Digidexo.com

Kan du bli gravid når man egglederen er blokkert?

Egglederne er to tynne rør som oppstår som følge av den øvre delen av livmoren og ender i en stort traktform ovenfor eggstokkene. Når eggløsning har funnet sted, egg er overført langs røret, ved spesielle hår-lignende strukturer som kalles cilia, mot livmoren. Befruktning med sædceller skjer vanligvis i egglederen, selv om graviditet ikke bør implantatet der. En blokkering kan oppstå i den ene eller begge rør. Dette hindrer at egget kommer i kontakt med spermceller, og er en vanlig årsak til infertilitet.

Årsaker til Blokkering

Ifølge American Society for Reproductive Medicine, noe som forårsaker betennelse eller arrdannelse av røret kan føre til blokkering. Dette inkluderer en nåværende eller tidligere infeksjon, som klamydia eller gonoré, en tidligere svangerskap utenfor livmoren (svangerskap i rør) eller tidligere abdominal eller tubal kirurgi.

Vanligvis blir røret fylt med fluid som beveges langs og utganger ved fimbrae, et horn formet struktur som sitter rett over eggstokk. I noen tilfeller kan tilstoppingen hindre at fluid som kommer ut fra og føre til at røret skal strekke. Dette kalles en hydrosalpinx. Betennelse er et vanlig problem på stedet av en hydrosalpinx.

Symptomer og diagnostisering av en blokkert Tube

Infertilitet er en vanlig årsak til en blokkering for å bli diagnostisert, som de fleste kvinner ikke har noen symptomer. Imidlertid kan noen kvinner oppleve forbigående lavere abdominal eller bekkenløsning.

En hysterosalpingogram er den diagnostiske testen som oftest brukes til å lete etter en blokkering. En lege vil injisere et radiografisk fargestoff inn i uterus, hvor den skal passere inn i røret. Et røntgenbilde blir så tatt for å se etter tilstedeværelsen av fargestoff inne i røret. Av og til kan en stor hydrosalpinx noteres under en rutinemessig sonogram.

Bli gravid med One Blokkert Tube

Hvis en tube er blokkert, kan du gravid uten medisinsk intervensjon. Det kan være vanskeligere eller kan ta lengre tid. Hver måned eggstokkene alternativ som man vil produsere den dominerende, eller modning egg hårsekken. Hvis eggstokken på slutten av den blokkerte røret ofte ovulates, kan dette gjøre å bli gravid vanskelig, som sperm og egg er ikke i stand til å befrukte. Det kan være lurt å vurdere å ha din syklus overvåkes av en reproduktiv endokrinolog for et par måneder for å se om dette skjer.

Mer avansert behandling

Hvis du etter flere måneder med forsøk, er du fortsatt ikke er gravid, eller hvis begge rørene er tette, må du kanskje in vitro fertilisering, eller IVF. Eggstokkene skal stimuleres til å produsere mange egg follikler, vil eggene som fjernes kirurgisk. Befruktning finner sted i laboratoriet, og deretter embryoene blir overført tilbake inn i livmoren, utenom blokkeringen.

Behandling av en Blokkert Tube

Med mindre du har alvorlig smerte, eller tilbakevendende infeksjoner, er det ikke nødvendig å behandle en blokkering. Hvis symptomene er om, kan legen vurdere å fjerne din egglederen. Det finnes kirurgiske prosedyrer for å fjerne eller åpne en blokkering, men det er viktig å huske på at ofte arret og lim vev selv (som er det som blokkerer røret) faktisk skader røret. Dette kan føre til at den inflammatoriske prosessen oppstår på nytt. Et kurs av antibiotika kan behandle en infeksjon hvis man skal utvikle.