Digidexo.com

Om lave kaliumnivåer

Om lave kaliumnivåer


Kalium er viktig for livet; det letter funksjonen av cellemembraner, nerveimpulser og muskler - inkludert hjerte. Et lavt kaliumnivå, eller hypokalemi, fører til en rekke symptomer og i alvorlige tilfeller er livstruende. Selv kalium oppnås fra kosten, er lavt kalium sjelden forårsaket av mangler i dietten. De fleste får betydelig mer kalium fra sitt kosthold enn strengt nødvendig; overflødig skilles ut i urinen.

Identifikasjon

Lave nivåer av kalium er diagnostisert ved å utføre et serum kalium test. Dette er en blodprøve utført på et legekontor, sykehus eller medisinsk lab. En ampulle av venøst ​​blod blir trukket, og nivået av kalium blir målt ved laboratoriepersonell. Siden mange legemidler kan påvirke nøyaktigheten av denne testen, er det viktig å informere legen din om eventuelle medisiner du tar. Denne testen er vanligvis utføres bare når hypokalemi er mistenkt basert på risikofaktorer eller symptomer.

Betydning

De fleste tilfeller av lave nivåer av kalium er et resultat av store væsketap som alvorlig oppkast, diaré eller ekstremt kraftig svetting. Kaliumtap er også en bivirkning av visse medisiner, spesielt diuretika. Av og til, hypokalemi peker på en underliggende lidelse som alvorlig udiagnostisert diabetes, en binyre svulst eller en sjelden arvelig lidelse.

Effekter

Litt lavt kaliumnivå sjelden gi symptomer, selv om blodtrykket kan være mildt forhøyet. Mer alvorlige tilfeller føre til muskelproblemer som svakhet, kramper, smerter, lammelser og ufrivillige muskelsammentrekninger. Hjertefunksjon kan svekkes ved moderat eller alvorlig hypokalemi, som kan forårsake unormal elektro, eller EKG, funn, arytmier og hjertestans.

Forebygging / løsning

Behandlinger for lave nivåer av kalium fokusere på to områder - å behandle årsaken til kaliumtap og bytte ut den tapte kalium. Behandling for årsaken til hypokalemi varierer avhengig av om et medikament, alvorlig sykdom eller underliggende lidelse er feil. Kalium erstatninger kan tas hjemme eller på sykehus, avhengig av alvorlighetsgraden av hypokalemi. I milde til moderate tilfeller er oral kalium erstatning vanligvis foreskrevet; dette er vanligvis et hvitt væske som er blandet inn i juice eller annen drikke for å maskere smaken. Intravenøs kalium er nødvendig for alvorlig hypokalemi, og denne behandling er alltid administrert i et sykehus, mens pasientens hjerte overvåkes kontinuerlig for abnormaliteter.

Advarsel

Lave nivåer av kalium kan være dødelig. Hvis du har nedsatt nyrefunksjon, dårlig kontrollert diabetes eller tar medisiner som kan forårsake kalium tap, er det viktig å ha regelmessige blodprøver for å overvåke serumkaliumnivå. Legen din kan også være lurt å teste kaliumnivå hvis du nylig har hatt kraftig oppkast eller diaré, eller hvis du har en spiseforstyrrelse. Disse forholdene kan noen ganger føre til livstruende hypokalemi.