Digidexo.com

Om fordelene med Vitamin B1

Denne artikkelen gir informasjon om de mange viktige fordeler av vitamin B1 (også kjent som Thiamin), samt en omfattende liste av vitamin B1 kilder. Mens dette vitaminet finnes i mange vanlige matvarer og også tilgjengelig i supplement form, er det fortsatt svært viktig å være klar over de helsemessige fordeler knyttet til en diett rik på vitamin B1.

Betydning

Vitamin B1, også kjent som Thiamin, er et vitamin som finnes i et stort utvalg av forskjellige matvarer, alt fra jordnøtter og appelsiner til leveren. Mangel på vitamin B1 er sjeldne i utviklede land, men det er visse risikofaktorer som må tas i betraktning ved overvåkning Vitamin B1 forbruk. Dette vitamin må være inkludert i dietten daglig, så det ikke blir absorbert av kroppen ved inntak.

Fordeler

Fordelene med Vitamin B1 inkluderer økt kardiovaskulær helse, nervesystemet styrke og muskelfunksjon. Vitamin B1 hjelpemidler i fordøyelsen, og er viktig i metabolismen av karbohydrater, noe som gir økt energi. Vitamin B1 har også vist seg antioksidantegenskaper, som har vist seg å hjelpe til med å forebygge mange helseproblemer, inkludert kreft og hjertesykdom. I tillegg har vitamin B1 er koblet til økt minnefunksjon og konsentrasjon. Vitamin B1 har også vært knyttet til en forebygging av reisesyke.

Betraktninger

De med risiko for en Vitamin B1 mangel omfatter alkoholikere, svært aktive enkeltpersoner, personer over 50 år og personer som er på p-piller eller hormon erstatning piller. Vitamin B1 er også meget viktig for spedbarn og barn, så det er viktig i prosessen med vekst og utvikling.

Identifikasjon

De beste kildene til vitamin B1 er: gjær, solsikkefrø, lever, paranøtter, bygg og pistasjnøtter. Noen andre gode kilder til vitamin B1 omfatter svinekjøtt, blomkål, peanøtter, mandler, poteter, egg, marineblå og kidneybønner, asparges, grønnkål, appelsiner, havregryn, hvetekim, rug og hele hvetemel.

Størrelse

Vitamin B1 er et viktig næringsstoff for mennesker i alle aldre. Hvis utilstrekkelige nivåer av Vitamin B1 er opprettholdt gjennom vanlig kosthold, bør kosttilskudd vurderes. Imidlertid bør du konsultere legen din før du legger noen ekstra tilskudd til kosthold. Sunn dosen av vitamin B1 varierer fra minimum 0,4 milligram per dag hos spedbarn til 1,8 milligram per dag for aktive voksne. Til sammenligning, en kopp havre tilbyr 1,19 mg Thiamin / B1 og en porsjon cornflakes frokostblanding inneholder 0,37 mg Thiamin / B1.