Digidexo.com

Hva er årsakene til diaré med Flatulens?

Hva er årsakene til diaré med Flatulens?


Diaré er preget av avføring som er for løs eller forekommer for ofte. Flatulens innebærer bestått av gass fra den nedre tarmen og ofte følger andre gastrointestinale symptomer som diaré. Det er mange mulige årsaker til diaré med luft i magen, noen som kan føre til alvorlige komplikasjoner.

Laktoseintoleranse

Laktoseintoleranse er preget av en manglende evne til å fordøye og absorbere melkesukker laktose. Diaré og flatulens er blant de viktigste symptomene på laktoseintoleranse, ifølge MedicineNet.com. Andre symptomer kan være oppblåsthet, kvalme eller magesmerter.

Inflammatorisk tarmsykdom

Inflammatoriske tarmsykdommer, eller IBDs, er en gruppe av autoimmune tilstander som involverer kronisk inflammasjon i fordøyelseskanalen. Crohns sykdom, ulcerøs kolitt, cøliaki og divertikulitt faller inn under denne overskriften. I tillegg til oppblåsthet og diaré, kan IBDs føre til feber, tretthet, magesmerter og vekttap.

Viral / bakteriell infeksjon

Ofte feilaktig referert til som "magen influensa," gastroenteritt er forårsaket av vanlige virus som adenovirus og rotavirus. Bakteriell infeksjon vanligvis resultater fra matforgiftet og deler mange symptomer med virusinfeksjon, inkludert kvalme, oppkast og diaré ledsaget av overdreven gass eller flatulens.

Irritabel tarm syndrom

Irritabel tarm syndrom refererer til en samling av symptomer i stedet for en sykdom. Diaré og oppblåsthet er vanlige symptomer på IBS, som er oppblåsthet, abdominal oppblåsthet og forstoppelse. Mens de nøyaktige årsaker er ukjent, kan symptomene bli utløst av mat sensitiviteter, stress og andre faktorer som påvirker bevegelsen av mage-tarmkanalen, i henhold til EMedicineHealth.com.

Advarsel

I sjeldne tilfeller kan diaré føre til livstruende komplikasjoner som dehydrering. Hvis du opplever diaré ledsaget av feber på mer enn 102 grader, oppkast, besvimelse eller blod i avføringen, oppsøke lege umiddelbart.