Digidexo.com

Podiatry Vs. Ortopedi for forstuet ankel

Podiatry Vs.  Ortopedi for forstuet ankel


En forstuet ankel er en vanlig skade. Du kan gå av en fortauskant feil eller vri ankelen under en spasertur. For en idrettsutøver, kan en forstuet ankel være verre enn et brukket en hvis den ikke behandles riktig eller lov til å helbrede. Fotpleie er i stand til å behandle forstuet ankler og enkelte ortopediske leger og kirurger kan også.

Podiatry

En podiatrist er en lege av podiatric medisin. Denne type lege er opplært i foten og ankelen forhold og kan undersøke, diagnostisere og behandle dem. Den amerikanske podiatric Medical Association hevder at det er ca 18.000 praktiserende Fotpleie i USA.

Ortopedi

Ortopedi er en medisinsk spesialitet. Leger som faller inn under denne kategorien omfatter fysioterapeuter, ortopeder og idrettsmedisin spesialister. Alle er opplært i muskel- og skjelettsystemet og dets typiske skader. Ikke alle vil behandle forstuet ankler. Men de som behandler idrettsskader kan.

Podiatry vs. Ortopedi

Hvis du er usikker på om du forstuet eller brukket en ankel, kan gå til en podiatrist være en god start. Eller hvis du forstuer ankelen ofte, kan det være lurt å konsultere en for å se hvordan du kan forhindre ytterligere forstuinger. På den annen side, hvis skaden er sports-relatert, kan det være lurt å se en idrettsmedisin spesialist som kan forutsi hvordan det vil påvirke din avkastning til idrett.

Forskjeller

En podiatrist vet alt om foten og ankelen. En ortopedisk lege lærer alt om ledd, muskler og bein som støtter hele skjelettsystemet og deretter velger en spesialitet. Hvis ankelen krever kirurgi, kan du bli henvist til en ortopedisk kirurg.

Andre hensyn

Hvis du har en podiatrist eller ortopedisk lege du jevnlig arbeider med, starte der. Ikke alle ortopediske leger avtale med ankelskader, så det å finne en podiatrist kan være lettere. Du kan også være lurt å vurdere hvordan du forstuet ankelen. Sport-relaterte skader er bedre håndtert av en lege med denne kompetansen.