Digidexo.com

Hva er et forhold mellom vekt og blodtrykk?

En rapport utgitt av Verdens helseorganisasjon i 2002 fant at folk over hele verden opplever kroniske sykdommer og funksjonshemninger på grunn av fedme. I rapporten angis at det er en nær korrelasjon mellom en persons vekt og sannsynligheten for at de vil oppleve uønskede påvirker fra høyt blodtrykk. Det er ingen kur for høyt blodtrykk, eller hypertensjon, men det kan kontrolleres.

Funksjon

Høyt blodtrykk, eller hypertensjon, oppstår når blodet passerer gjennom arteriene med for mye kraft. De blodårene blir stram og innsnevret tvinge hjertet til å arbeide hardere å bevege blod gjennom kroppen. En blodtrykksmåling av 120/80 eller lavere regnes som normalt mens noe på eller over 140/90 regnes som høy.

Expert Insight

Ifølge National Institutes of Health, redusere ens vekt kan bidra til å senke blodtrykket. Forskning har vist at selv miste 10 kg. kan redusere blodtrykket hos overvektige individer. Å miste vekt kan tillate en person til å kontrollere høyt blodtrykk samtidig som du hjelper noen andre å redusere mengden medisiner de trenger for å kontrollere blodtrykket.

Livvidde

Den nasjonale hjerte Lung and Blood Institute rapporterer at plasseringen av lagret fett i kroppen din er også viktig. For mye kroppsfett i mageregionen kan være en prediktor for vekt-relaterte helseproblemer. Det anbefales at det i gjennomsnitt skal en kvinne ha en midje måling av ikke mer enn 35 inches mens en manns midje skal måle ikke mer enn 40 inches.

Forebygging / løsning

Endre ens atferd kan være nødvendig for å mistet vekt og kontrollere høyt blodtrykk. Ifølge LifeClinic.com, er det viktig å sette oppnåelige kortsiktige mål. Vet hvilke situasjoner eller scenarier i livet kan utløse dårlige livsvalg som feilaktig spising, mangel på fysisk aktivitet, eller alkoholforbruk. Belønn deg selv når et mål er nådd.

Losing Vekt

Å miste vekt kan være en viktig faktor i å kontrollere høyt blodtrykk. Det er imidlertid viktig at vekttap gjøres langsomt og riktig ved å spise mat lavt i kalorier og fett, begrense mengden mat konsumert i en sittende, og velge mat med høyt stivelse og fiber. Det er også viktig for en å være fysisk aktiv.