Digidexo.com

Hvordan diagnostisere rektal prolaps

Hvordan diagnostisere rektal prolaps


Rektal prolaps er en utvekst av rectumslimhinnen gjennom anus. Det er mest vanlig hos barn under 4 år, men er sjelden i industrialiserte land på grunn av forbedret ernæring og hygiene. Rektal prolaps bør vurderes et symptom og ikke en sykdom. Ditt primære mål ved diagnostisering av denne tilstanden bør være å bestemme dens underliggende årsaken. Her ser du hvordan.

Hvordan diagnostisere rektal prolaps

•  Skaff pasientens sykehistorie. Den vanligste årsaken til rektal prolaps er overdreven anstrengelse fra forstoppelse. Andre årsaker inkluderer langvarig sitting på toalettet eller kirurgi for å rette opp en ugjennomtrengelig anus.

Spørre om spesifikke forhold knyttet til rektal prolaps. Disse inkluderer en medfødt forstørret tykktarm, cystisk fibrose, Ehlers-Danlos syndrom, Hirschsprung sykdom, parasittinfeksjoner, lungebetennelse, polypper og endetarms svulster.

Gjennomføre en fysisk undersøkelse med pasienten i en huk posisjon for å se etter en gjentakelse. De fleste endetarms prolapses løse før medisinsk behandling er søkt, slik at pasienten er vanligvis asymptomatisk.

Skille en rektal prolaps fra en prolaps av en invaginasjon. En rektal prolaps er plomme og strekker seg ikke helt rundt anus. En tarminvaginasjon presenterer som en rød masse som lar en finger som skal sendes mellom anal veggen og utstående masse.

Bruk laboratoriestudier for å se etter årsaker til rektal prolaps. Cystisk fibrose bør alltid mistenkes først som 11 til 23 prosent av disse pasientene har rektal prolaps. Denne tilstanden er også assosiert med infeksjoner av Giardia, Entamoeba histolytica, Escherichia coli 0157: H7, Salmonella, Shigella og Trichuris.