Digidexo.com

Hvordan gjenkjenne og behandle Raynauds syndrom

Raynauds syndrom er forårsaket av en begrensning i blodårene når temperaturen skifter fra varmt til kaldt. Legemet forsøker å holde på varmen og reagerer til temperaturendringen. Raynauds syndrom kan påvirke ansikt, hender og føtter spesielt, og er mer vanlig hos kvinner enn hos menn, og selv om ubehagelig, ikke vanligvis ødeleggende. Det er noen ting for å få leve med Raynauds syndrom mer utholdelig.

Bruksanvisning

•  Trening og lære å slappe av. Raynauds syndrom er ofte forverret av stress. Trening kan frigjøre endorfiner som bidrar til å redusere stress. Avspenningsteknikker inkludert meditasjon og yoga kan øke kroppsbevissthet og redusere stress også.

Hold deg unna røyking eller røykere. Røyking gjør at blodkarene trekker seg eller innsnevre, og kan øke Raynauds symptomer. Koffeinholdige drikker og matvarer kan også forverre symptomene for de samme grunnene.

Bruk varme klær i kulden for å unngå ekstreme temperatursvingninger. Sjikt klær for å fjerne etter behov også. Hold huset og bilen like varm som nødvendig for å unngå symptomer.