Digidexo.com

Årsaker til Elephantitis

Elephantitis, eller lymfatisk filariasis, er en tropisk og subtropisk sykdom i lymfesystemet. Vanligvis forårsaket av en mikroskopisk nematode eller runde orm, sykdommen resulterer i hevelse og fortykkelse av huden og underliggende vev i bena, kjønnsorganene og brystene. Sykdommen kan være ikke bare skjemmende, men også invalidiserende. Mens det er behandlinger, er det til dags dato ingen kur eller vaksine for sykdommen.

Årsaker til Elephantitis

Elephantitis eller lymfatisk filariasis er en sykdom i lymfesystemet forårsaket av mikroskopiske rundormer. Dette tropiske sykdommen tykner pasientens hud, forårsaker den til å se humpete og rynkete som huden til en elefant - ". Elephantitis" derav navnet Mens forskjellige typer av snekken kan påvirke forskjellige deler av kroppen, er sykdommen mest kjent for å fortykke huden av de nedre lemmer og kjønnsorganer hos hanner og hunner i brystene. Det er også et ikke-parasittisk form av sykdommen, forårsaket av kontakt med jord inneholdende alkalimetaller og andre vulkan biprodukter.

Symptomer

Sykdommen fører til flere tilfeller av uførhet i verden enn noen annen sykdom. Huden og vevet under huden blir tykk, humpete, rynkete og baggy. Noen blir berørt bare i lemmene deres øvre, mens andre er plaget med misdannelse i underekstremitetene og kjønnsorganer. Sykdommen er også ledsaget av feber og smerter i lymfeknutene.

Transmission

Infiserte tropiske mygg bite mennesker og overfører larver av en av åtte arter av ormer som inneholder spesifikke bakterier. Larvene kryper inn i åpningen i den menneskelige hud, og vokser til en voksen. De voksne ormer eksisterer kun innenfor det human lymfesystemet, det system som styrer kroppens væskebalanse, og en del av immunsystemet. Ormene vokse og til slutt blokkere lymfekar, forårsaker hevelse i skip. Det er ikke klart om hevelsen er forårsaket av ormer eller ved kroppens defensive reaksjon på ormer. Mens de voksne ormer forbli i lymfesystemet, deres larve avkom gjøre veien inn i blodet og reiser i hele kroppen via blod og lymfeknuter. Når en annen myggstikk verten, ingests det larvene, som vokser innenfor mygg og er senere satt inn på en annen host når myggen tar en fremtidig måltid.

Geografiske områder berørt

Mens det er ingen tilfeller av sykdommen i USA, er det mange ofre for sykdommen i tropene og subtropene i Asia, Afrika, Midtøsten, Indonesia, og Sentral-og Sør-Amerika. Den ikke-parasittisk type elephantitis forårsaket av kontakt med jord inneholdende alkalimetaller og vulkansk biprodukter finnes primært i Afrika, spesielt i Etiopia.

Behandling

Behandlinger varierer avhengig av geografisk plassering. I Afrika, Albendazole, donert av GlaxoSmithKline, brukes i forbindelse med ivermectin, donert av Merck & Co, mens i andre områder av verden, er albendazole brukes med diethylcarbamazine med håp om å utrydde sykdommen innen år 2020 Streng rensing av de rammede kroppsdeler har også vist seg å være effektiv, noe som fører til å tro at en del av de symptomer er forårsaket av hudinfeksjoner. Kirurgi er noen ganger brukt i tilfeller av scrotal elephantitis, men det har ikke vist seg å være effektive på fortykket hud av lemmer. Noen leger har prøvd å bruke pumper for å presse væske ut av de berørte områdene, mens andre har utført manuell lymfedrenasje. Foreløpig er forskerne prøver å finne en vaksine for sykdommen.