Digidexo.com

Problemer med Sakkarin søtningsmiddel

Sakkarin, kunstig søtningsmiddel som brukes i Tab diett brus og søt 'n' Low, har vært i bruk lenger enn noen annen sukker erstatning. Den lange historie bør være en trøst, men i dette tilfellet, kan en titt på sakkarin historie være urovekkende i stedet. Fra starten har sakkarin blitt anklaget for å forårsake helseproblemer.

Historie

Sakkarin ble først opprettet i 1878 ved Johns Hopkins University. Constantin Fahlberg jobbet på kulltjære derivater, men i stedet fant han hadde produsert et stoff 300 ganger søtere enn naturlig sukker. Han søkte om patent i 1884.

USDA først kjørte tester på sakkarin i 1907 I 1911 Food Inspection Decision erklært sakkarin skadelig, men i 1912 de snudd det mening. Fra da til i dag, har virket regjeringen klarer å bestemme hvorvidt sakkarin er farlig.

Funksjon

Sakkarin er brukt som en erstatning for sukker i diettprodukter. Det tilfredsstiller dieters 'craving for søte produkter uten tomme kalorier, selv om mange klager over den har en bitter ettersmak.

Sakkarin var på høyden av sin popularitet på 1960-tallet og 70-tallet, da det var den eneste kunstig søtningsmiddel tilgjengelig og så ble brukt i mange diett produkter. I dag, andre søtstoffer uten bitter ettersmak er mer på moten. Sakkarin er hovedsakelig brukt i kombinasjon med andre søtningsmidler, slik som aspartam, i fontenen drikker, hvor det er mer stabil holdbarhet er en fordel. Det er også brukt i søte 'n' Low.

Teorier / Spekulasjoner

Helt siden sakkarin ble tilgjengelig, har det vært teorier om at det var skadelig for menneskers helse. Det ble forbudt i 1911, men utbruddet av første verdenskrig, og påfølgende sukkermangel, førte til løfting av at forbudet.

I 1960 teoriene om sakkarin skadelige effekter avgjort på kreft, og en serie eksperimenter ble gjort. Høyden av sakkarin panikk kom i 1977 etter et eksperiment for å mate store doser av sakkarin til rotter førte til blærekreft i rotter. FDA utarbeidet et forslag om å forby sakkarin, men det har aldri gått. Canada gjorde forby produktet.

Misforståelse

Mange tror sakkarin har vist seg å forårsake kreft. Dette er ikke sant. Mengden av sakkarin matet til rotter i den kjente eksperimentet var så stor at det ville aldri bli replikert ved normal anvendelse av produktet. Det er også mulig der var forurensning i sprøytene benyttes for å administrere sakkarin. Videre, i de senere år, en av de typer rotter ble benyttet i eksperimentet ble vist å utvikle kreft på egen hånd.

FDA fjernet sitt forslag om å forby sakkarin i 1991, og den amerikanske kongressen reversert loven krever helseadvarselsetiketter på sakkarin i 2000.

Advarsel

Det er vanskelig å vite hva sannheten er om sakkarin er fare. Det er foreløpig erklært trygt, men den brokete fortiden kan gjøre det vanskelig å stole på at erklæringen. Med så mange andre søtningsmidler på markedet nå, vil de fleste nok føler seg bedre å velge et annet alternativ.