Digidexo.com

Pyodermi hos barn

Pyodermi hos barn er en tilstand der ulcerasjoner eller store sårdannelse på huden, hovedsakelig på bena. Dette er en tilstand som vanligvis er forårsaket av staph bakterier og kan lett behandles. Pyodermi hos barn er ikke ekstremt godt forstått og flertallet av enkeltpersoner som har det har også en underliggende immunsystem uorden eller svakhet som kan føre dem til å være utsatt for pyoderma utbrudd. Ofte nodene i lysken blir også påvirket, og utvidet med infeksjonen.

Symptomer

Pyodermi hos barn starter ofte ut som en klynge av små blemmer, ifølge Mayo Clinic. Disse blemmer sakte forstørre å bli en større blemme, men i utgangspunktet de kan se ut som edderkopp eller andre insektsbitt. Som blemmer forstørre, blir de fylt med væske og gå sammen for å danne en stor blemme. Andre symptomer er feber, verkende smerter i leddene og en generell følelse av apati. Magesår eller sår kan utvikle med rød / lilla grenser og kan synes å være smittet og varmt å ta på.

Årsaker

Årsakene til pyoderma hos barn er ikke særlig godt forstått. Ifølge Health Magic, er staph infeksjon årsaken til mange pyoderma infeksjoner og en hud punktering eller sår kan være den utløsende hendelse å starte infeksjonen til fester og trives. Det er antatt at immunsystemet kan også bidra til et utbrudd av pyoderma blemmer i spesielt små barn.

Risikofaktorer

Selv pyoderma kan forekomme hos barn, er det mer vanlig blant voksne, spesielt de i 40-årene og 50-årene, ifølge Mayo Clinic. Det er flere risikofaktorer forbundet med denne lidelsen, inkludert å ha Crohns sykdom, leddgikt, ulcerøs kolitt og hepatitt. Alle disse immunsystem lidelser føre til nedsatt immunforsvar, som gjør en infeksjon som staph mer sannsynlig hvis huden er skadet eller punktert.

Behandlinger

Ifølge Mayo Clinic, er det flere behandlinger som er tilgjengelige for pyoderma. Disse behandlingene inkluderer antibakterielle salver som brukes til sårbehandling. Det er ekstremt viktig å holde såret tørt og rent under behandlingen. En annen vanlig behandling er bruk av kortikosteroider for betennelse. Andre behandlinger inkluderer bruk av immunsuppressive midler, ikke-steroide antiinflammatoriske legemidler (NSAIDs) som ibuprofen og noen ganger kirurgi for hud grafts.

Forebygging

Ifølge Mayo Clinic, unngå hud punkteringer og sår som kan introdusere staph bakterier på huden er det beste tiltaket for å hindre pyoderma hos barn eller andre. Foreldre bør oppmuntre sine barn til å vaske hendene regelmessig for å hindre staph sprer seg. Foreldre bør også oppfordre barna til å fortelle dem umiddelbart hvis de blir skadet eller sår hud, som å holde såret rent er nøkkelen til å unngå smittespredning. Dette kan være spesielt sant for personer med nedsatt immunforsvar eller som har risikofaktorer nevnt ovenfor.