Digidexo.com

Hva kan du gjøre for en Trakk eller revet ligament?

En revet leddbånd oppstår når en joint er vridd eller overstretched. Mest avrevne leddbånd oppstå i knær eller ankler. De kan også forekomme under idretter som krever anstrengende bevegelse, for eksempel tennis eller fotball. Når et leddbånd er revet, vil den skadde personen vanligvis hører en kneppende lyd. Det kan være svært smertefullt, men det er mulig å behandle. Oppsøk lege hvis du har flere ligament tårer.

Ice

Mange avrevne leddbånd kan ta ca åtte uker å helbrede. Under helbredelsesprosessen, bør den skadede behandle revet ligament med is. Avrevne leddbånd kan føre til ekstrem hevelse og isen vil bidra til å redusere hevelse og smerte. Fyll en is pose og plassere posen på det skadde området i minst 15 til 20 minutter om dagen for å redusere hevelse.

Elevation

Heve den skadde området bidrar til å redusere blodstrømmen til det skadde området. Dette bidrar til å redusere svellingen. Hvis du har revet en fot eller kne ligament, rekvisitt foten eller kneet på en stol eller armen av en sofa, så det er forhøyet. Hvis du har revet et ligament i brystet, ligge på den siden som ikke har blitt skadet slik at den skadde siden er høyere enn den andre. I tillegg søke råd hos en profesjonell hvis den revet ligament er i brystkassen siden en anti-inflammatoriske medisiner kan være nødvendig.

Strap-on Cast

Immobilize din revet ligament med en strap-on cast. Hvis skaden er i kneet eller beinet, en grunnleggende strap-on cast kan kjøpes på en sports-varer butikken. Disse kaster kan bidra til å støtte skaden for å bistå med å minimere hevelse. Pass på at stroppene på cast ikke er for stramt, slik at hevelse er ikke forverret.

Stretch

Strekk revet ligament flere ganger om dagen. Når du har hvilt revet leddbånd noen dager, starte en strekk rutine. Den strekker vil hjelpe deg å få omfanget av bevegelse i muskelen som hadde blitt skadet. En medisinsk faglig kan anbefale en øvelse rutine som fungerer best for din skade. Ikke overarbeid muskelen som du sakte trene for å gjenvinne sin mobilitet.