkotika som de mest sannsynlige til å forårsake nerveskader: platina narkotika, Thalidomid, Tacanes, epotiloner, Alkoids og Bortexomib. Disse er alle generiske klasser av behandlinger som har mange merkenavn. Det finnes andre muligheter: selve svulsten, kan stress, utmattelse og vitamin uttømming også føre til muskelskjelvinger. Din egen helse historie kan også bidra til skjelvinger, inkludert din alder og en familiehistorie med nevropati.

Løsninger

Problemet med muskel og nerveskader etter kreftbehandling trenger mer forskning, men det har vært forskning.
Vitamin E, kalsium og magnesium har alle blitt undersøkt for beskyttelse av nerver fra skade forårsaket av platina narkotika. Legemidler normalt gitt for å hindre beslag er også studert. Noen pasienter se forbedring når det gis visse aminosyrer og proteiner før og etter behandling. En annen strategi er å justere behandlingen inn mer hyppige mindre doser, eller som et meget langsom infusjon. Onkologer kan også forsinke behandling når nerveskader er tydelig og plass det ut over en lengre periode.

Hva du kan gjøre

Hvis du finner ut at muskelskjelvinger forårsaket av kreftbehandling er verre under visse forhold, unngå disse forhold, som ekstrem varme og kulde, trange klær eller sko som klemmer. Unngå alkohol, da det også kan forårsake nerveskader. Hvis det å være på føttene mye gjør fot rystelser verre, sitte ned når du kan, og ta godt vare på føttene. Hvis du er en diabetiker, må du kontrollere blodsukkeret ditt. Sørg for å snakke med legen og sykepleieren om denne tilstanden, og være nøyaktig om hyppigheten og alvorlighetsgraden av muskelskjelvinger. Du kan rettes til fysioterapi eller ergoterapi for å få hjelp i å utføre daglige oppgaver.

Hva er Ahead

Muskelskjelvinger forårsaket av kreftbehandling kan gå bort når behandlingen stopper. Dette kan skje så snart behandlingen stopper, men til tider tar så lenge som to år. Hvis du har alvorlige muskelskjelvinger, du og din lege må jobbe med behandlinger for å finne best mulig kreftmedisin og tidsramme, og veie fordeler og ulemper med hver.

Nerveskader Symptomer

Skade av nerver kan føre til alvorlige symptomer som kan være ødeleggende. Innen kroppen er plassert tre nerver; autonome, motor og sensorisk. Autonome nervene regulere ditt hjerte, blodtrykk, kroppstemperatur og fordøyelse. Motoriske nerver regulere hjernen og ryggmargen. Sensoriske nerver avtale med sensorisk informasjon i huden og musklene. Avhengig av plasseringen av nerveskader, kan det være en lang rekke symptomer.

Autonom

Dersom skaden er gjort til autonome nerver, kan du oppleve oppblåsthet, synsforstyrrelser (uskarpe øynene), forstoppelse eller diaré, manglende evne til å svette, eller rikelig svette. Alvorlige symptomer kan omfatte manglende evne til å oppfatte når du har brystsmerter. Du kan også reise over dine egne føtter eller har problemer med å gå skikkelig.

Flere autonome symptomer

Noen mennesker opplever det som er kjent som en synkope episode, eller besvimelse. Svimmelhet kan også skje når blodtrykket synker raskt. Du kan også ha vanskeligheter med urinering (du føler trang, men ikke klarer å urinere). Du kan også oppleve inkontinens, vekttap, kvalme / oppkast etter å ha spist, mannlig impotens og munntørrhet.

Motor

Motor nerveskader kan resultere i musklene 'manglende evne til å fungere skikkelig. De kan bli svak, mister fleksibilitet, eller du kan miste muskelmasse. Du kan også oppleve et tap i muskelkontroll. Puste noen ganger blir anstrengt og svelge kan bli vanskelig. Knappe en skjorte er vanskelig, fordi hendene kan nappe når du prøver å knappe skjorta.

Flere motoriske symptomer

Alvorlige symptomer kan føre til lammelse av ekstremiteter. Du kan også oppleve manglende evne til å bevege deler av kroppen din. Noen ganger musklene kan nappe (Leamus) eller krampe (som å ha en Charlie hest). I noen tilfeller muskelatrofi kan også forekomme.

Sensorisk

Noen ganger når de opplever sensoriske nerveskader, føles det som om dine lemmer har sovnet. Du kan føle en pins og nål typen følelse som ikke vil gå bort. Eller, hvis noen rører deg, kan det være uutholdelig. I sjeldne tilfeller kan det føles som om du er iført en hanske i løpet av hendene. Du kan også føle brenning / kjøling sensasjoner. I mange tilfeller er diabetes den skyldige for sensoriske nerveskader.

Nerve Damage

Nerveskade kan være forårsaket av mange faktorer, så som kreft, diabetes, traumer, infeksjonssykdommer, eller legemiddelinteraksjoner. Du kan oppleve en rekke symptomer, fordi skaden ble gjort til mer enn én nerve. Hvis du oppleve en rekke symptomer, snakke med en lege for å få en riktig diagnose.

Virkningene av cellegift etter behandling

Kjemoterapi er en type behandling som oftest brukes for kreft. Det er ofte en effektiv behandling av kreft, men siden det involverer slike kraftige medikamenter, er det en risiko for at pasienten vil oppleve bivirkninger. Noen av disse bivirkningene er små og gå bort, men noen er alvorlig og kan forårsake langsiktige komplikasjoner.

Infertilitet

Infertilitet som en etterbehandlingseffekt av kjemoterapi kan påvirke både menn og kvinner. Denne bivirkningen skjer oftest flere måneder til flere år etter kjemoterapi har blitt administrert.

Hjerteproblemer

De fleste pasienter som har kjemoterapi vil ikke oppleve hjerteproblemer, men noen vilje, og i noen tilfeller denne skaden kan være permanent. De som får cellegift sammen med en gruppe stoffer som kalles biologiske terapi narkotika er på det høyeste risikoen for å utvikle hjerteproblemer som en etter-behandling bivirkning av kjemoterapi. De med pre-eksisterende hjerteproblemer er mer sannsynlig å oppleve ytterligere problemer.

Lung Problemer

Noen pasienter som har hatt kjemoterapi vil oppleve lungeproblemer som en etterbehandlingseffekt. Den vanligste lungeproblemer er problemer med å puste og kortpustethet. Den kortpustethet er mest vanlig under trening eller gå opp en skråning slik som trapper eller bakker. Disse lungeproblemer oppstå på grunn av kjemoterapi narkotika forårsaker lungevevet blir tykkere og mindre fleksibel.

Fare for Second Cancer

Alle pasienter som har hatt cellegift står overfor risikoen for kreft deres reoccurring. Denne risikoen er større i månedene etter behandling, og vil sakte avta etter som årene går. Imidlertid vil noen pasienter som opplever en kreft tilbakefall står overfor en mye vanskeligere kamp. De kan også bli nødt til å bruke forskjellige kjemoterapi narkotika, fordi noen pasientens organer vil er blitt resistent mot kjemoterapi brukes til å behandle sine første kreft.

Nerve Damage

Nerveskader, også referert til som perifer neuropati, kan forekomme etter kjemoterapi. Perifer neuropati er en tilstand som forårsaker smerte på grunn av nerveskader. De fleste pasienter med denne tilstanden opplever nummenhet og smerter i føttene og hendene. Mange pasienter vil merke en nedgang i sine symptomer over tid, men da på grunn av kjemoterapi kan det ta flere år, og noen pasienter lider permanente nerveskader.

Langtidseffekter av kjemoterapi

Kjemoterapi sparer mange liv hvert år, men med bruk av kjemoterapi er det også bivirkninger. Noen av de langsiktige bivirkninger kan reduseres eller forebygges, mens andre må være bestått. Å vite de langsiktige bivirkninger som kan være forårsaket av kjemoterapi kan hjelpe en pasient stopp foruroligende at kreften har kommet tilbake, eller at det er noe annet alvorlig galt.

Betraktninger

Kjemoterapi er en medikamentbehandling som brukes til å behandle en rekke alvorlige medisinske tilstander, med de vanligste er kreft. Kjemoterapi fungerer ved å bli introdusert til blodet og deretter angripe kreftceller, samt de gode cellene i kroppen i håp om at det vil utrydde kreft.
Selv om kjemoterapi har vist seg å forbedre og redde liv, er det ikke uten bivirkninger. Noen av bivirkningene er milde og letthåndterlig, mens andre kan bli ganske alvorlig. De fleste bivirkninger fra kjemoterapi gå bort etter at behandlingen er stoppet, men det er noen bivirkninger som er langsiktig og noen ganger livslang.

Smak

The Cancer Institute ved MD Anderson, University of Texas, rapporterer at folk som går gjennom kjemoterapi opplever ofte en forskjell i hvordan ting smaker. Disse endringene kan inkludere en motvilje for søt mat eller en plutselig økning i ønske om søt mat. Det kan også føre til en motvilje for tomat-baserte produkter og matvarer samt en plutselig motvilje for kjøtt inkludert svinekjøtt og oksekjøtt. Mange kjemoterapi pasienter har rapportert en konstant metallisk smak i munnen. Mens de fleste pasienters smaksløker tilbake til det normale etter fullført kjemoterapi, en liten prosentandel av pasienter opplever at det er en langsiktig, og noen ganger permanent, bivirkning.

Andre bivirkninger

Studier ved Mayo Clinic har funnet ut at en annen potensiell langsiktig bivirkning av kjemoterapi er skade på kroppens organer, inkludert reproduktive organer. Hvis legene fastslå at en kjemoterapi stoffet forårsaker organskade, stoffet er vanligvis stanset og en annen legemiddelkombinasjonen er valgt eller kjemoterapi er stoppet helt. Noen ganger, men skaden til de organer blir ikke oppdaget før etter at kjemoterapi er fullført, noe som kan føre til permanent skade og infertilitet.
Vekst hos barn kan påvirkes under kjemoterapi også, ifølge Mayo Clinic, og resultatet kan ha en langsiktig effekt på barnets høyde potensial. I tillegg kan barn som er behandlet med kjemoterapi utvikle permanente lærevansker.
En langsiktig bivirkning hos både barn og voksne som har vært gjennom kjemoterapi behandlinger er nerveskader. Nerveskader kan forekomme under kjemoterapi, kort tid etter at kjemoterapi er fullført eller ikke kan vises i flere måneder eller år senere. Resultatet av slik skade kan øresus, problemer med hukommelse, en manglende evne til å fokusere og holde fokus, konstant trøtthet og ønsket om å sove og endringer i måten hender, føtter, armer og beina føles.
Blod i pasientens urin er et annet mulig langsiktig bivirkning av kjemoterapi og kan vare en god stund etter at kjemoterapi er fullført. Noen pasienter rapporterer at tilstanden faktisk forverres i noen tid etter at kjemoterapi har stoppet.

Kreft igjen

En annen potensiell langtids bivirkning av kjemoterapi behandling er en ny utvikling kreft. Dette kan skje måneder eller år etter kjemoterapi har blitt fullført, og kan gå tilbake i et annet område av kroppen helt.

Hjerte-Lunge komplikasjoner

Skade på hjertet er også en langsiktig bivirkning risiko når gjennomgår cellegiftbehandling. Hjertet kan bli forstørret, eller ventilene som fører til hjertet kan bli skadet og svak. Legen overvåker hjertet nøye under cellegiftbehandling, men det finnes tilfeller der skaden skjer så raskt at det ikke blir fanget før den inntreffer.
Lungene kan også bli permanent skadet under kjemoterapi og skape langsiktige problemstillinger samt behov for medisinsk behandling.

Hensynet

Kjemoterapi kan redde liv samt forbedre livskvaliteten for pasienter som har livstruende eller dødelige sykdommer og tilstander. Med kjemoterapi, er det vanligvis bivirkninger, men de fleste av dem er håndterbare eller verdt fordelen av kjemoterapibehandling. Langsiktige bivirkninger av cellegift, mens mer sjeldne enn de kortsiktige bivirkninger, kan være alvorlige og ikke lar seg behandle. Det er viktig for pasienter å snakke med legen og veie fordeler og ulemper med kjemoterapi så den beste beslutningen kan gjøres.

Kjemoterapi er bivirkninger på hjertet

Kjemoterapi er en behandling som bruker en eller flere medisiner for å drepe kreftceller. Visse kjemoterapi medisiner kan skade friske celler. Denne skaden kan føre til bivirkninger som kan påvirke hjertet eller andre organer. De fleste bivirkningene er forbigående, men det er en sjanse for permanente endringer eller skade på hjertet. Eventuelle bekymringer bør diskuteres med en lege basert på de spesielle kjemoterapi medisiner som administreres.

Kardiomyopati

En mulig bivirkning er svakhet i hjertemuskelen, kalt kardiomyopati. Kardiomyopati kan ikke dukke opp i løpet av behandlingen, men synes mange år etter kjemoterapi. Personer med eksisterende hjertesykdommer kan gis alternative kjemoterapi medisiner.

Kardio

En bivirkning på hjertet fra kjemoterapi kalles kardiotoksisitet. Begrepet kardiotoksisitet refererer til generelt hjerteskade, og kan føre til tidlig eller sen hjerteskade. Tidlig skade kan skje umiddelbart, eller innen én til to dager etter at kjemoterapi medisiner er gitt. Late skader begynner vanligvis omtrent ett år senere, og kan dukke opp til to eller tre år etter kjemoterapi. Når kardiotoksisitet er alvorlig, kan det føre til hjertesvikt.

Uregelmessig hjerterytme

Uregelmessig hjerterytme kan oppstå som en bivirkning av kjemoterapi. Dette kan være forårsaket av kjemoterapeutiske medikamenter eller medisiner som er gitt til å redusere andre bivirkninger av kjemoterapi. Hvis dette skjer, varsle lege så snart som mulig, spesielt hvis det er ledsaget av smerter i brystet og kortpustethet. Dette kan være et tegn på et hjerteinfarkt.

Hjertesykdom

Visse kjemoterapi medisiner kan øke risikoen for hjertesykdom. Mange av medisiner gitt kan være skadelig for hjertet forårsaker midlertidig eller permanent skade, er med år etter behandling gjort. Snakk med en lege om alle mulige bivirkninger på hjertet fra cellegift for å veie fordeler og risiko. Pasienten bør informeres om eventuelle eksisterende hjerteproblemer.

Betydelig

Risikoen for kjemoterapi sideeffekter på hjertet er i forhold til levetiden dose av de forskjellige medikamenter. Hjerteproblemer er sjeldne når kjemoterapi medisiner er gitt i trygge doser. En lege vil nøye overvåke mengden pasienten får, og ta hensyn til eventuelle eksisterende hjerte problemer av pasienten. Når kjemoterapi er mottatt sammen med stråling, kan risikoen for hjerteproblemer øker. Noen av de vanligste bivirkningene som kan oppstå under kjemoterapi inkluderer, munnsår, kvalme, oppkast, håravfall, diaré, tretthet og smerter. Pasienten kan få andre medisiner for å lette disse vanlige bivirkninger fra kjemoterapi.

Virkningene av kjemoterapi på graviditet

Graviditet bringer med seg mange spørsmål for kvinner, inkludert spørsmål knyttet til hvilke endringer du kan forvente til kroppen sin. For kvinner mot kreft, disse spørsmålene er svært alvorlig. Kvinner som er diagnostisert med kreft ønsker å vite alt om hvordan å bekjempe den ved hjelp av kjemoterapi behandlinger uten å bringe skade deres ufødte barn.

Risiko

Enhver kvinne som er gravid vender opp til en fem prosent sjanse for å føde et barn med en fødsel defekt. Kjemoterapi behandlinger under svangerskapet øke denne risikoen. Det er imidlertid ikke gitt at deres barn vil ha fødselsskader, faktisk noen kvinner som får kjemoterapi behandlinger føder helt friske babyer.

Første trimester

I første trimester av svangerskapet, er cellene i fosteret vokser raskt som babyens mange kroppsdeler er forming. Gjennomgår kjemoterapi behandlinger i løpet av denne tiden kan forårsake skade på celler, hindrer deres skikkelig divisjon og vekst.

Andre og tredje trimester

Kvinner som har kjemoterapi behandlinger i løpet av sine andre eller tredje trimester står overfor en lavere sjanse for å føde et barn med fødselsskader. Behandlinger på den tiden, men kan føre til en for tidlig fødsel. En annen mulig bivirkning av kjemoterapi behandlinger i løpet av denne tiden er å få barn født veier lite.

Ulike faktorer

Kjemoterapi behandlinger kan gis ved hjelp av en rekke ulike medisiner til gravide. Andre faktorer som påvirker gravide kvinner og deres behandlinger inkluderer mengden av ulike stoffer som er gitt, hvor lang tid administrere medikament, og på hvilket tidspunkt i svangerskapet narkotika er gitt.

Forsinkede reaksjoner

Babyer født sunt fra mødre som får kjemoterapi behandlinger har vanligvis ingen dvelende effekter. Selv om dagens forskning på dette området er begrenset, regelmessige besøk til lege for barnet er vanligvis den beste løpet av handlingen.

Fremtidige svangerskap

En kvinnes sjansene for å bli gravid igjen etter å ha mottatt kjemoterapi behandlinger er vanskelig å måle, men kan anslås ved å undersøke mange faktorer. Noen viktige faktorer omfatter den type stoff som brukes, og en kvinnens alder på tidspunktet for behandlingen. Muligheten til å ha et barn kan gå tilbake i måneder eller år, eller, dessverre, ikke i det hele tatt.

Amming

Amming ens baby er ofte en idyllisk bilde til kvinner. Ammende mødre kan danne et viktig bånd med barnet sitt og samtidig gi ham eller henne næringsstoffer for å hjelpe barnets vekst. Men hvis mor fikk kjemoterapi behandlinger mens gravide, ammende anbefales ikke. En av risikoene i ammer barnet etter kjemoterapi er mulig skade på barnets immunsystem.

Kvalme og oppkast på grunn av kjemoterapi

Som verdifullt som det kan være til pasienter som lider av kreft, kan kjemoterapi har noen ravishing bivirkninger. Kvalme og oppkast kan være to av de verste symptomene på kjemoterapi behandling for å håndtere.

Identifikasjon

Kvalme er følelsen som oppstår i fordøyelsessystemet som forteller deg at du trenger å kaste opp, mens oppkast er selve kraftfulle tømming av mageinnholdet.

Betraktninger

Kvalme og oppkast fra kjemoterapi kan reduseres ved å øke væske og spise mindre måltider i stedet for tre tunge måltider.

Forebygging / løsning

Det er visse medisiner som din lege kan forskrive som kan bidra til å lindre følelsen av å måtte spy. Disse kan bli tatt før, under og etter kjemoterapi.

Potensiell

Det er ingen fare for at anti-kvalme medisiner ikke holdes nede, fordi det kan bli gitt intravenøst ​​samtidig som chemotheraphy midler.

Advarsel

Hvis du kaster opp fire til fem ganger i løpet av en 24 timers periode, eller du begynner å føle deg oppblåst, gi legen en samtale. Du bør også ringe hvis anti-kvalme medisiner ikke kontrollere kvalme og oppkast.

Hva som forårsaker tap av sensoriske persepsjon?

Hva som forårsaker tap av sensoriske persepsjon?


Tar sensorisk persepsjon for gitt er så lett. Oppleve verden gjennom sansene føles så naturlig og automatisk, er det sjelden tenkt på med mindre det er noe galt med det, når dysfunksjon kan være frustrerende.

En av de beste måter å beskytte mot tap av sensorisk persepsjon er å vite hva som forårsaker det.

Aldring

Katarakt, glaukom og makuladegenerasjon kommer med alder og svekke synet. Aldring fører også folk til å miste sin evne til å høre høyfrekvente lyder, forstå vanlig tale, oppdage forskjeller i toner og lokalisere lyder i verdensrommet. Eldre mennesker videre har færre, duller smaksløkene; verre luktende evne på grunn av lavere lukte følsomhet; og mindre følsomhet for berøring, temperatur og vibrasjon, spesielt i sensitive områder som fingertuppene, lepper, og fotsålen enn sine yngre kolleger.

Narkotikabruk

Ulike medikamenter kan føre til ulike tap av sensorisk persepsjon.

Alkohol svekker syn, og kan føre til tap av bevissthet, eller midlertidig totaltap av persepsjon; depressiva og sniffestoffer som for eksempel maling, aerosoler og gummi sement også ofte gjøre dette.

Hallusinogener som PCP og LSD vil forvrenge eller forringe funksjon av alle sanser, avhengig av mengden konsumert og brukerens humør. Over tid, kan PCP deaden sansene til det punktet hvor brukeren vil oppleve alvorlige skader og ikke legge merke til.

Narkomane som heroin, kokain, Oxycontin og opium constrict elev sammentrekning, negativt påvirker synet. Sniffet kokain kan føre til permanent skade på nesen og luktesans.

Sykdom

Mange sykdommer føre til tap eller svekkelse av sensorisk persepsjon. Noen av de vanligste er kreftformer, kramper og slag at effektsanseorganer eller regioner av hjernen.

Høy feber, for eksempel hjernehinnebetennelse kan påvirke cochlea, negativt påvirker hørselen. Alzheimers, Bells parese, leversykdom, hodeskade og MS er kjent for å svekke smak. Lunger og rhinitt, nyresvikt, er kjent Alzheimers og Parkinsons å påvirke lukten. Revmatoid artritt, diabetes, HIV og vaskulær sykdom føre til tap av følelse.

Medisin

Lovlige rusmidler også føre til tap av sensorisk persepsjon. Kjemoterapi har ofte en negativ effekt på en eller flere av sansene, avhengig av kreft som behandles.

Øyedråper, glaukom og katarakt behandlinger og legemidler for skjelettsykdommer kan skade synet. Noen kritiske omsorg medisiner og antibiotika kan føre til hørselstap. Hundrevis av medisiner for en mengde forhold er kjent for å ha negativ effekt smak og berøring. Nesespray, anti-angina narkotika, anti-mikrobielle midler og anti-skjoldbrusk medisiner skade lukt.

Sanse / deprivasjon

Selv vanligvis forbindes med autisme, kan sanse skje til noen under stress. Overbelastning er når du blir ute av stand til å stenge ute eller ignorere alle innkommende stimulans. Bombardement av stimulering kan bli overveldende til et punkt der den lidende vil slå seg å oppveie intensiteten av følelsen. Dette vil vare frem til han går ut eller er behersket og roet seg.

Folk plassert i en sensorisk deprivasjon (eller ekkofritt) kammer, en vannfylt celle avskåret fra alt lys og lyd, begynner opplever hallusinasjoner innen 15 minutter. De langsiktige effektene av dette er lik de av hallusinogene stoffer.

Hvordan bygge tilbake din immunsystem Etter Chemo

Kjemoterapi er en effektiv behandling for kreft. Dessverre, reduserer denne medisinen din antall hvite blodlegemer, noe som svekker immunforsvaret og øker risikoen for infeksjon. Men heldigvis finnes det måter for å bygge opp immunforsvaret etter cellegift og redusere sjansene for å bli syk.

Hvordan bygge tilbake din immunsystem Etter Chemo

•  Bli aktiv. En stillesittende liv eller å være overvektig kan svekke immunsystemet. Engasjere seg i fysisk aktivitet for å forbedre immunforsvaret. Trening i minst 30 minutter tre ganger i uken eller delta i andre former for fysisk aktivitet som hagearbeid, sport eller dans.

Spis et sunt kosthold. En diett rik på antioksidanter og omega-3 reduserer risikoen for kreft og betennelser og fremmer et sunt immunsystem.

Drikk rikelig med væske. Væsker som appelsinjuice, vann og te kan bidra til å bygge ditt immunforsvar etter cellegift. Appelsinjuice inneholder vitamin C - en allment kjent immun booster. Vann spyler giftstoffer fra kroppen din, mens te inneholder antioksidanter som avverge bakterier og infeksjoner.

Ta en multivitamin. Snakk med legen din for å se om en multivitamin er riktig for deg. Vitaminer som er nyttige i forbedring av immunsystemet etter kjemoterapi omfatter vitaminene A, B-kompleks og C. Nødvendige mineraler inneholder sink, jern og selen.

Reduser fettinntaket. En høy-fett diett kan redusere immunforsvaret. Velg lav-fett alternativer som magert kjøtt, og begrense inntaket av transaksjoner og mettet fett.

Øk inntaket av protein. En lav-protein dietten resulterer i en reduksjon av hvite blodceller og øker risikoen for infeksjon. Gode ​​kilder til protein er sjømat, fjærkre, bønner, egg og soya.